Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Yepyeni bir haftasonunda yeniden sizlerle birlikteyim. Umarım sınavlarınız beklediğinizden çok daha güzel sonuçlanıyordur. Bu sınav haftasında çok bunalan ve artık devam etmek için kendilerinde güç bulamayan okuyucularım için bu günlerin hızla geçeceğini hatırlatmakla birlikte kendilerine küçük birer mola vermelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Bu hafta vizyona giren bilimkurgu, savaş ve dram yapımlarını sizlerle paylaşacağım. Haftaya görüşmek üzere, iyi seyirler!

Kelebekler (30 Mart 2018 / IMDB: 8.2 / 117 dk)

Türk film endüstrisini yurtdışında oldukça başarılı şekilde temsil eden yönetmenler arasına ismini kalıcı harflerle yazdıran Tolga Karaçelik‘in diğer bir başarılı yapımı Sarmaşık‘ın ardından çektiği filmi Kelebekler, haftanın en güçlü film önerileri arasında yer alıyor.

Bu yıl 18.si düzenlenen ve dünya çapında oldukça saygın bir yere sahip olarak anılan en büyük bağımsız sinema festivali Sundance Film Festivali‘nde Karaçelik’in filmi Kelebekler Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Karaçelik, Türkiye’de bu ödülü ilk kez kazanan yönetmen olma unvanını alarak alanındaki başarısını kanıtlamış oldu.

Oldukça kısıtlı bir zaman süresince iyi bir ekip çalışması sonucu hayata geçirilen projede Tolga Ekin, Bartu Küçükçağlayan ve Tuğçe Altuğ oldukça samimi aynı zamanda seyircinin hayranlığını uyandıran oyunculuklarla hikayeyi başarılı şekilde işliyorlar. Kelebekler, fragmanını izledikten sonra potansiyel izleyici üzerinde olumlu bir etki bırakıyor; aynı zamanda hikayenin gelişimi hakkında merak uyandırıyor.

Farklı dünyalarda hayatta kalma çabaları içindeki üç kardeşin yolları babalarından aldıkları bir çağrı sonucu tekrar kesişir. Bu buluşma üçünün hayatında ne tür değişikliklere sebep olacaktır?

Ready Player One (3o Mart 2018 / IMDB: 8.0 / 140 dk)

Haftanın bilimkurgu ve aksiyon türlerindeki yapımı Ready Player One, ailesini kaybeden ve tek başına ayakta kalmaya çalışan bir genci başrol alarak sanal dünyanın gerçekliğe karışmasına bir nevi günümüz dünyasının teknolojide daha ilerlemiş bir modeline ışık tutuyor.

Sanal gerçekliğin artık oldukça ulaşılabilir ve makul bir oluşum olması birçok filme ilham kaynağı olmasının yanında günümüz dünyasında bilimkurgu eserlerin çok da ütopik olmadığını destekler bir nitelik kazanıyor.

Filmde Oasis isimli sanat yaşam alanının “Dünyanın en önemli ekonomik kaynağı” olarak lanse edilmesi aslında hızla gelişen ve önem kazanan teknolojinin yapabileceklerinin sınırları olmadığını izleyicilere gösteriyor. Steven Spielberg’ün yönetmenliğini üstlendiği film bilimkurgu alanında gerek grafikleri gerekse müzik seçimleriyle kendini ispatlıyor.

Babasının süper kahramanların isimlerinden esinlendiği bir ada sahip olan genç Wade Watts, sanal dünya Oasis içine gizlenmiş ve tüm insanların kaderini kökünden değiştirebilecek bir anahtarı bulmakta başarılı olabilecek midir?

12 Savaşçı (30 Mart 2018 / IMDB: 7.0 / 130 dk)

Ekip ruhu ve savaş sırasında birbirine kenetlenmiş farklı ruhları aynı amaç uğruna bir araya getiren yapımlar arasında yer alan 12 Savaşçı, savaş konulu filmlere ilgi duyan okurlar için iyi bir alternatif olabilir. Bu yapımda son dönemlerin oldukça ses getiren ve Akademi’nin En İyi Film Ödülü’nü kazanan Shape of Water’daki oyunculuğuyla dikkatleri çeken Michael Shannon ve süper kahraman filmlerinin popüler ismi Chris Hemsworth rol alıyor. Film, 11  Eylül saldırısı sonrası hakkında çekilen filmler arasında yer alıyor.

Çok zorlu ve tehlikelerle dolu bir görev için ilk kez Afganistan’a gitme görevini üstlenen bir Amerikan özel kuvvetler ekibinin yaşadığı mücadele ve 12 kişi olarak hayatta kalma çabaları savaşın gereklerini yerine getirdikleri sırada başarılı olmaları için yeterli olabilecek midir?

 

                                                  Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynaklar:

https://www.ntv.com.tr/sanat/kelebekler-sundance-film-festivalinde-en-iyi-film-secildi,WNIk0WI0IUyXSQHF5FyuJw

www.beyazperde.com

www.imdb.com

 

 

 

Leave a Reply