BİLMED: Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği

 

safe_image

Bilkent Mezunlar Derneği (BİLMED), Bilkent Üniversitesi mezunları tarafından 1993 yılında kurulmuştur. Bugün 3500’den fazla üyeye sahip olan dernek, Bilkent mezunlarını bir araya getirerek tüm Bilkent mezunlarını tek bir çatı altında toplamayı, yardımlaşmayı artırmayı ve bu sayede mezunların profesyonel yaşamlarında daha üretken olmalarını sağlayarak Bilkent isminin yücelmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

BİLMED ‘in gerçekleştirdiği projeler:

  • BİLMED Başarı Bursu; Bilkent Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan, üstün akademik başarıya sahip öğrenciler arasından seçilen öğrenciler için tüm gönüllü mezunların bağışlarıyla oluşturulmuş bir fondur.
  • BİLMED Business Projesi; gerek kamu gerekse özel sektörde önemli sorumluluklar taşıyan Bilkent mezunlarının sektör ve kariyer yönelimleri çerçevesinde bir araya gelmelerini hedeflemektedir.
  • mezuniyetBİLMED Gönüllüsü Projesi; tamamen gönüllülerden oluşan bir ekibin çalışmaları ve emeği ile bugünlere gelen BILMED ’in başarısını korumak, Bilkent mezunlarını tek bir çatı altında toplayarak bir sinerji yaratmak, toplum yararına projeler üretmek ve işler yapmak ve Bilkent öğrencilerine mezuniyetleri sonrasında destek olmayı hedeflemektedir.
  • Sosyal Sorumluluk Projesi; 2008 yılında üniversitemiz Merkez Kütüphanesi içerisinde mezunlarımızın da katkısı ile kurulan Görme Engelliler Odası gibi farklı ihtiyaçları da topluma ve çevresine sağlamıştır. Bunun dışında Türkiye’nin pek çok ilinde (İstanbul, Ankara, Muş, Van gibi) çeşitli okullara aynı yardımlarda bulunmuş, okulların temel ihtiyaçlarının sağlanmasına katkı sağlamıştır. Bu çerçevede 2012 yılının sonunda projelendirdiğimiz Konya Ereğli Kutören İlköğretim Okulu’na yönelik destek projesi halen yürütülmektedir.
  • Eğitim Projeleri; BILMED kişisel gelişim ve eğitimin hayat boyu süren bir süreç olduğu gerçeği ile üyelerine ve Bilkent camiasına yönelik sadece mesleki alanlarda değil kişisel ilgi alanlarına yönelik eğitimleri Ankara, İstanbul ve İzmir’de sürdürmektedir.

Çeşitli sektörlerde girişimci, yatırımcı veya yönetici olarak çalışan birçok Bilkent mezununun iş yaşamlarında birbirlerine katkı sağlaması için oluşturulan bu platform, en son gerçekleştirilen genel kurul toplantısında alınan kararla yakında mezun adayı öğrencileri de kapsayacak.

Her türlü bilgi için aşağıdaki iletişim adreslerine başvurabilirsiniz.

BİLMED Ankara Ofisi

Bilkent Üniversitesi, Merkez Kampüsü, Öğrenci Konseyi Binası, Bilkent / Ankara

ankaraofisi@bilmed.org.tr

Telefon: 0312 290 26 45

Faks: 0312 266 40 49

 

BİLMED İstanbul Ofisi

Şemsettin Günaltay Cad. Arnavut Osman Çıkmazı Sok. Estip Apt. No:106-1 Daire:3

Ayşekadın Kadıköy / İstanbul

istanbulofisi@bilmed.org.tr

Telefon: 0216 362 78 02

Faks: 0216 362 78 05

Leave a Reply