Zach ve Bulutların Üstündeki Korosu

 

Zach Sobiech

Zach, herkes gibi normal bir insandı. Herkes kendi hayatı, kendi tarzı, sevdikleri, sevileni olan genç bir adamdı. Ancak bir hastalık bütün hayatını değiştirdi ve onu aramızdan aldı. Onu kaybetmeden önce hoşçakal demek istedi. Ve bunu bildiği ve sevdiği bir yol ile, müzik ile yaptı. Zach Sobiech hayatını kanserden kaybetmeden önce bir şarkı bestelemişti. İsmi “Clouds” Türkçe anlamı “Bulutlar” olan şarkıyı YouTube’a yüklemiş ve büyük bir hayran kiylesine sahip olmuştu. Na yazik ki bu mutluluk fazla sürmedi ve 20 Mayıs 2013’de Zach hayata gözlerini yumdu.

Zach’ın Clouds şarkısı:

Bu şarkı yayınlandıktan sonra büyük ilgi gördü. Şarkının yapımında bulunan şirket ve bazı hayırseverler tanıdıkları ünlülerden çok değerli bir istekte bulundular: Bu şarkıyı onların söylemeleri. Aralarında dünyaca ünlü birçok sanatçının bulunduğu grup bu isteği geri çevirmedi ve o videoyu en kısa zamanda hazırlayıp mükemmel hale getirip yayınladılar.

Ünlülerin Söylediği Video:

Dünya’nın her tarafında özellikle de ABD’deki hayranları bu duruma çok üzüldü. Zach’ın isminin daha çok insan tarafından bilinmesi, onun şarkısının daha çok kişi tarafından duyulmasını istediler ve bunu başardılar. ABD’nin Minnesota Eyaleti’nde “Mall of America” alışveriş merkezinde binlerce kişilik dev bir koro ve dev bir ekran sayesinde Zach’ın sesini bir kez daha duyurdular. Herkesin Zach’ın şarkısı “Clouds”‘u hep bir ağızdan söylemesi büyük ilgi çekti ve orada bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Zach'in Şakısı "Clouds"'u soyleyen KS95 korosu ve Dev Ekran

Zach’ın Clouds şarkısının koro tarafından söylenişi;

 

Leave a Reply