Devre Arası Transfer Raporu: Galatasaray (Son Bölüm)

2020’ye girmemizle beraber Ocak transfer dönemi de şanına yaraşır bir şekilde hızlıca açıldı ve kapandı. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden harcama limiti yüzünden şikayetçi olup transferden uzak olan da var, yeni isimlerle anlaşanlar da. Bu takımlar arasında şampiyonluk yarışında bulunanlar da var elbet, bu yazıda da onlardan birini değerlendirmeye devam ediyoruz. İlk yazıya buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Devre Arası Transfer Raporu: Galatasaray (İlk Bölüm)

Ziraat Türkiye Kupası’nda dalgalı bir grafik çizen, ligde ise hedefe tam gaz giden Cimbom transferi Erkan Süer ile kapattı diyebiliriz. Erkan 18 yaşında Boluspor’dan yapılan bir transfer ve 10 numara mevkisine ek olarak sol kanatta da görev alabiliyor. U19 Elit A Ligi’nde bu sezon 8 maçta 9 gol kaydeden ve kupada da oynamış olan bu ismin sağ ayağını etkili bir şekilde kullandığını ve 2,5 yıllığına sözleşme imzaladığını belirtelim. Kendisi için kesin konuşmak elbette erken, ne kadar başarılı olabileceğini bize zaman gösterecek.

Erkan Süer Galatasaray’da Ozan Kabak mı, yoksa Aydın Yılmaz mı olacak?

Bunun dışında önceki yazıda pek değinmediğimiz Martin Linnes’i de konuşabiliriz. Savunmaya Semih Kaya, Lautaro veya Bruno Wilson hamlesi yapılamayınca en azından bek mevkisine yapılan bu katkı önemliydi. Donk-Marcao tandemine Ahmet Çalık ve Emin Bayram, Işık Kaan gibi genç isimlerin eklenip birlikte görev yapacağı düşünüldüğünde, kademe anlayışına sahip Linnes ve Saracchi gibi bekler takım savunmasında elzem olacaktır.

Mariano son çabasıyla Linnes-Saracchi ikilisine alternatif olmayı başardı.

Sözleşmesi askıya alınan isimlere de bakalım. Christian Luyindama sezon sonu iyileşebilecek olmasına rağmen yabancı kontenjanı sebebiyle sene sonuna kadar kadro dışı tutulabilecek isimlerden biri oldu. Benzer bir durum da Yuto Nagatomo için geçerli: Her ne kadar Mariano gidecek diye düşünülüp menajeri görüşmeye çağırılsa da, o performansını yükseltip Terim’in gözüne girmeyi başardı; bu da Nagatomo’nun ayrılığının temel sebebi oldu. Keza Club Brugge ile Mbaye Diagne’nin durumu hakkındaki ihtilaf çözümlense bile yabancı sınırı yüzünden kendisinin ve Diagne’nin kadroda olamayacağı açıktı. Toparlarsak eğer, kadronun son haline baktığımızda stoper eksiği aynen duruyor, bek olarak daha iyi bir durumda ve Diagne’nin yokluğunu hissetmeyecek durumda Galatasaray.

Nagatomo ve Diagne için yolun sonu mu?

Son olarak gelenler ve gidenlere baktığımızda Galatasaray’ın hala gerekli kadro derinliğine sahip olmadığını belirtelim. Buna ek olarak Donk gibi devşirme oyuncular ile bu eksik lig ve kupa seviyesinde minimal tutulabilir, ayrıca Emin Bayram gibi gençlerin de forma giymesi de gerekiyor artık. Her iki kulvarda da hedefini şampiyonluk olarak belirleyen takım bakalım geçen sene gibi amacına kavuşacak mı, yoksa sakatlık ve artan rekabet başarısızlıklara mı sebep olacak? Artık top Mustafa Cengiz yönetimiyle, Fatih Terim ve ekibinde…

Kapak fotoğrafı medyafaresi.com adresinden, diğer fotoğraflar sırasıyla fanatik.com.tr, trtspor.com.tr ve hurriyet.com.tr (hurimg.com) sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply