Uçtu Uçtu, Kuş Uçtu

obama-recep-tayyip-yes-we-banŞimdiye kadar çevresinde Twitter’a giremeyen var mı? Lütfen bakın. Çok önemli bu. Söyleyin bana. Bir sürü arkadaşıma sordum. Hiç kimse henüz twitter’a giremeyen görmemiş.

Dün sabahtan beri arıyorum. Yoklar. Mahallede gezip bir nabız yokladım, herkes kafayı yemiş. 8 yaşındaki çocuğu çeviriyorum “diyenes” diyor, 78 yaşındaki teyzeyi çeviriyorum “vipien” diyor. Telefonla oynayan bir amca gördüm. “Amca, ne yapıyorsun?” dedim, “Muhtar adayına mention atıyorum” dedi. Sanırım yavaş yavaş deliriyorum.

Vakit kaybetmeden şehrin eylem yapılan noktalarına gittim. Hepsi bomboştu. Kimse yokken bile eylem yapan birkaç kişiye yanaştım. “Siz twitter için bağırıyorsunuz galiba” dedim ağız yoklayayım diye, “Yok” dedi. “Peki” dedim “Twitter’ın kapatılmasını nerede protesto ediyoruz?”. Telefonuna bakıp “Vallahi twitter’da twitter’ın kapatılmasını protesto edileceği eylem saati falan yazmıyor” dedi. Onu son cümlesini tekrar düşünmeye davet edip oradan koşarak uzaklaştım.

Yaşlılar teknolojiye çok yakın değildir diye düşünüp bir huzurevine girdim. Huzurevi yöneticisine “Var mı giremeyen twitter’a?” dedim. “Öyle bir şikayet gelmedi ama isterseniz burada kalanlara bir sorun” dedi. “Seve seve” dedim. DNS Türk diye bir haber kanalından geldiğimi sanan bir teyzenin bile dizüstü bilgisayarında twitter sayfasını açık gördüğüm ana kadar birkaç kişiyi bulabileceğime bile inanmıştım. Huzurevinden altı takipçi daha kazanıp çıkarken onları bulma umudum neredeyse tükenmek üzereydi.

Artık şikayet etmenin zamanı gelmişti. AK Parti ilçe binasına gittim, “çok önemli” dedim. Beni yetkili birinin yanına aldılar. Ben de derdimi anlattım. Dedim ki “Sizinkiler yasakladı ama bakın herkes giriyor twitter’a. Hatta sizi ordan protesto ediyorlar. Yasak falan takmıyorlar. Bir tek siz girmiyorsunuz twitter’a. Enayi misiniz siz?” Yetkili bey telefonla bir şeyler yaptı, güvenlik gelip beni götürdü. Meğer güvenlikçiye DM atmış.

Bu olayı da yaşayınca hemen twitter’ı açıp baktım. Belki twit atmayanlardan kimin DNS ayarı yok, onu bulurum diye. O da olmadı. Herkes oradaydı. Melih Gökçek yine twitler atmış, Cumhurbaşkanımız her zamanki gibi sırasıyla hayrete düşmüş, kaygılanmış ve tasvip etmemiş. Ama twitter üzerinden. Son bir şans olarak RT_Erdogan hesabı bişey paylaşmıyor diye “Acaba Erdoğan?” dedim içimden ama YouTube yasaklıyken, Başbakanın “Ben giriyorum. Siz de girin” dediği geldi sonradan aklıma. Yani onun da DNS ayarı tam.

Arkadaşlar. Bu yasaktan etkilenen, twitter’a giremeyen birileri olmalı. Onları bulmalıyız. Kimseyi kısıtlamayan yasak mı olur? Hadi. Lütfen. Ben delirmeden bulalım onları. Ne olur?

Leave a Reply