NFL’de yeni sezon başladı !

Futbol severlere gün doğdu.

Pardon. Amerikan futbolu severlere gün doğdu demem gerekirdi çünkü Türkiye’de “futbol severlere gün doğdu” cümlesi ile başlayan bir yazının Messi, Roben, Cavani ya da diğer “futbolcular” hakkında olması beklenir fakat dikkat bu yazı Peyton Manning, Flacco, Gronkowski ve diğer NFL oyuncuları hakkında.

Broncos vs Ravens

Broncos vs Ravens

NFL’de transferler ve hazırlık kampları son buldu ve sezonun ilk maçı Denver Broncos ve Baltimore Ravens arasında (05/09/2013) Perşembe günü oynandı. Sezonun açılış maçında, ev sahibi Denver, geçen sezonun Super Bowl şampiyonu Baltimore Ravens’ı  49-27 lik bir skorla yendi. Peyton Manning 7 TD pası atarak maçın kahramanı oldu. Ravens’da ise Joe Flacco etkili bir oyun sergileyemedi.

Super Bowl’dan kickoff’a kadar NFL’de sular durulmadı. Tüm takımlar transferler, takaslar yaptı ve yeni sezon için hazır olmaya gayret etti, taraftarlar ise umutlarını yeni sezon için tazelediler.

Pro Bowl’da değişikliklere gidildi, takım kadroları artık draftlarla belirlenecek, NFL bu şekilde Pro Bowl’un izlenme oranlarını artırmayı planlıyor.

New England Patriots’ta Aaron Hernandez cinayetle suçlandı, suçlu bulundu, tutuklandı ve formaları toplatıldı. Tim Tebow, önce Patriots’a transfer oldu, hazırlık maçlarında isteneni veremedikten sonra Koç Belichick tarafından takımdan gönderildi, şimdilerde ise Tebow’un futbolu bırakıp Rugby’ye geçmesi gündemde. Tom Brady ise hazırlık döneminde sakatlığı ile korkuttu fakat yeni sezonda takımını yalnız bırakmayacak.

Son Super Bowl şampiyonu Baltimore Ravens, Joe Flacco ile yola devam ediyor. Super Bowl MVP’si Flacco ilk maçta takımına galibiyeti getirmek için yeterli olamadıysa da Ravens’ın umudu.

Denver Broncos linebacker’ı Von Miller ise madde kullanımı politikasını iptal ettiği gerekçesiyle lig tarafından 6 maç cezalandırıldı.

San Francisco 49ers, geçen sezon kaçırdığı şampiyonluğa üzülmeyi bırakıp WR Anguan Boldin ve QB Colin Kaepernick’le yeni sezona hazır.

Seattle Seahawks’ta ise 2012 yılında draft ettiği 24 yaşındaki QB’si Russel Wilson takımın umudu.

Lebron James’in NFL’de oynamayı düşünebileceğini açıklaması üzerine Miami Dolphins hayranları umutlandıysa da yakın zamanda Lebron’ı futbol oynarken görmemiz pek de olası değil.

Forbes’un her yıl hazırladığı NFL’nin en zengin takımları listesinde bu sene lider 2,3 milyar dolar ile Dallas Cowboys iken takımların ortalama değeri 1,17 milyar dolar. Cowboys, ise son zamanlarda Tony Romo’ya verdiği paralarla gündeme geldi fakat Tony Romo da Cowboys da hallerinden mutlu görünüyor.

NFL’de 32 takım bu sezon Super Bowl’u kazanmak için sahaya çıkacak, daha sezonun yeni başladığı göz önünde bulundurularak tüm takımlara şans dilenebilir ve tüm hayranlara umutlu olmaları öğütlenebilir.

 

İyi şanslar, umarım sizin takımınız bu sene Super Bowl’a uzanır…

 

Leave a Reply