“ I Feel The Blues Movin’in ”

“Blues o kadar içime işlemiş ki, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.” 

John Lee Hooker 

Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali olma özelliğini taşıyan “Efes Pilsen Blues Festivali”, 22. yılında Türkiye’yi gezmeye ve tüm blues severleri bir araya getirmeye devam ediyor.

13-14-15 Ekim tarihlerinde bluesun enerjik ve kışkırtıcı ezgisi, bu defa Ankara’dan yükseldi. Bilkent Otel’de gerçekleştirilen festivale katılanlar, usta müzisyenlerin enstrümanlarından çıkan notaların büyüsü eşliğinde bu eşsiz atmosferin tadını çıkarma fırsatı yakaladılar.

İlk olarak, bluesun “Mississippi” ekolünün önde gelen temsilcilerinden sayılan John Mooney çıktı sahneye. Gitarını eline alır almaz bütün enerjisini performansına yansıttı. Çaldıkça devleşti, devleştikçe bambaşka diyarlara götürdü dinleyicileri. Neden “New Orleans Efsanesi” olarak anıldığını bir kez daha göstermiş oldu herkese.

 

Mooney’den sonra ilerlemiş yaşına rağmen ilginç kostümleri ve tarzıyla dikkat çeken armonika ustası Rick Estrin grubu The Nightcats ile birlikte tam anlamıyla sahnenin tozunu attırdı. Çeşitli şovlarla performanslarına renk katan grup, festivale katılanları büyüledi.

Son olarak farklı tarzları müziğiyle ustaca birleştiren Lucky Peterson sahnedeydi. Pek çok enstrümanı aynı anda çalmasıyla bilinen Peterson, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti ve büyük alkış aldı.

Efes Pilsen Blues Festival 22,  Ankara’da unutulmaz bir müzik ziyafeti vererek  bambaşka şehirlerdeki blues severlere ulaşmak, onlara da bluesu doyasıya yaşatmak için yola çıktı.

 

Festivalin bundan sonraki durakları

21.10.2011     Cuma             İSTANBUL       Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı – Rumeli Salonu

22.10.2011     Cumartesi       İSTANBUL       Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı – Rumeli Salonu

25.10.2011      Salı               EDİRNE          Turkuaz Eğlence ve Gösteri Merkezi

26.10.2011      Çarşamba      ÇANAKKALE     Kolin Hotel

28.10.2011      Cuma            İZMİR             İzmir Arena

29.10.2011      Cumartesi      İZMİR             İzmir Arena

Leave a Reply