Favori Mekan “Tektekçi” GazeteBilkent’e Anlattı

Son günlerde herkesin dilindeki mekan Tektekçi , 100’ün üzerinde farklı lezzetiyle misafirlerine bugüne kadar görülmemiş bir eğlence sunuyor. Tektekçi’nin kurucularından biri ise hepimizin yakından tanıdığı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Gönenç Gürkaynak. Biraz da bu yüzden merak ettik ve Tektekçi Ankara’nın Halkla İlişkiler Sorumlusu Alper Koyuncu ile Tektekçi hakkında keyifli bir röportaj yaptık.

Herkes onu konuşuyor, herkes oraya gidiyor. Birden hayatımızın ortasına giren Tektekçi hikayesi nasıl başladı, sırrı ne sizce ?

En baştan şöyle başladı; 1,5 sene önce ilk şubemiz Beyoğlu’nda açıldı. Ondan önce 3,5 senelik bir geçmişiz var. Tektekçi’nin kurucusu Berti Palambo ve Gönenç Gürkaynak dünyayı dolaştılar ve hep akıllarında bir shot bar açma fikri vardı; çünkü dünyanın pek çok yerinde fark etmişler ki, insanlar en çok shotlar geldiğinde delirip daha çok eğleniyorlar. Bunun üzerine sadece shot üzerine bir konsept hazırlama kararı almışlar. Daha sonra bu shot konseptini tekila shot, sınfık shot uzak ve diğer tek düze shot çeşitlerinin dışına çıkarıp daha sıradışı bir menüyle, 100lerce çeşit kokteyl hazırlayıp onları shot halinde sunmaya karar verdiler.

tektekçi röportajı

İnsanlar sizce neden bu kadar seviyor Tektekçi’yi?

Birincisi kokteyller yüzünden. O kadar çok kokteyl var ki, herkesin damak tadına uygun herkes kendine uygun tadı bulabiliyor. Bir yandan da sevdiği lezzeti bulma çabasıyla gelen misafirlerimiz de çok oluyor. Yine bulamadım “en” i diyen çok insan gördüm. Buna ek olarak çalışanlarımızı genelde  üniversite öğrencilerinden seçmeye çalışıyoruz. Birçok mekanda da bu böyle ama biz buna daha çok önem veriyoruz ve o dinamizmi sürekli ayakta tutmaya çalışıyoruz.

Shotlar nasıl hazırlanıyor?

Deneme yanılmayla üretiliyor, hepsinin özel formülleri var. Bunun için başta Bar Koordinatörümüz Cengiz Öztürk olmak üzere özel bir ekibimiz var. Tariflerimizi çok fazla soran oluyor. İnternet sitemizde tarifler var ama tabi ki altın oranlar bizde. Sizin için sır olarak saklıyoruz. (gülüyor)

Hepsi birbirinden ilginç ve eğlenceli isimleri nereden buluyorsunuz?

Yakından tanıdığınız Gönenç  Bey buluyor. Kendisi günlük hayatında aklına geldikçe not alıyor ve bu şekilde ortaya çıkıyor.

En çok merak ettiğim şey ise çalışanlarınızın bitmek bilmeyen enerjisi ve dansları, özel bir eğitimden geçiyorlar mı?

Her ay 1 haftalık mecburi eğitmenlerimiz oluyor. Öfke kontrolünden tutun,  insan ilişkilerine kadar pek çok eğitim başlığımız var. Bunun yanında amacımız, çalışanlar arasındaki kaynaşmanın artması ve “Tektekçi ailesi” kavramını gelişmesi.

018AnkaraTektekçi’yi nasıl karşıladı ?

Geçen yaz Alaçatı’daydık. Ankara 4. sıradaydı ve Ankara’dan çok misafirimiz vardı. Çok talep geldi. O zaman Ankara’yı 3. sıraya, öne aldık. İyi ki yapmışız, beklediğimizden daha büyük bir coşkuyla karşılandık ve burada çok sevildik. Bunun yanında Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin fazlasıyla uğradıkları mekanlar arasındayız. Sürekli gelip Gönenç Hoca yok mu diyen çok öğrenci oluyor. (gülüyor)

İstanbul, Alaçatı, Ankara derken 4 şubeniz oldu Türkiye’de ve yoğun bir istek var insanlar tarafından. Başka hangi şehirler heyecanlanmalı tek atmak için?

