Merhaba sevgili Güncel Sanat okurları! Derslerin bitişinin ardından zorlu final haftasına sayılı günler kaldı. Umarım hepimizin sınavları çok iyi geçer ve en zorlu dersleri de arkamızda bırakıp mezuniyete bir adım daha yaklaşırız. Bu hafta da sinema önerileriyle sizlerleyim. Bu hafta dram ağırlıklı yapımlar vizyona girdi. Yoğun duygusallık içerirken ilham veren ve kendi hayatlarımızdan kesitler görebileceğimiz filmleri sizlerle paylaşacağım. Haftaya görüşmek üzere, iyi seyirler!

Acı Tatlı Ekşi (22 Aralık 2017 / IMDB: 6.9 / 107 dk)

Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy’un uyumu Aşk Yeniden adlı diziyle keşfedilmiş ve isimleri ekranların birbirlerine en yakışan çiftleri arasında anılmaya başlamıştı. Romantizmi eğlenceyle harmanlayan tarzları, reytinglerin artmasını sağlamıştı ve bu samimi dizinin ekranlara vedasından sonra başka projelerde birlikte yer almaları hayranlarını sevindirdi. Proje, vizyon tarihinden oldukça önce şekillenmişti ve merakla bekleniyordu. Özpirinçci ve Gülsoy, romantizmi bu sefer komediden çok dram ağırlıklı yaşayan karakterlere hayat veriyorlar. Film, adından anlaşıldığı üzere insan hayatının üç ayrı döneminin gerçeklerini yansıtıyor. Siz hayatınızın acı mı tatlı mı yoksa ekşi dönemini mi yaşıyorsunuz?

Çocukluktan gelen saf bir aşk ve yıllara inat bozulmayan tertemiz bir ilişki… Evlilik düşüncesine farklı açılardan bakan iki insan, beklentilerini ve hayallerini gerçekleştirmek için yollarını ayırmayı mı birlikte yürümeyi mi tercih edecekler?

Pes Etme (22 Aralık 2017 / IMDB: 7.1 / 119 dk)

Başrol oyuncusu Jake Gyllenhaal, 2011 yılında vizyona giren Yaşam Şifresi adlı filmdeki performansıyla aklımda yer edinmişti. Bombalı bir saldırı öncesinde aklındaki birçok soru işaretiyle gözlerini bir trende açan karakteri canlandıran Gyllenhaal, sekiz dakika içinde bombanın yerini tespit edip patlamasını önlemeye çalışmalıdır. Başarılı bir bilimkurgu filmi olduğunu düşündüğüm bu sürpriz gelişmeler içeren filme bakmanızı öneririm. Oyuncu, bu filmde oldukça trajik bir olaya maruz kalan ve hayata tutunma çabası içinde olan Jeff Bauman’ı canlandırıyor. Filmin en etkileyici özelliği gerçek bir hikayeden yola çıkılmış olması. 2013 yılında Boston Maratonunun bombalanmasının ardından umudu temsil eden bir figür haline gelen Jeff Bauman’ın hikayesi bizlerle buluşuyor.

Trajik bir olay sonucunda hayatı alt üst olan Jeff Bauman, sevgilisi ve ailesinin desteğiyle hayata tekrar bağlanabilecek midir? İnsan ilişkilerini sorguladığı bu dönem kendisini nasıl etkileyecektir?

Dönme Dolap (22 Aralık 2017 / IMDB: 6.3 / 101 dk)

Bir Woody Allen yapımı olan film, başrol oyuncusu Kate Winslet ile dikkatimi çekti. Winslet’ın oyunculuğunu ve yer aldığı yapımları severek takip etmekteyim. Ayrıca ünlü yönetmen Woody Allen’ın yapımlarının sıkı takipçisi olmamama rağmen yapım yılı 2011 olan Paris’te Gece Yarısı filmi, gerek 1920’li yılların ruhunu gerek o dönem sanatçılarının bohem yaşamlarını bizlere başarılı bir şekilde yansıttığı için favori filmlerim arasında yer almaktadır. Paris’te Gece Yarısı filminde saf bir aşka tanıklık ederken tarihin sanat sayfasında yer almış birçok ünlü ismin yaşamlarında yer alabiliyoruz . Nostaljik bir deneyim yaşamak isterseniz bakmanızı öneririm.

Eski bir aktris olan ama hayatına garsonluk yaparak devam eden duygusal bir kadın, eşinin beklentilerinden uzak profilde bir adam, babasıyla ilişkileri hiç de iyi olmamasına rağmen onun yanında kalmak zorunda kalan genç bir kız ve kesişen hayatlar…

 

 

                                  Haftaya görüşmek üzere. 3 2 1 Sahne!

 

 

Kaynakça

Vecteezy: Free Pop Corn Box and Movie Cinema Vectors

www.beyazperde.com

www.imdb.com

Leave a Reply