Dumanı Üzerinde Dergiler Ekim’e Merhaba Dedi!

Yazdan kalan güneş ve anılara hoşçakal dediğimiz şu günlerde taze taze dergiler raflarda yerini almaya başaldı. Önder Abay’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Bavul ve Metin Üstündağ önderliğinde yayın hayatına başlayan Yumuşah G bu dergilerden sadece ikisi. Hem dergi severleri hem de yeni ve genç dergilere hasret okurları heyecanlandıran dergilerin kadroları da bir o kadar başarılı.

 

“Hayat bir yolculuktur yanınızda bulunsun” sloganıyla yola çıkan Bavul, sokağın derinlerinden gelen çığlıklar ve renklerle dolu. Kimi zaman önemsemeyerek kaçtığımız kimi zamansa kendimizi bulduğumuz sokakların krokisi gibi adeta. Uğur Yücel’den Ercan Kesal’a, Nejat İşler’den Ahmet Büke’ye kadar kendi alanında başarılı isimleri barındıran Bavul, Genel Yayın Yönetmeni Önder Abay’ın da dediği gibi “Sokaktan uzaklaşarak gerçekliğe ulaşılamayacağını düşünenlerin bir araya gelerek çıkardığı“; semtlere göre çöp analizinden Esenler Otogarı’nın alt katlarına, trafik çilesinden çingenelere kadar tam bir edebiyat-sokak dergisi.

Metin Üstündağ, namı diğer Met-Üst‘ün önderliğinde ”hazla ve hızla okunan dergi” sloganıyla yayın hayatına merhaba diyen Yumuşah G, ilk sayısında Sezen Aksu, Mustafa Keser, Kamuran Akkor, Mahmut Tuncer, Ceylan Ertem, Rüzgar Erkoçlar, Bülent Ortaçgil, Didem Madak, Vedat Sakman, Lale Müldür, Teoman Kumbaracıbaşı ve Armağan Çağlayan gibi isimleri ağırlıyor.

Hem çizimleri hem de röportajlarıyla Yumuşah G, sevilen mizah dergileri arasına şimdiden girdi gibi. Sezen Aksu’yla yapılan röportajdan Mahmut Tuncer’in Severim Sevmem köşesine, Teoman Kumbaracıbaşı’nın Çağrışımlar bölümünden Armağan Çağlayan’ın Gül Tekcan ile yaptığı söyleşisine toplumun bir çok köşesinden bizlere sesleniyor.

 

Leave a Reply