Eskişehir çok heyecanlanmalı. Bunun yanı sıra Bodrum da önceliklerimiz arasında.

Peki sizin favori 3 shotınız nedir?

Mud, Harbi ve Sospiro

Shotları içtikçe içesimiz geliyor durduramıyoruz kendimizi. Böyle ilginç olaylar yaşayan müşterileriniz var mı? En özel, en komik olanlardan biri iki tane anlatsanız…

Ankara’da bir misafirimiz var.  Sürekli 2 kişi geliyorlar ve çok fazla alkol tüketiyorlar. Gerçekten bir insanın içeceğinin çok üstünde ve gecenin sonunda hiç alkol almamış gibi gidiyorlar. Bu bizde büyük bir merak uyandırdı nasıl oluyor diye ve bir gün sorduk. Nasıl olabilir, imkanı yok diye düşünüyorduk. Sonrasında öğrendik ki beyefendinin midesinde bir enzim varmış ve sarhoş olamıyormuş. Litre litre içmesine rağmen etkisini bırakın, midesi bile ağrımıyormuş. Benim için gerçekten ilginç bir bilgi olmuştu. (gülüyor)

Diğeri ise; Beyoğlu’nda gerçekleşti. Bir kadın misafirimiz bir yandan shotların keyfini çıkartıyor diğer yandan çılgınca eğleniyor. Derken birden kusmaya başladı barın ortasında ve aynı anda kafasını kaldırıp shotunu içmeye devam etti hiçbir şey olmamış gibi.

015

Tektekçi Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Alper Koyuncu (arka sıra, soldan üçüncü) ve Tektekçi çalışanlarıyla birlikte

Bestekar’da olduğum zaman uğramadan asla geçmediğim, gitmediğim zaman eksikliğini hissettiğim nadir yerlerden biri. Hangi ruh halinde gidersem gideyim gülerek çıktığım… Ekşi tatlarına olan bağımlılığım, çalışanların enerjisi, oradaki herkesin keyifli olması bir yana rengarenk shotlarla herkes çok renkli, eğlenceli. Orada eğlenememek gibi bir seçenek yok.

Çok uzun saatler mekanda kalan müşterilere pek sıcak bakılmadığını duydum, shot bar ruhuna aykırı olduğu için mi?  Shotunu içip gitsin mi diyorsunuz?

Sıcak bakmamak değil ama “shotını iç git” konsept aslında ama müziğimiz ve çalışanlarımızın enerjisiyle kimse ayrılamıyor. Ankara bu konuda biraz daha ısrarcı. 1 shot içip 5 saat duran ve eğlenmeyen müşteriler biraz sıkıntı yaratıyor. Bizim için yine problem yok ama mekanın modu düşünce diğer misafirlerimiz bu durumdan hoşnut olmuyor. Biz de herkes her an eğlensin, mekana enerji katsın istiyoruz, çünkü eğlenmedikleri zaman üzülüyoruz.

Özel günlere de önem veriyorsunuz bu da insanlar üzerinde baya olumlu bir etki yaratıyor.

Evet, bugünlere özel olarak önem veriyoruz ve atlamamaya çalışıyoruz. Buraya gelenler “Ben şu işte çalışıyorum, geçen hafta benim günümdü; kutlamadınız” demesin istiyoruz ve herkesin gönlünü yapmaya çalışıyoruz.

Özel olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Özellikle çalışanlarımız açısından sırf eğlenmek için burada işe başlayan çok insan gördüm. Son model arabasından inip Tektekçi önlüğünü giyip bulaşıp yıkamaya gelen çok insan gördüm.  Amaçları sadece buranın bir parçası olmak ve eğlenmek, bu havayı solumak… Kapımız açık ve herkesi Tettekçi ailesinin bir parçası olarak görmek istiyoruz.

Bu güzel sohbet için çok teşekkür ederiz.

Biz teşekkür ederiz.

Leave a Reply