Spor Toto Süper Lig’in 22.haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da Beşiktaş’ı ağırladı. Derbide gülen taraf Galatasaray olurken, karşılaşmanın kaderini belirleyen isim devre arasında Galatasaray’dan Beşiktaş’a kiralanan Dany oldu. Kamerunlu futbolcunun  Galatasaray’a kazandırdığı penaltıyı Selçuk İnan gole çevirirken, Semih Kaya sergilediği fair-play örneğiyle maçın adamı seçildi.

selçuk inan penaltı

İşte tansiyonu yüksek derbiden akılda kalanlar :

  • Galatasaray kendi evinde yenilmezlik serisini devam ettirirken, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Beşiktaş’ın üst üste galibiyet  serisine son verdi.
  • Roberto Mancini Türkiye’deki ilk derbi galibiyetini aldı.
  • İki takımın da orta saha oyuncuları etkili oynamadı, bu durum forvetleri etkiledi. Pozisyon sayısı azaldıkça oyun kalitesi düştü.
  • Burak Yılmaz ilk 14 dakikada 3, maçın toplamında 4; bu sezon  ise toplamda 37 kez ofsayta düşerek olumsuz istatistiğini sürdürdü.
  • penaltı pozisyonu37.dakikada Dany, Veysel’e yaptığı gereksiz faul sonrası Galatasaray’a penaltı kazandırarak maçın en çok konuşulan adamı oldu. Galatasaray’dan devre arasında kiralanan Dany’nin sebep olduğu penaltı Beşiktaş taraftarlarını isyan ettirdi.
  • Selçuk İnan Dany’nin hatasını affetmedi ve  maçtaki tek gol 38.dakikada geldi. Böylece Selçuk ilginç bir istatistikle; Şubat ayının 22.gününde, ligin 22.haftasında, Beşiktaş’a karşı oynadığı 22.maçta 2.golünü atmış oldu.
  • Maçın en önemli ve tehlikeli pozisyonu 47.dakikada Almeida’nın Muslera ile karşı karşıya kaldığı an gerçekleşti. Almeida’nın sol çaprazdan vuruşunu Muslera kurtardı.
  • Drogba, Sneijder ve Burak Beşiktaş savunması içinde yeterince topla buluşamadı.Felipe Melo, mücadeleci bir oyun sergiledi ve maçın en çok top çalan ismi oldu.
  • Veysel Sarı ve Alex Telles ikilisi takımı kanatlardan hücuma taşıdı. Maç sonunda Veysel ve Telles’in Galatasaray için büyük kazanç olduğu fakat takıma biraz daha alışmaları gerektiği gözler önüne serildi.
  • Beşiktaş’ta ise Fernandes keyif vermedi. Oyuna girdikten sonra kurtarıcıdan çok oyuna yabancı bir futbolcu görünümü sergiledi. Metin Tekin Fernandes’in durumunu böyle yorumladı : “Bazı oyuncular vardır ya 11’inizde olur ya da kadronuzda yer almaz. Fernandes, bu yüzden gitmeli.”

semih kaya cüneyt çakır

  • Hatasız performans sergileyen Galatasaray’ın en sağlam defans oyuncusu Semih Kaya, 54.dakikada fair-play dersi verdi. Olcay’la girdiği mücadele sonrasında pozisyona Cüneyt Çakır’dan aut kararı geldi fakat Semih “Top benden çıktı.” diyerek Cüneyt Çakır’ı uyardı. Bunun üzerine Çakır kararını korner olarak değiştirdi, herkes tarafından alkışlanan Semih’i de tebrik etti. Olgun davranışıyla herkese örnek olan Semih ise o anı böyle anlattı : “Golü yiyebilirdik ama söylemeliydim, yoksa Cüneyt Hoca’nın yüzüne nasıl bakardım ? Penaltı olsa da söylerdim.”

cenk gönen

  • Tolga Zengin ilk yarıda görme kaybı yaşayarak ikinci yarıda yerini Cenk Gönen’e bıraktı. 84.dakikada Franco’yla çarpışması sonucu kaşı açılan ve kısa süreli hafıza kaybı yaşayan Cenk Gönen’in tedavisi boyunca maç 8 dakika durdu. Beşiktaş, bir maçta iki kalecisini birden kaybetme tehlikesi yaşadı.
  • Roberto Mancini’nin derbiyi iyi takip ettiği, bir an bile maçtan kopmadığı ve oyuncu değişikliklerini doğru anlarda yaptığı gözlendi.
  • Cüneyt Çakır fazla kart kullanmadan futbolcularla diyalog halinde maçı yönetti.
  • Türk Telekom Arena iyi bir oyuna değil, iyi  bir mücadeleye sahne oldu. Maç sonunda Roberto Mancini, karşılaşma boyunca “tutuk” bir oyun sergilediklerini belirterek “Belki de kafalar Chelsea’deydi.” açıklamasında bulundu.
  • Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Slaven Bilic ise mağlubiyeti böyle yorumladı : “Galatasaray deplasmanında 10 pozisyon bulamazsınız. Yakaladığınızı atmanız gerekiyor, bu yüzden yenildik.”

drogba muslera

Aslan sahadan 3 puanla galip ayrılarak zirve takibine devam ederken gözler 26 Şubat’ta oynanacak Chelsea karşılaşmasına çevrildi.  Bu sezon oynadığı futbol taraftara keyif vermese de hem Süper Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir çizgide ilerleyen sarı-kırmızılı ekip; derbiyle moral tazeledi, umutları korudu ve zirveye mesaj gönderdi : “Fener’e selam, yola devam.”

Leave a Reply