Hayatınızı Yaşayan Kişi Aslında Kim?

Uzun zamandır içimdeki yazma isteğinin kaybolduğunu fark ediyorum. Çoğu yazan insanın dönem dönem başına gelen bir sorundur bu. Yazmak istememesinin sebebini de kendi gibi hissetmemesine bağlayan bir insan da tahminen yirmili yaşlarının başındadır. Peki kendini yazarak bulabileceğini düşünen bir insan yazmak istemezse kendini nasıl bulacaktır? Aynadaki ben ne zaman bana benzeyecektir?

Dünyanın içinde bulunduğu karantina boyunca Dünya nüfusunun %65’i yeni bir hobi edinmiştir. Bunlardan %64’ü benimseyemediği bu yeni hobilerini sosyal medyada bunlara devam ediyormuş gibi göstermiştir. Geriye kalan %1 ise çıkar ilişkisi içinde bu hobilerine devam etmiştir. Tüm bu istatistikler ben istediğim için öyledir ve hiçbir bilimsel veriye dayanmamaktadır. İktisat öğrencisiyim bir de, yazık bana.

Peki bu karantina boyunca, tüm ömrünüz boyunca bir şeyleri yanlış yaptığınızı fark ettiniz mi? Mesela yaşadığınızı düşündüğünüz hayatı başka birine yaşattığınızı? Başkalarının hayatına imrenip o hayatı yaşattınız mı kendinize? Gizli cevaplandıracağınız bu soruları sadece gerçek siz ve hayatınızı yaşayan kişi bilecek. Bu nedenle dilediğinizce dürüst olabilirsiniz, tabi hayatınızı yaşayan kişiye güveniyorsanız.

Mutluluk gerçek size göre, deniz kenarında bir elinizde kitap bir elinizde kahve vakit geçirmek olabilir. Aynadaki insana göre bu belki de herkesten daha başarılı olmaktır, her alanda. Ya da herkes tarafından sevilmek, herkes tarafından imrenilmek, herkes tarafından izlenildiğini bilmek, herkes tarafından…

Bu hayatı kendimiz dışında herkese yaşattığımızı, kimsenin yanımızda olmadığı bir karantina sürecinde ya da çevremizin insanlarla çevrili olduğu ve kime bu hayatı yaşatacağımızı bilemediğimiz bir anda farkına varabiliriz. Bir şekilde bunun farkına vardıysanız ve mutsuz hissediyorsanız, yine de size her şeyin mükemmel olacağını ve gerçek kimliğinizi kolayca bulacağınızı söyleyemem. Ama bunun için elinizden geleni yapacağınıza eminim. 19 Temmuz 2020 tarihinde, saat 02:22’de 7.798.967.664 nüfusa sahip olan bu dünyada hayatınızı yaşayacak olan kişinin siz olması dileğiyle…

Umarım bu müzik de bu yolda sizin refakatçiniz olur.
Koy kendi kendini kendi yerine

Kaynakça

https://www.adventistreview.org/1901-62

https://www.fundcalibre.com

Leave a Reply