Aslan 3’te 3 : Galatasaray 2 – 1 Torku Konyaspor

Galatasaray dün akşam Türk Telekom Arena’da  Torku Konyapor’u konuk etti.  Sahadan  2 – 1 galip ayrılan ev sahibi ekipte Kopenhag maçı öncesi konsantrasyon eksikliği gözlendi.

GS 1

Bruma, Albert Riera ve Nordin Amrabat  yabancı sınırına takılan oyuncular olarak kadroda yer almazken, Kayseri Erciyesspor maçında  ilk 11 de oynayan Dany de kadro dışında kaldı. Roberto Mancini, Hakan Balta’nın sakat olması nedeniyle Eboue’yi sol Sabri’yi ise sağ bekte denedi.  Stada erken gelen taraftarlar beklentilerinin galibiyet olduğunu ifade ederken, maça birkaç dakika kala bütün stadın katılarak yaptığı atkı şovu maç boyunca sürecek tezahüratların habercisiydi. Mancini’yi desteklemek için gelen birkaç İtalyan taraftarın tezahüratlara eşlik etme isteği tribünlere dair neşeli ayrıntılardan biriydi. Taraftarlar, Galatasaray’ın efsanevi eski futbolcusu ve Torku Konyapor teknik direktörü Uğur Tütüneker’i unutmadı; tribüne çağırarak Tütüneker’ e tezahüratlarda bulundu.

uğur t

Maç Galatasaray’ın vuruşuyla başladı.  Maçın ilk dakikalarında Galatasaray istekli ama bir o kadar da dağınık bir futbol sergiledi.  5. Dakikada ceza sahasının sağ çaprazında hareketlenen Drogba’nın attığı pasa Sneijder ne kendisi vurdu ne de pası  Burak’ a atabildi.  Bu pozisyon tribünleri tedirgin ederken, Mancini geldiğinden beri üst düzey bir fubol sergileyen ve “10 numara”   olmanın sorumluluklarını başarıyla üstlenen  Sneijder’in sakatlanıp oyundan çıkması  taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. 7.dakikada Muslera’nın kısa düşen kale vuruşu Gekas’ a fırsat yarattı, Gekas’ın sert şutu ise az farkla dışarı çıktı. İlerleyen dakikalarda Torku Konyaspor’un yaptığı baskı Galatasaray savunmasını  zorlarken,  savunma oyuncularından özellikle Chedjou’nun topla buluştuğu anları genellikle  geri pasla sonlandırması gözlere takılan önemli ayrıntılardan biriydi. 16.dakikaya doğru gelirken Galatasaray’da maçın başından beri en fazla pas yapılan oyuncunun Muslera oluşu belki de gelecek  golün habercisiydi. 16.dakikada Chedjou’nun geri pasından sonra Muslera’nın kale vuruşu yine kısa düşünce Gekas fırsatı bu sefer  değerlendirdi, topa kendi vurmak yerine sağ çaprazındaki Recep’i düşündü. Muslera’yı hazırlıksız yakalayan Recep topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü atmış oldu. Skor 0 -1.

sn

İlk yarının ilerleyen dakikalarında Galatasaray gol bulmaya çalıştıkça rakibe daha çok boş alan bıraktı. Torku Konyaspor kalecisi Itandje’nin üst üste kullandığı kale vuruşlarında belirgin bir şekilde oyalanması ve hakemin her seferinde bunu görmezden gelmesi ise  tribünlerden tepki topladı.  33.dakikada Ömer’in mutlak golünü yerde resmen uzayarak yaptığı müdahaleyle önleyen Muslera taraftarlardan büyük  alkış aldı. İlk yarının son dakikalarına doğru Galatasaray canlandı ve rakip kalede baskı kurmaya başladı. 45+3 te Eboue’yi ceza sahasına doğru taşıdığı topta takip eden Umut’un ortasını tamamlayan kafa golü belki de takımın konsantrasyonu yerinde olan tek oyuncusundan geldi : Didier Drogba. İlk yarıyı bitiren düdük çaldığında Aslan, beraberlikle biraz olsun rahatlamış bir biçimde soyunma odasına giderken,  ilk 45 dakikada iki kez aynı belirgin hatayı yapan Muslera’nın  yüzünün asık olduğu dikkatlerden kaçmadı, bunu fark eden Drogba’nın koşup Muslera’ya sarılması ve golü ona adadığını ifade etmesi  herkese “Nasıl büyük futbolcu olunacağını” gösterdi.

aydın burak

İkinci yarıda maç Drogba’nın sağ kanattan ortasını karşılayan Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunun kalecide kalmasıyla hareketlendi. Konyaspor’a  orta sahada çok çabuk geçit veren Galatasaray’da istenilen futbolun oynanamaması futbolcuların canını sıkarken, bir türlü organize hala gelemeyen ataklar tribünleri fazla tatmin etmese de bir şekilde geleceğine inanılan 2.golün sevinci için herkes içten içe hazırda  bekliyordu. 50.dakikada maçın en ilginç anlarından biri yaşandı. Semih’ten aldığı pası herkes tarafından orta sahaya vereceği düşünülen  Sabri’ nin Muslera kalede değilken geri pas vermek istemesi hem Muslera’yı hem de seyircileri fazlasıyla korkuttu. 64.dakikada Umut’un yerine oyuna giren Aydın Yılmaz, 67.dakikada maçın kilidini açan oyuncu oldu. Başarılı ara pası sayesinde Burak savunmanın arkasında topla buluştu, kaleciden güzel bir çalımla sıyrılarak topu ağlara gönderdi. Skor 2 -1.  Bütün stat bir anda ayağa fırlarken, Burak ve Aydın’ın gol sevincinin samimiliği hafızalarda yer etti. 77.dakikada Emre’nin kullandığı kornerde  Chedjou’nun kafa vuruşunun direkten dönüşü maçın şanssız anlardan biriydi.  Hakem, maçı bitiren düdüğü çaldığında ligde üst üste 3. galibiyetini alan Galatasaray derin bir “oh” çekti.

Maç sonunda ise taraftarlar stadı uzun süre terk etmedi. Alışılmadık bir şekilde, Ultraslan önderliğinde hep bir ağızdan soyunma odasına giren futbolcuları sahaya geri çağıran ve takım gelmeden sahadan çıkmayacaklarını ifade eden taraftarlar;  Mancini ile birlikte sahaya tekrar gelen futbolculara tezahüratlarda bulunarak takıma moral ve destek mesajlarını iletirken bütün stat,  “Nasıl Galatasaraylı olunur ?” dersini verir nitelikteydi.

 

 

Fotoğraflar : www.ligtv.com.tr

Leave a Reply