Asıl Yarış Şimdi Başlıyor: NBA 2018 Playoffları

Ne yazık ki derslerin, ödevlerin, sınavların, quizlerin oluşturduğu metal yorgunluğu nedeniyle, şu an gazetebilkent spor birimini için son satırlarımı yazıyorum. Ayrıca mezuniyet de kapıda, sonsuza kadar buraya yazamam sonuçta. Dile kolay üç buçuk yıl olmuş… Şu an bu satırları okuyan, geçmişte okumuş ve okurlara bu platformdan ulaşmamı sağlayan, yayında yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Lafı ve tılsımlı cümleleri fazla uzatmadan playoff inceleme yazımı aşağıya bırakıyorum. Görüşmek üzere !

Toronto Raptors – Washington Wizards

Wizards’ın son maçlarını sırf Raptors ile eşleşmek için kasti bir şekilde kaybettiğini düşünüyorum. Playofflar’da Raptors’ın yakın geçmişi pek parlak değil. Raptors’ın kötü anılarının baş rol oyuncusu da Wizards. İki yıl önce, saha avantajı Raptors’ta olmasına rağmen, Wizards, Raptors’ı 4-0 ile ilk turda elemişti. O günden bugüne takımlarda ciddi bir değişiklik olmadı. Kaldı ki Wizards bu sezonun büyük bir kısmında sakatlığından dolayı John Wall’dan yararlanamadı. Seri 7. Maça giderse Raptors evinde ne yapar eder seriyi bırakmaz ama Wizards’ın ilk iki maçtan çıkaracağı bir galibiyet her şeyi değiştirir. Washington halkının neden olmasın dediğini duyar gibiyim. Bence de, neden olmasın…

Tahmin : TOR 2-4 WAS

 

Boston Celtics – Milwaukee Bucks

Hayward’dan hiç, Irving’den ise numunelik faydalanabildi Celtics. Bu sakatlıklara rağmen ilginç bir şekilde Doğu Konferans’ında ikinci sırada yer almayı başardılar. Bucks umut vadeden bir takım, Giannis gibi çok yönlü bir oyuncuya sahipseniz her zaman şansınız vardır. İki takımın da tecrübe eksikliği var, eller titreyecek düşük tempo ve az sayı göreceğiz. Brad Stevens faktöründen dolayı ben Celtics’i bir adım önde görüyorum. Öte yandan, kaderin cilvesi, Irving de Hayward da eski takımlarını sırtından bıçaklarcasına takımlarından ayrıldılar. Mazlumun ahının tam anlamıyla çıkması için Celtics’in ayağının bir noktada takılması lazım, bence öyle de olacak, belki yarın belki yarından da yakın.

Tahmin : BOS 4-3 MIL

 

Philadelphia 76ers – Miami Heat

Herhangi bir işin başında kafası ciddi anlamda çalışan biri olunca ortaya her yönüyle güzel bir ürün çıkıyor. Üniversiteden mezun olduğunda “ülkenin en parlak 100 genci” arasında gösterilen, Stanford’dan MBA’ini alan… bahsettiğim adam Sam Hinkie, The Process. Zekice hazırladığı plan tıkır tıkır işledi, şu an ekmeğini başkaları yiyor belki ama olsun. Bana kalırsa Doğu Konferansı’nın en net eşleşmesi. Heat’i duraklamadan çöküş devrine, Sixers’ı dirilişten yükseliş dönemine sokacak seri. Embiid, Simmons ve saz arkadaşlarının seriyi sağlıklı bir şekilde geçirmesi şartıyla…

Tahmin : PHI 4-0 MIA

 

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers

LeBron’ın kariyerinin en yalnız başına kaldığı Playoff serisi. Love ve Thompson çok tutarsız. Takımın geri kalanı hala alışma sürecinde. Bir çok açıdan tarihin en iyi oyuncusu, bunu meşrulaştırmak için final görmek istiyor. Ve, evet, finalleri göremezse yüzde 99 ihtimalle yazın opsiyonlarını değerlendirecektir. Karşısında tipik bir Playoff takımı var. Zorlanmaz ama sıradaki tura da elleri cebinde çıkmaz.

