Ankaralılar Flamenko Ateşi ile Isınıyor

Festival konusunda Başkentli sanatseverlerin şanssız olduğu kaçınılmaz bir gerçek.  Sadece İstanbul’da olduğu için, kaç festivali kaçırmışızdır bilinmez… Fakat bu sefer, bu sene sekizincisi düzenlenen “Uluslararası Flamenko Ankara Festivali” ile Ankaralılar sanatla buluşacaklar.

afis2

Tüm duyguların gitar, şarkı ve dansla bütünleşerek izleyicilere aktarılacağı festival, 9-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Flamenko Ankara Derneği ile İspanya Büyükelçiliği’nin birlikte gerçekleştirdiği festivalde çok önemli isimler yer alacak. Sanatseverleri dünyaca ünlü gitar virtüozleri ve dünya dans  şampiyonlarıyla buluşturacak olan etkinlik çok yönlülüğüyle de dikkat çekmekte.  Derya Var’ın “Zil, Şal ve Gül” sergisi ile Çağdaş Sanatlar Merkezi Sanat Galerisi’nde başlayacak olan programda; katılımcılar atölye çalışmalarıyla birlikte eğitim alma şansını da elde edecekler.

62827Aynı zamanda; 9 Aralık’ta Serhat Doğu’nun ve Sefa Yeprem’in Flamenko gitar resitalini izleme fırsatı elde edeceğiz ve ardından da “Paca De Lucia” anısına Alper Kargın’dan bir konser dinleyeceğiz.

Türkiye’nin ilk ve tek Flamenko festivali olmasının yanı sıra; Ankara’da gerçekleşen sayılı müzik festivallerinden biri olması da, etkinliğin her zamanki gibi bu sene de çok etkili olacağının bir göstergesi.

İlk karın çoktan düştüğü Ankara’nın güzel kış günlerini Flamenko ateşiyle ısıtmak, eminim ki çok güzel bir deneyim olacaktır. Odtü Kültür ve Kongre Merkezi’nde 10 Aralık tarihinde Mavi Siyah grubunun sahne alacağı festivalde Anadolu ritim ve ezgileri flamenkoyla buluşacak. Programın adı ise “Endülüs’ten Anadolu’ya”.

Grisha Goryachev

Grisha Goryachev

 

Hemen yanı başımızdaki Bilkent Konser Salonu’nda ise; 11 Aralık akşamı büyük bir yetenek olan Rus gitar virtüözü Grisha Goryachev sahne alacak. Festivalin kapanışı ise; Pedro Cordoba‘un halen beş kıtada devam ettirdiği gösterisiyle MEB Şura Salonu’nda yapılacak. Siz de eğer Ankara’da bir Flamenko şöleni yaşamak istiyorsanız, bu etkinliği kaçırmamalı ve müzik ile dansın en güzel uyumlarından birine tanıklık etmelisiniz.

 

Geçen sene düzenlenmiş olan ‘7. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali’nden bir kesiti videoda bulabilirsiniz. Sadece bu video bile; bizi nasıl harika bir festivalin beklediğinin adeta kanıtı niteliğinde.

 

BİLETLER İÇİN:

http://www.biletix.com/etkinlik-grup/94788340/TURKIYE/en

 

[box_light]

KAYNAKÇA: 

http://www.flamenkofestivali.com/#/home

[/box_light]

 

 

Leave a Reply