Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan’dan Müzik Şöleni

“Sen bana geç geldin, ben sana erken

Tutuşsun gün, yansın geceler, vaktimiz varken”

imagesTürk müziğinin iki önemli ismi, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan; 23 Şubat Pazartesi günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda Ankaralı sevenleriyle buluşacaklar.

HUSNU ARKAN / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN RADIKALÖnce Ezginin Günlüğü ile sesine ve müziklerine hayran olduğum Hüsnü Arkan, daha sonra da romanlarıyla takip ettiğim bir isim oldu.

Kınık doğumlu olan sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Aslında çoğumuz onu Ezginin Günlüğü ile tanısa da; müzikle olan yolculuğu, Amsterdam’da yaşadığı 1987 yılında arkadaşlarıyla kurduğu Hezarfen adlı müzik grubuyla başlar. Bu sayede Avrupa’nın birçok kentinde konser verme olanağı bulan Arkan, 1990 yılında ilk solo albümü olan ‘Bir Yalnızlık Ezgisi’ni çıkarır. 1993 yılında Türkiye’ye dönen Hüsnü Arkan’ın, Ezginin Günlüğü’ne katılması da yine aynı yıl olmuştur. 2010 yılında gruptan ayrılan sanatçı; bu süre zarfında hem söz yazarı, hem besteci, hem de vokalist olarak grubun önemli bir üyesi olmuştur. Bu yüzden, çocukluğum Ezginin Günlüğü şarkılarıyla geçti diyebilirim. Bu ayrılmadan sonra, sanatçının ikinci albümü ‘Solo’ 2011 yılında, ‘Yalnız Değiliz’ adlı albümü ise 2013 yılında sevenleriyle buluştu.

Sadece müzik değil, edebiyatseverlerin de yakından takip ettiği Hüsnü Arkan’ın Ölü Kelebeklerin Dansı (1998), Menekşeler Oburlar (2001), Uzun Bir Yolculuğun Bittiği Yer (2005), Uyku (2008) ve Mino’nun Siyah Gülü (2011) adlı beş romanı, Hiçe Doğru (2005) isminde de bir şiir kitabı bulunmaktadır. Bir de, benim Mino’nun Siyah Gülü kitabı sayesinde dinlediğim ‘5 Mayıs’ isimle bir single çalışması bulunmaktadır.

indir
Birsen Tezer müzikle okul yıllarında tanışanlardan… İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunu olan sanatçı; hem kendi bestelerini, hem de Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen gibi isimlerin de eserlerini yorumladığı ilk albümü ‘Cihan’ı 2009 yılında çıkarmış, bunu 2013 yılında ‘İkinci Cihan’ takip etmiştir. Aslında 23 yıllık müzik tecrübesi olsa da, bazılarımız onun ismini Bülent Ortaçgil’in Light albümündeki Kimseye Anlatmadım düetiyle daha net hatırlayacaktır. Ortaçgil’in şarkılarından oluşan, Şarkılar Bir Oyundur adlı tribute albümde Çığlık Çığlığa adlı şarkıyı seslendirmiş, Hüsnü Arkan’ın Solo albümünde de Hoş Geldin şarkısında kendisiyle düet yapmıştır. Kendisini ‘sözün bitmediği yerde’ olarak tanımlayan Birsen Tezer; duruşuyla, şarkılarıyla, sesiyle, kanun çalışıyla ve mütevazı kişiliğiyle gönlümde fazlasıyla taht kurmuştur.

Hangisini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremediğim bu iki ismi bir arada ‘Hoş Geldin’ şarkısıyla dinlediğimde, ne kadar sevindiğimi anlatmama gerek yok sanırım. İşte yine bu yüzden, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan konserini kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Tam bir müzik şöleni olacağına ve bütün dinleyenlerin ruhuna dokunacak bir akşam olacağına eminim.

Konserle ilgili detaylar için:

http://www.biletix.com/etkinlik/SKF01/ANKARA/tr

 

[box_light]

Kaynakça:

http://www.birsentezer.com/

http://husnuarkan.com/

[/box_light]

 

Leave a Reply