Ece Gauer, Erdinç Babat, Evren Karayel Gökkaya, Musa Güney, Pınar Ceylan, Seydi Murat Koç ve Seyit Mehmet Buçukluoğlu’nun oluşturduğu ‘6+1 İhtimal’ grubunun karma sergisi, 26 Şubat 2015 tarihine kadar Ankaralı sanatseverleri Platform A, Taurus Sanat Merkezi’nde ağırlayacak. Sergi sanatçılarından Erdinç Babat, tesadüfi gelişmelerin neden olduğu olumlu bir çıkarsama olarak nitelendiriyor ‘6+1 İhtimal’ grubunu. 31 Ocak günü açılışı yapılan sergide, kendilerine özgü tarzlarıyla yedi farklı genç sanatçının eserleri yer almakta.

Print

Ece Gauer, 2012 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü mezun oldu. İki kültür arasındaki farklılıklardan yola çıkarak; tezatlıkları, duygusal karmaşaları renkli motiflerle eserlerine yansıtıyor Ece Gauer. Alexander’s Tomb adlı eserinde, yere düşen insanların üstüne basarak başarıyı elde etmeye çalışan insanları anımsattı bana.

Ece Gauer- Alexander's Tomb

Ece Gauer- Alexander’s Tomb

Erdinç Babat ise, 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Eserlerinin merkezinde insan figürünü gördüğümüz Erdinç Babat, aslında hepimiz sorguladığı bir noktaya değiniyor eserlerinde: Teknolojideki malum gelişmeler insanı ve onun doğayla olan etkileşimini nasıl değiştiriyor? Masumiyetin Ölçüsü adlı tuval üzerine karışık teknik uyguladığı eserinde de, belki de insanın bu değişimde ne kadar masum olduğunu ölçüyor santim santim. Kim bilir?

Erdinç Babat- Masumiyetin Ölçüsü

Erdinç Babat- Masumiyetin Ölçüsü

Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. 5 kişisel sergi açmış olan Gökkaya’nın, yaşanmışlık hissiyle harmanladığı mekanları anlatan yağlıboya eserlerinden bir örnek.

3
Grafik Tasarım bölümünde eğitim almış ve yine bu alanda birçok firmada sanat direktörü olarak çalışmış Musa Güney ise; toprak, su ve hava elementlerini yeni bir boyuta taşıyor eserlerinde.

4
Pınar Ceylan; resimlerindeki hareketliliği, yüzey üzerindeki dokusal hareketler ve kullandığı renklerin birbiriyle olan ilişkisiyle sağlamaktadır. Benim resimlerinde en beğendiğim yön, yine bir yöntem olarak resimlerinde kullandığı harfler ve kelimeler oldu.

Pınar Ceylan- Aristoteles’e Saygı 1

Pınar Ceylan- Aristoteles’e Saygı 1

Seydi Murat Koç ise, resimlerinde üst üste yerleştirilmiş ya da birbirine eklenmiş yapılarla adeta yeniden bir dünya kurguluyor. Sıçramalar ve Ötesi adlı resminde, kendisine konan sınırların üstüne çıkan bir kadın görüyorum ben.

Seydi Murat Koç- Sıçramalar ve Ötesi

Seydi Murat Koç- Sıçramalar ve Ötesi

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin hem Grafik Tasarım Bölümü hem de Resim Bölümü’nden mezun olmuş Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun Sözler ve İzler 3 adlı resmi:

Seyit Mehmet Buçukoğlu- Sözler ve İzler 3

Seyit Mehmet Buçukoğlu- Sözler ve İzler 3

Tadımlık olarak gördüğümüz bu resimleri ve çok daha fazlasını kaçırmak istemiyorsanız, 26 Şubat tarihine kadar Taurus Sanat Merkezi’ne yolunuz bir şekilde düşer umarım.

 

[box_light]

Kaynakça:

‘6+1 İhtimal’ Sergi Kataloğu, Platform A- Armoni Sanat Galerisi, Ocak 2015, Ankara.

[/box_light]

 

Leave a Reply