Depresif Bir Komedi: After Life

Merhaba Değerli Sinemaseverler!

İki ay sonra hala evdeyiz. Herkes için zor bir süreç olsa da iyi tarafından bakmaya çalışmak lazım: hepimiz uzun süredir izlemek istediğimiz film ve dizileri izleyebilmek için biraz vakit bulduk. Tabii uzun bir süre geçmiş olduğu için listesindeki her yapımı izlemiş olanlarınız için bir öneride bulunmak istedim. Önerim, bu zor dönemde en yakın dostlarımızdan biri olan Netflix’in orijinal içeriklerinden biri, After Life.

Eğer canınız sıkılıyorsa ve bu sıkıntıyı İngiliz mizahıyla biraz olsun gidermeyi düşünürseniz After Life’a kesinlikle bir bakın derim. Özellikle Altın Küre Ödülleri’ndeki şakalarından sonra tarzı oldukça tartışılan komedyen Ricky Gervais’in yönetip baş rolünde oynadığı sitcom, yerel bir gazete çalışanı olan Tony(Ricky Gervais)’nin bütün dünyası olan eşini kaybetmesini ve bundan sonraki süreçte bu durumla nasıl baş etmeye çalıştığını konu alıyor, dizinin kara mizah içerdiğini de söyleyebiliriz anlayacağınız. Başta eşi olmadan yaşamaya devam etmek istemediğine karar verip kendini öldürmeye kalkışsa da tam bunu gerçekleştirecekken köpeğinin aç olduğunu farketmesiyle Tony bu planını ertelemek zorunda kalıyor ve onun için bir hayli zor olacak yas süreci başlamış oluyor.

Bu konu nasıl komediyle aktarılabilir diye sorabilirsiniz, haklısınız da, ama After Life gerçekten ilginç bir yapım. Böylesine üzücü bir konuyu alıp birbirinden renkli karakterlerle bir adamın hayata tutunma serüveni haline getiriyor Ricky Gervais. Tony’nin hayata ve çevresindekilere karşı takındığı ters tavırlara gülmeden edemezken bir yandan da böylesine büyük bir kayıp ile nasıl başa çıkılabileceğini, ve en beklenmedik insanların bile bir şekilde bağ kurup nasıl birbirlerine devam etmek için güç verebileceğini izliyoruz. After Life bir an size kahkaha attırırken birkaç dakika sonra gözyaşlarınızı harekete geçirebiliyor.

Az önce de bahsettiğim gibi dizide birbirinden renkli karakterler görmek mümkün. Hepsi birbirinden bağımsız, çoğu toplumdaki sıradan bir bireyin dışlayacağı veya Tony yaşında bir adamın normal şartlarda düzenli olarak iletişim kurmayacağı kişiler, ama hepsi Tony’nin hayatına devam etmesine bir şekilde katkıda bulunuyor, o bu kadar yalnız ve kaybolmuş hissederken bir yol bulmasına yardımcı oluyorlar. Bütün bunlar olurken ortaya oldukça gülünç sohbetler de çıkıyor tabii.

Böyle ortaya karışık, hayatın içinden bir yapım After Life. Herkese bir şeyler farkettirebilecek ve bazı önemli konular üzerine düşündürtecek olmasının yanında kesinlikle keyifli vakit geçirtip kahkaha attıracak yanları da var. Bir göz atın derim, böyle bir dönemde hepimizin ihtiyacı olan güzel duyguları hissetmenize yardımcı olabilir.

Kaynaklar

https://www.webtekno.com/netflix-ricky-gervais-after-life-3-sezon-bitecek-h91827.html

http://www.beyazperde.com/haberler/diziler/haberler-91099/

https://www.hitc.com/en-gb/2020/04/26/after-life-dog-brandy-belong-to-ricky-gervais-netflix-anti/

Leave a Reply