Tahmin : LEBRON 4-1 IND

 

 

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves

Kişisel görüşüm, Tibs, Wolves için uygun kişi değil. Er ya da geç bu dediğim şey anlaşılacaktır ve böyle bir jenerasyon yakalamışken kesinlikle bu hatadan döneceklerdir. Devir dış şut zorlayıp, 4 numaraya combo forvet yerleştirme devri, başarının formülü burada. 4’e Dieng gibi Gibson gibi oyuncuları yerleştirmekle başarı yakalamak çok zor. Rockets ve Wolves mentalite olarak birbirine oldukça ters takımlar. Rockets oldukça saldırgan oynayan bir takım. Rockets çok yüksek ihtimalle, Wolves’u süpürür (bahse varım her maç çift haneli farklarla bitecektir) ve Wolves yönetimi için takımın geleceğini gerçekçi bir şekilde ele almak için bolca zamanı olur. Bu arada, en azından 13 yıllık playoff hasretini bitirdiler bu da bir başlangıç.

Tahmin : HOU 4-0 MIN

 

Golden State Warriors – San Antonio Spurs

Sağlıklı bir Warriors, şampiyonluğun en büyük adayı. Spurs’e bakıyorum gerçekten huzurevi gibi. Pek çaktırmıyor gibi görünselerde bir gelenek artık yavaş yavaş kayboluyor. Durant ve Draymond Green döndü. Curry de hazırım diyorsa, her ne kadar Kerr reddetse de büyük ihtimalle dönecektir. Hiç unutmam birkaç yıl önce OKC’nin Spurs’ü elediği Playoff serisi öncesi Ibaka’nın sakatlandığını ve seriyi kapattığını söylemişlerdi. Açıklamadan sonra oynanan ilk maçta ilk 5 olarak sahadaydı. Aynı oyun yine sahneleniyor olabilir, çünkü Spurs kendi oyununu oynamaktan ziyade rakibi oynatmamak üzere oynayan bir takım bu nedenle Curry’nin varlığı ve yokluğu planları oldukça etkiler. Leonard’ın sakatlığı ve hakkında çıkan takas dedikodularını da dikkate alırsak, Spurs’ün işi çok zor

Tahmin : GSW 4-0 SAS

 

Portland Trailblazers – New Orleans Pelicans

Serinin sonunda kazanan Blazers olur ama serinin heyecanlı geçeceği kesin. Pelicans son iki üç yıldır gerçekten umut veren bir takım. İki takım da tempoyu seven içten de dıştan da denemeyi seven takımlar. Pelicans seyircisi, Blazers seyircisi aksine biraz donuktur o nedenle izlemek isteyenlere New Orleans’taki maçlardan ziyade Portland’daki maçlara odaklanmalarını öneririm. 7. Maça gitme ihtimali oldukça yüksek olan bir seri. Emin olduğum bir şey var, hangi takım turu atlarsa atlasın bir sonraki turu geçemez.

Tahmin : POR 4-3 NOP

 

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz

Thunder’ı toplama bir takım olarak tanımlıyorum. Çok yüksek ihtimalle Paul George da Anthony de seneye kendilerine farklı takımlar bulurlar. George maksimum kontratı bir şekilde kapar ama Anthony’nin kariyeri düşüşte, seride göstereceği kariyerinin kalan kısmını şekillendirecek. Kağıt üstünde Jazz’a karşı oldukça üstün bir kadroları var. Açıkçası bu kadroyla Jazz nasıl 5. Sırayı elde etti, gerçekten ilginç bir durum. Genelde normal sezonda böyle beklenmedik performans gösteren takımlar, playofflarda bir noktadan sonra tökezlerler. Jazz yıldız faktörü ve tecrübe eksikliği nedeniyle Thunder’ın bir iki adım gerisinde. Evlerinde kaybettikleri takdirde, ki bence öyle olur, toparlamaları zor.

Tahmin : OKC 4-1 UTA

Leave a Reply