Hayatımı değiştirdi. Tıpkı herkesin hayatını değiştirdiği gibi.” Bob Dylan

Amerikan edebiyatının önde gelen isimlerinden Jack Kerouac’ın 1951 yılında yazdığı “On the Road” (Yolda) adlı romanı, Walter Salles yönetmenliğinde geçtiğimiz aylarda pek çok ülkede gösterime girdi. Amerika, caz, uyuşturucu ve cinsellik gibi konuları ele alan eser, dönemin Amerikan gençliği tarafından oldukça benimsenmişti. Jose Rivera tarafından kurgulanan film Sam Riley, Amy Adams, Viggo Mortensen, Garrett Hedlund, Kristen Stewart ve Kristen Dunst gibi ünlü isimleri bünyesinde barındırıyor. 137 dakika süren film, 65.Cannes Film Festivali’nde tüm dünyaya tanıtılmıştı. Filmin, Türkiye’de 22 Mart 2013 tarihinde sinemaseverlerle buluşması bekleniyor.

Beat kuşağı temsilcilerinden Jack Kerouac’ın 1947 yılında başlayıp 3 yıl devam ettirdiği yolculuğunu anlatan kitap, yazar tarafından daktiloda 3 hafta gibi kısa bir sürede yazıldı. Ancak, kitap Kerouac’ın yazdıklarının bir nevi “hafifleştirilmiş” versiyonu idi. Bazı sahnelerin sansürlenmesi ve değiştirilmesi eserin ilk halini yansıtmamaktaydı. Kitabın 50.yılında Penguin, eseri orijinal rulo olarak Kerouac hayranlarıyla paylaştı.

Özellikle, “Marylou” karakteri için oyuncu Kristen Stewart’ın tercih edilmesi pek çok eleştirilere maruz kalmışken; Türk izleyicilerinin filme ilgisinin nasıl olacağı ise merak konusu.

Leave a Reply