Bir serüvene başlamak istemez misiniz? Hem de öyle bir serüven ki bir filmin içinde süre gelen… Filmin içinde derken gerçekten öyle, tam da içinde. Ankara’ya çok farklı bir soluk getiren CAVA Enstitü bu sene de usta isimleri Ankaralı sanatseverle buluşturmayı amaçlıyor. CAVA, bu sene de gerçekleştireceği sertifikalı temel düzey atölyelerinde yenilikçi eğitim anlayışını devam ettirerek sanatseverlere deneysel ve yaratıcı bir öğrenme ortamı sunmaya hazırlanıyor.
“Bir Film Yaratmak”, “Düşten Kağıda” ve “Kameraya Oynamak” atölyelerine sinema ve göresel-işitsel sanatlara ilgi duyan herkes beklenmekte. Sinema dünyasına yapılacak olan bu gezintiyi kaçırmamak gerekli… Başvuruların 10 Ekim tarihinde son bulacağı da unutulmamalı.
“Bir Film Yaratmak”
‘Kaybedenler Kulübü’, ‘Devrim Arabaları’ ve ‘Gelibolu’ gibi filmlerin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenmiş olan Tolga Örnek ile ‘Kardeş Payı’, ‘Düğün Dernek’, İşler Güçler’ ve ‘Çalgı Çengi’ gibi yapımların yönetmeni ve senaristi Selçuk Aydemir‘in danışmanlığını üstlendiği atölye, 11 Ekim‘de başlayarak 10 hafta boyunca katılımcılara film yönetmek ile ilgili bilgileri aktaracak. Sadece teoride kalmayacak olan eğitim sürecinde katılımcıların bir filmin yapmındaki tüm aşamaları ayrıntılarıyla öğrenmesi sağlanacaktır. Atölyede senaryo, kamera, görüntü yönetmeni, ışık, ses ve kurgu gibi tüm detaylara yer verilecektir.
“Düşten Kağıda”
‘Köksüz’ filminin ve daha bir çok dizinin senaristi Deniz Akçay ile ‘Behzat Ç.’ ve ‘Cinayet’ dizelerinin senaristi olan Ercan Mehmet Erdem danışmanlığında gerçekleşecek olan atölyede katılımcılar bir senaryonun yazım sürecini tüm aşamalarıyla öğrenme ve profesyonel hayata hazırlanma fırsatlarını elde edecekler. Senaryo yazımının aşamaları ve yazı yazmak üzerine katılımcılarla yapılacak olan tartışmalar ise bambaşka bir bakış açısı kazanmak için yeterli olacağa benziyor.
“Kameraya Oynamak”
Bu atölyede ise CAVA katılımcılarına teorik birikimlerini uygulamaya çevrirerek kamera önünde öğrenme fırsatı sunuyor. Atölye, oyuncu adaylarına doğallık ve rahatlık esasıyla doğaçlama alıştırmaları yaptırarak onları pratik çalışmaya bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu atölyeye danışmanlık yapanlar ise Altan Gördüm ve Ebru Özkan gibi usta isimler… Oyunculuk üslubu gibi önemli bir konuyu ele alarak geçmişten günümüze sinema ve ekran tarihinin temel kavramlarının uygulanması katılımcılara ciddi ölçüde gerçekçi deneyimler katacaktır.
CAVA’nın ve bu usta isimlerin deneyimleriyle birlikte katılımcıları sinemada derin bir yolculuk beklemekte…