2002 yılında Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi bölümünden mezun olan Eda Ersoy, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ASİAD) başkanlık koltuğunda oturuyor. Geçtiğimiz sene derneğin 14. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık görevini Barış Aydın’dan devralan Ersoy, böylece 1989 yılında kurulan ASİAD’ın en genç ve ilk kadın başkanı olma unvanına sahip olmuştur.

ankara-isadamlari-dernegi-asiad-ta-eda-ersoy-donemi-558308

1976 Ankara doğumlu olan mezunumuz aynı zamanda kurucusu olduğu mimari proje ve müşavirlik hizmeti veren YYK Mimarlık firmasının sahibidir. Ulusal ve uluslararası alanda birçok projeye imza atan Ersoy, görevi devralırken, başkanlığı döneminde ASİAD vizyon ve misyonu doğrultusunda bayrağı daha yükseklere dikmek için tüm güçleri ile çalışacaklarını bildirmiştir ve bu doğrultuda görevini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

ASİAD, son olarak, 11-12 Mayıs tarihlerinde Başbakanlık Tanıtma Fonu işbirliği ile birlikte İdeal Kentler Zirvesi’ni gerçekleştirmiştir. Zirve’nin amacı, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için kentsel dönüşüm sürecinde ilgili enstitülerin daha fazla gelişim göstermesine katkı sağlamak. Bu amaç doğrultusunda daha yaşanılabilir kentler için dünya çapında önemli kentsel projelere imza atmış 7 farklı ülkeden mimarların, kentsel tasarımcıların ve belediye başkanlarının değerli katılımları ve ASİAD’ın önderliği ile ideal kent kavramı yeniden tanımlanmıştır.

Kaynak:

http://asiad1989.org/eda_ersoy_baskanoldu/

Leave a Reply