Madrid’de Hüsran : Real Madrid 4 – 1 Galatasaray

İtalya Milli Takımı orta sahasının iki eski maestrosu; Carlo Ancelotti ve Roberto Mancini dün akşam Santiago Bernabeu stadyumunda karşı karşıya geldi. Maç  4 – 1 Real Madrid galibiyetiyle tamamlanırken;  Galatasaray’ın çöken savunması,  acil durum sinyalleri vermeye devam etti.

Ramos Kırmızı Kart

CRISTIANO RONALDO KADRODA YER ALMADI

Cristiano Ronaldo sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemezken, gol pozisyonuna giren Umut Bulut’a yaptığı faulden dolayı 25.dakikada kırmızı kart gören Sergio Ramos;  Galatasaray’a avantaj yarattı. Ronaldosuz ve 10 kişi oynayan Real Madrid avantajını, lehine çeviremeyen Aslan,  2.yarıda verdiği fırsatlarla Real Madrid’e teslim oldu.

MELO’NUN SARI KARTI BALE’IN GOLÜNÜ GETİRDİ

Maç, 4.dakikada Gareth Bale’in, savunmanın arkasında topla buluşup Eray’la karşı karşıya kalması sonucu topun direk dibinden az farkla auta çıkmasıyla hareketlendi. İlk yarı boyunca sahada, gruptan çıkmayı açık ara farkla garantilemiş olmanın rahatlığıyla bastırmadan oynayan bir Real Madrid; baskı yapmaya çalışan ve çok daha istekli bir Galatasaray vardı. 25.dakikaya doğru gelirken Galatasaray’da orta saha paslaşmalarının isabetli oluşu, Bruma’nın paslarında hızlı, Amrabat’ınsa oyun içinde hareketli olduğu gözlere çarptı.  25.dakikada gol pozisyonuna giren Umut Bulut, Sergio Ramos’un müdahalesi sonucu yerde kalınca Ramos kırmızı kart gördü ve Real Madrid henüz 25.dakikadayken oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. Gareth Bale 27.dakikada Galatasaray’a kaleyi tam karşıdan gören kritik bir noktadan serbest atış kullanma şansı veren bu pozisyonda, topun başına Selçuk İnan geçti; direk kaleye attığı sert şutunda barajdan da seken top Casillas’da kaldı. Galatasaray’ın  iyice bastırmaya başladığı bu dakikalarda gol için tetikte beklenirken, 36.dakikada sarı kart gören Felipe Melo, maçı tersine çevirdi.  Gareth Bale ceza sahası dışından serbest vuruşu kullandı, direk kaleye plasesinde top ağlarla buluştu.  Hazırlıksız yakalanan Eray’ın, topa neredeyse hiç uzanamaması ise maçta yapılan en büyük hatalardan biri oldu. 38.dakikada Drogba’nın alkışı hak eden ara pası, Umut’a asist olurken; Casillas ile karşı karşıya kalan Umut topu ağlara göndererek skora eşitlik getirdi : 1-1. İlk yarının sonlarına doğru topu ve oyun kontrolünü neredeyse tamamen eline alan Galatasaray’da, Eray’ın çoğu pozisyonda yanlış yerlerde durduğu gözlemlenirken;  Aslan’ın ataklarına engel olan isim Pepe oldu.

Arbeloa

SAVUNMA ÇÖKTÜ, TERLEMEDEN GOL ATTILAR

İlk yarının sonunda, bu maçtan puan alabilme umutlarını yeniden yeşerterek soyunma odasına giren Aslan için 2.yarı işler hiç de yolunda gitmedi. 58.dakikada  Isco’nun kale önüne ortasına Arbeloa‘nın vuruşunda, Eray’ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Skor 2-1. Golden sonra ilk yarıdaki performansından eser kalmayan Galatasaray, kendini geri çekti ve savunmasında Real Madrid’in kolay pozisyonlar bulmasını sağlayan boş alanlar bıraktı.63.dakikaya doğru gelirken 10 kişi kalmış olmasına rağmen bir hayli baskı yapan Real Madrid kanatlardan yüklenmeye başladı. Galatasaray savunmasının Real Madridli oyuncuları hiç yormadığı ikinci yarıda,  kolayca pozisyon bulup ceza sahasına giren Arbeloa’nın pasında Di Maria, Eray ile karşı karşıya kaldı ve skora farkı getirdi.  3 – 1. 3.golle birlikte savunma resmen çöktü, tutması gereken tüm oyuncuları kaçırdı ve Galatasaray ceza sahasında tehlikeli anlar yaşandı. Uzun bir aradan sonra Bruma yerine oyuna giren Sneijder’de; Aslan’a çare olamadı. 80.dakikada ise Real Madrid antrenman maçında gol atarcasına, hiç terlemeden 4.golünü ağlara gönderdi. Böylece maçın son golünü atan isim de Isco oldu.

Drogba

BÜTÜN UMUTLAR JUVENTUS KARŞILAŞMASINA BAĞLANDI

Fatih Terim ve Mancini döneminde oynanan iki Real Madrid maçını karşılaştırdığımızda – ki son karşılaşmada Ronaldo’nun forma giymediğini düşünürsek- aradaki tek farkın “6 yerine 4 gol yenmiş olması” olduğunu fark ediyoruz. Bu da bize Galatasaray savunmasındaki temel problemin bir türlü çözülemediğini, transfer yapılmadığı sürece de çözülemeyeceğini açıkça gösteriyor. Şampiyonlar Ligi’nde önümüzdeki günlerde ise Galatasaray’ı kritik ve bütün umutların bağlandığı Juventus karşılaşması bekliyor.  Bu noktadan sonra Aslan’a yardım edebilecek tek şey ise; bol şans…

 

 

Fotoğraflar : www.uefa.com

Leave a Reply