buena vista

“Adios Tour” diye adlandırdıkları dünya turnesi ile 16 yıllık müzik kariyerlerini noktalayacak olan Buena Vista Social Club Orkestrası, turne kapsamında 23 Ekim’de Ankara’da ve 24 Ekim’de İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.

1940’lı yıllarda Havana,Küba’da sadece üyelerin girebildiği bir müzik ve dans kulübündan esinlenen Kübalı müzisyen Juan de Marcos González ve Amerikalı gitarist Ry Cooder, 1997 yılındaki çıkış albümlerine ve de orkestralarına bu kulübün ismini vermişlerdi: Buena Vista Social Club. “Dos Gardenias”, “Chan Chan” ve “Candela” gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan Buena Vista, daha sonraki yıllarda Grammy ödülleri ve bolca alkış toplayan şarkılarıyla Küba müziğine olan ilgiyi arttırmışlardır. O tarihten bu yana, konser ve turnelerinde gruba Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachito Lopez, Manuel Galban, Omara Portuondo, Anga Diaz ve Roberto Fonseca gibi isimler eşlik etti.

buena-vista-social-club-adios-tour-peralada Buena Vista Social Club Orkestrası’nın ‘Elveda Turnesi’, hem  kırktan fazla müzisyeni bir araya getirecek hem de şimdiye kadar gerçekleşen bini aşkın  gösterilerinin bir derlemesi olacak. 2014 yazında başlayan ‘Elveda Turnesi’ kapsamında 23 Ekim’de Congresium Ankara’da, 24 Ekim’de ise Volkswagen Arena İstanbul’da bulunacak olan Buena Vista Social Club, 2015 sonbaharına kadar dünyanın çeşitli yerlerini gezecek ve turnenin başladığı yer olan Havana’daki bir dönüş etkinliğiyle ile turneyi sonlandıracak.

Aynı zamanda grup lideri olan tromboncu Jesus Aguaje Ramos yönetimindeki Elveda Turu’nda, hem albümde hem de Alman yönetmen Wim Wenders tarafından çekilen Buena Vista Social Club belgeselinin yapımında yer alan birçok müzisyen yer alacak. Kübalı diva Omara Portuondo, trompetist Guajiro Mirabal ve ud virtüözü Barbarito Torres konserlerde sevenleriyle olacak.

Küba müziğini sınırların ötesine taşıyacak olan ve Buena Vista Social Club’ın henüz yayınlanmamış bazı kayıtlarını dinleyicileriyle paylaşması beklenen bu efsane konser kaçırılmayacak bir fırsat!

 

Leave a Reply