Aslan Kükredi : Galatasaray 6 – 0 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig’in 19.haftasında Galatasaray, evinde Bursaspor’u ağırladı. Türk Telekom Arena, Metin Oktay’ın doğum gününde, tam bir gala gecesine sahne oldu. Uzun zamandır özlenen, kaliteli bir futbol sergileyen Aslan, Bursaspor’u 6 golle devirirken; Galatasaray formasıyla 100. resmi karşılaşmasına çıkan Felipe Melo, etkili performansıyla takımını galibiyete taşıdı. 6 golün 3’üne adını yazdıran Wesley Sneijder, Türk Telekom Arena’da hat-trick yapan ilk yabancı futbolcu olurken; Aslan’ın diğer 3 golünü Eboue, Drogba ve Selçuk İnan kaydetti.

Metin Oktay Duruşu

ASLAN MORAL TAZELEDİ

Ligin 2.yarısının ilk maçında Gaziantepspor’a 2 puan kaybederek, oynadığı futbolla keyif vermeyen Galatasaray’ın aksine bu hafta sahada; seyircisini arkasına almış, hem sahadaki hem de yedek kulübesindeki futbolcularıyla bir bütün, istekli, heyecanlı ve “Biz ligi Fenerbahçe’ye bırakmadık.” diyen bir Galatasaray vardı. Lider Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada, çok farklı bir skor alarak puan farkını 7’ye indiren Aslan, Bursaspor’a fazla şans tanımayarak sahada futbol dersi verdi.

imageMELO GALATASARAY FORMASIYLA 100.RESMİ KARŞILAŞMASINA ÇIKTI

Wesley Sneijder 13.dakikada gol perdesini açan isim oldu.  Üstün performansıyla yıldızlaşan Felipe Melo, ilk golde %90 pay sahibi olurken; Sneijder’in başarılı pozisyon takibi, doğru zamanda doğru yerde bulunarak yaptığı bitirici vuruş büyük övgü topladı. Galatasaray formasıyla 100.resmi karşılaşmasına çıkan Felipe Melo, maç esnasında birbirinden farklı pozisyonlarda görev alıp takım organizasyonunu başarılı bir şekilde sağlarken; gösterdiği yüksek motivasyon ve galibiyet isteğiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Aslan, 16.dakikada Melo’nun sert şutuyla 2.gole çok yaklaşırken ise herkesin aklında tek bir cümle vardı : “Melo, her yerde.”

 

imageSNEIJDER LİGDEKİ GOL SAYISINI 8’E YÜKSELTTİ

Melo’yla birlikte yıldızlaşarak kalitesini konuşturan Wesley Sneijder 20.dakikada maçın kilidini açtı. Bursaspor’un hücuma çıkarken kaptırdığı topu affetmeyen Sneijder’in sert şutu ağlarla buluştu. Skor 2-0. 22.dakikada Burak Yılmaz’ın kaleci Frey’i geçen fakat Bursaspor savunmasının çizgiden saha içine çeldiği mutlak gol pozisyonu 3.golün habercisiydi. 24.dakikaya geldiğimizde bu sefer gol pozisyonunda ne bir forvet ne de bir orta saha oyuncusu vardı. Emanuel Eboue’nin 70 m depar atarak takip ettiği pozisyon, nefis bir Melo pasıyla taçlanırken, Eboue’nin müthiş bitirişi skoru 3-0’a getirdi. İlk yarının sonlarına doğru ataklar karşılıklı gelişmeye başladı. Ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray’da Fernando Muslera, tehlikeli pozisyonları önleyerek kalesinde güven vermeye devam etti. 29.dakikada Drogba’nın çok güzel indirdiği topu, Burak’ın ağlarla buluşturamayışı tek bir anlama geliyordu: “Bugün Burak’ın günü değil.” 43.dakikada Eboue – Drogba muhteşem ortaklaşmasının yarattığı gol pozisyonunu zor bir vuruşla tamamlayarak maçın 4. kendisinin 3.golünü atan Wesley Sneijder ayakta alkışlanırken stad, “Metin Oktay” tezahüratlarıyla inledi. İlk 45 dakikayı 4-0’lık üstünlükle tamamlayan Aslan; soyunma odasına, ilk yarı boyunca “futbol ziyafeti” vermiş olmanın haklı gururuyla gitti.

MAÇIN EN ŞIK GOLÜ DROGBA’DAN GELDİ

66.dakikada Didier Drogba, kalitesine yakışır bir şekilde, farka bir gol daha ekledi.Drogba, “Bir Drogba klasiği” haline gelen bu şık golü 3-2 biten Real Madrid karşılaşmasında da atmıştı. Skor 5-0’a gelmiş olmasına rağmen Aslan’ın temposunda düşüş olmaması taraftara keyif verirken; 83.dakikada Galatasaray kalesinde bir tehlike yaşandı. Sestak’tan gelen vuruş üst direkte patladı, daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. 86.dakikada Selçuk’tan “gol öncesi Selçuk denemesi” geldi; Selçuk’un frikik edasıyla vurduğu topu, Frey başarılı bir şekilde kornere gönderdi. 88.dakikadaysa Selçuk İnan bu oyuna yakışan bir biçimde perdeyi kapattı. Selçuk’un kendi başlattığı pozisyonu yine kendisi bitirerek, temiz bir gole imza atması oyunun ne kadar içinde olduğunu gösterirken; Selçuk’taki bu isteğin maç boyunca bütün Galatasaraylı oyuncularda olması göz doldurdu.

“İşte, bu Galatasaray’ı özlemişiz.” dedirten karşılaşma, Sneijder’in gol şöleniyle taraftarı hem şaşırttı hem de coşturdu. Melo maçın adamı, en sağlam defans oyuncusu Hakan Balta oldu. Karşılaşmada görev alan tüm Galatasaraylı oyuncular üstüne düşeni yerine getirerek, takım ruhuyla hareket etti. Aslan, “Ligde ben de varım!” dedi.

 

 

Fotoğraflar : www.galatasaray.org

 

 

 

 

 

Leave a Reply