Dev Karşılaşmada Son Söz Aslan’ın : Galatasaray 2 – 1 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig’in 16.haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Trabzonspor’u ağırladı.  Dev karşılaşmayı 2-1 galip tamamlayan Aslan’da goller Burak Yılmaz’dan gelirken, maçın alkışlanan ismi kalesinde devleşen Onur Kıvrak oldu.

[box_light]MUSLERA 100.RESMİ KARŞILAŞMASINA ÇIKTI[/box_light]

Karşılaşma “Arena’da kalecilerin gecesi” ne sahne oldu. Galatasaray formasıyla 100.resmi karşılaşmasına çıkan Muslera, Henrique’nin mutlak gol pozisyonunu önlerken; yaptığı kurtarışlarla yer çekimine meydan okuyan Onur; Sneijder, Drogba, Yekta ve Selçuk’ a gol fırsatı vermedi.

[box_light]7 DAKİKAYA 3 GOL SIĞDI[/box_light]

galatasaray_2-1_trabzonspor_4b3ff_400Gol perdesi 60.dakikada Burak Yılmaz’la açıldı. Sneijder’in ceza sahası içinden sol çaprazdan pasını Burak kontrol etti, vuruşunda Onur’dan dönen top tekrar kendisine çarparak ağlarla buluştu. Maçta oyunun kontrolü Galatasaray’ın elindeyken; sezonun flaş isimlerinden Olcan Adın, sarı kırmızılılara tedirgin anlar yaşatan isim oldu. 63.dakikada Olcan’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruş Mustafa’ya fırsat yarattı, kafa vuruşunda top ağlara gitti ama öncesinde yardımcı hakemin bayrağı havada, ofsayt. 66.dakikada ise Olcan sağ kanattan ceza sahasına girdi, Muslera’yı geçen vuruşunu Sabri çıkardığında top çoktan kaleye girmişti. Skor 1-1. Olcan’ın skora getirdiği denge fazla uzun sürmedi. Trabzonspor’un golüne 67.dakikada Burak Yılmaz’la cevap veren Aslan’ın 2.golünde; Melo, Sabri, Selçuk ve Burak iş birliği göz doldurdu.

[box_light]ASLAN KARŞILAŞMANIN 33.DAKİKASINDAN İTİBAREN TEMPO BULDU[/box_light]

İlk yarının genelinde durgun olduğu görülen Galatasaray’ın 33.dakikaya kadar orta sahada sıkışıp kaldığı, kanatlardan baskı kuramadığı görüldü. 13.dakikada Sneijder’in kullandığı kornerde, Aykut’un Gökhan Zan’a topsuz alanda yaptığı hareketin tribünlerde penaltı beklentisi yaratması Fırat Aydınus’un kararına etki etmedi. Trabzonspor savunmasında, ilk yarı boyunca Galatasaray’ın kullandığı kornerleri karşılayan; Drogba ve Selçuk’un ataklarında doğru müdahaleler yapan Bosingwa dikkat çekerken, Galatasaray’da Semih her zamanki etkili oyununu sergilerken, Gökhan Zan yaptığı basit hatalarla takımının kalesinde gol pozisyonları vermesine sebep oldu ve son maçlardaki formda görüntüsünden uzak bir performans sergiledi.

galatasaray__trabzonspor_ece18_400

[box_light]İKİNCİ YARI FIRTINA GİBİ GEÇTİ[/box_light]

51.dakikada Drogba’nın ceza sahası içerisinde sol çaprazdan sert vuruşunu kornere çıkaran Onur, bu başarılı hareketiyle de hem seyircinin hem de Drogba’nın takdirini kazandı. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Galatasaray, üst üste geliştirdiği ataklarla Trabzonspor savunmasını bunaltırken; konsantrasyonunu hiç kaybetmeyen Onur, Sneijder’in nefis şutlarına fırsat vermedi ve kalesinde devleşti. 7 dakikada gelen üç golün ardından tempo giderek artarken, iki takımın da galibiyet konusunda istekli oluşu futbol kalitesi yüksek bir karşılaşma oynanmasını sağladı.  76.dakikada Riera’nın, Colman’ın yumruğuna abartılı tepki vermesi Colman’ın kırmızı kart, Riera’nın ise sarı kart görmesine sebep oldu. 10 kişi kalan Trabzonspor karşısında sayısal üstünlük avantajını 3.gole çeviremeyen Aslan üstünlüğünü koruyup sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

galatasaray__trabzonspor_bbb19_400

Mancini’nin lige ve Galatasaray’a yavaş yavaş ısındığını gördüğümüz Trabzonspor karşılaşmasına Sneijder’in füzeleri, Onur’unsa başarılı kurtarışları damgasını vurdu. 2 gol yemesine rağmen maçın adamı Onur, gollerin adı Burak,  kazanansa Galatasaray oldu. Trabzonspor karşılaşması sonucu görülen şu ki; Aslan iyileşmeye devam ediyor ve her geçen gün daha iyi olmaya devam edecek. Şimdiyse, alkışlar Onur için !

Leave a Reply