‘Sokak Hayvanları ve Şehir’ Temalı Fotoğraf Yarışması

Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) işbirliği ile bu yıl 4’ncüsü düzenlenen “Sokak Hayvanları ve Şehir” temalı fotoğraf yarışmasının elemeleri yapıldı. Yarışmanın genel amacı, tüm sokak hayvanlarının insanlar kadar yaşam hakkına sahip olduğunun farkındalığını toplumda yaratmak.

 

1_sabahattin_ozveren1

Geçen yıl yarışmada Sebahattin Özveren tarafından çekilen, birincilik ödülü alan fotoğraf

Geçen yılın ikincilik ödülü: Alahattin Kanlıoğlu

Geçen yılın ikincilik ödülü: Alahattin Kanlıoğlu

Geçen yılın üçüncülük ödülü: İsmail Okur

Geçen yılın üçüncülük ödülü: İsmail Okur

 

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara dikkat çekmeyi amaçlayan “Sokak Hayvanları ve Şehir” konulu yarışmanın ödül töreni İstanbul’da, İstinye Park AVM’de 26 Eylül’de gerçekleşecek, dereceye giren 12 fotoğrafın sahiplerine ödülleri verilecek.

Fotoğraflar, basın, moda, sanat ve iş dünyasından oluşan jüri üyeleri tarafından teknik, estetik, yaratıcılık ve kompozisyon gibi temel fotoğraf kriterlerine uygunluğuna göre değerlendirildi. Jüri üyeleri: Aydan Şener, Bennu Gerede, Levent Alatlı,  Mehmet Turgut, Melda Onur, Murat Atabarut, Nesrin Çıtırık, Ömer Burhanoğlu, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Ruhat Mengi, Seda Akgül, Serkan Turaç ve Şebnem Çapa gibi ünlü isimlerden oluşuyor.

Yarışmada dereceye giren fotoğraflar kullanılarak 2015 masa ve duvar takvimi yapılacak. Ürünlerin satışı D&R, Remzi Kitapevi, İnkılap Kitapevi, Nezih Kitabevi gibi seçkin kitap evlerinde satışa sunulacak. Satılan ürünlerden elde edilecek tüm gelir, önceki yıllarda da olduğu gibi HAYTAP’ın sokak hayvanları için düzenlediği projelerde kullanılacak. Ayrıca, önceki yıllarda yapılan yardımlar ve belgeleri hakkında bilgi edinmek isteyenler www.haytap.org ve www.kozayonetim.com.tr web-sitelerine bakabilirler.

‘Sokak Hayvanları ve Şehir’ temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren 50 fotoğraf  26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstinye Park AVM’de sergilenecek.

Sokak hayvanları için yapılan çalışmalara katkı sağlamak adına HAYTAP takvimlerinden satın alabilirsiniz.

 

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler:

Koza Yönetim Neriman Bekçi,  444 21 24 dahili 4034, bekci@kozayonetim.com.tr

Haytap     Filiz Akyol (212)  358 00 71,  bilgi@haytap.org

Leave a Reply