Siemens’te Başarılı Bir Bilkentli

Siemens geçen sene ilk kez düzenlediği yarışma ile sağlıkta geleceğin projelerini aramaya başlamıştı. Bu sene ikincisi düzenlenecek olan yarışmadan önce, geçen senenin ‘Genç yaratıcı öğrenci ödülü’nü kazanan Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Kerim Kara yarışma ve geçen seneki deneyimleri hakkında konuştu.

Kerim Kara Bilkent Üniversitesinde lisans eğitimini 2007 yılında tamamladıktan sonra ODTÜ de Biyomedikal mühendisliği üzerine master yaptı ve aynı zamanda da Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde çalışmaya başladı. Kara burada radyoloji bölümünde doktorların tedavi mekanizmalarını destekleyecek yazılımlar ve donanımlar hazırladı. Bu yarışmaya, Türkiye’nin bu konuda gelişme kaydedilmesi gerektiğini savunduğu için başvurduğunu da ekledi Kerim Kara.

Yarışmada Türkiye’den tek finalist olan Bilkentli, Almanya’daki üç aylık kampta finalist ekiple birlikte projeleri üzerinde çalışma imkanı elde etti. Bu seneki yarışma için röportaj veren başarılı mezunumuz, öğrencilerin, eğer sağlık sektörüne ilgi duyuyorlar ise, bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini savunuyor ve bu yarışmanın Almanya’daki kamp ve para ödülünden ibaret olmadığını, Siemens gibi büyük bir firmayla tanışma fırsatı içerdiğini vurguluyor.

Bilkent Üniversitesi mezuniyeti gibi bu ödül de mezunumuza yeni kapılar açmaya devam ediyor ve şu anda da Siemens’te “Collaboration Coordinator” olarak görev yapıyor.

Leave a Reply