Transfer Raporu 2: Galatasaray

Ara transfer sezonunun kapanmasının ardından Galatasaray için yeni bir transfer raporu zamanı, önceki raporu aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. Serge Aurier haricinde Derrick Köhn, Carlos Vinicius ve kiralıktan dönen Berkan Kutlu takımda hemen forma şansı buldular, peki bu isimler başarılı transferler diyebilir miyiz? Bu yazıda buna göz atacağız.

Hannover 96’dan transfer edilen Gana ve Almanya uyruklu Derrick Köhn kanımca Galatasaray’ın bu dönemdeki en başarılı transferi oldu. Sol bek mevkisinde gösterdiği performansın yanı sıra, Bayern Münih’e giden Sacha Boey’e kıyasla hücumdaki olumlu katkısıyla öne çıkan Köhn için kesin konuşmak hala erken. Fakat atletizmi ve genç bir isim olmasıyla, lig için oldukça yeterli olduğu aşikâr. Cimbom’un verdiği şampiyonluk yarışında orijinal bir sol bek ile sezonu geçirmesinin kritik öneme sahip olması ve bonservis olarak sadece 3,35 milyon Euro ödenmesi göz önüne alınınca, bu transfere tam puan vermekte bir beis göremiyorum.

Derrick Köhn dışında Carlos Vinicius da dikkat çeken bir isim.

Önceki transfer raporunda satılmamasını önerdiğim Cedric Bakambu Real Betis’e yollandıktan sonra, üstüne bir de Halil Dervişoğlu Hatayspor’a kiralanınca yedek forvet transferi şart olmuştu. Carlos Vinicius bu sebeple, kiralık olarak Premier Lig ekibi Fulham’dan geldi. 600 bin Euro tutan bir kiralama bedeli gibi klasına göre cüzi sayılabilecek bir meblağ ile gelen Vinicius daha 10 maça çıkmadan Bakambu’nun attığı gol sayısına ulaştı ve son golü de kritik olan Kasımpaşa deplasmanında 3 puanı getirdi. Bu açıdan geçici bir çözüm olsa da, finansal açıdan mantıklı bir hamle olması ile şu an için başarılı bir transfer diyebiliriz, ancak Köhn gibi bonservisiyle gelmemesi sebebiyle tam puan vermek için henüz erken diye düşünüyorum.

Ve UEFA listesine yetişen Berkan Kutlu.

Okan Buruk’un verdiği doğru kararların ardından yeniden yapılanan Galatasaray’da, Berkan Kutlu ilk 11’de şans bulamayan oyunculardan biri olmuştu. Yedek kulübesinde geçirdiği bir sezonun ardından isabetli bir şekilde Avrupa’yı denemek isteyen Berkan’ın Genoa macerası beklediğinden daha heyecansız oldu diyebiliriz. Bu takımda da ilk 11’e yerleşemeyen ön libero oyuncusu devre arasında Okan Buruk’un talebiyle takıma geri döndü ve çok maçta asıl mevkisi olmayan yerlerde oynadı. Sakatlık, ceza veya Avrupa listesinde uygun oyuncu olmaması sebebiyle bek ve stoper gibi pek oynamadığı pozisyonlarda oynasa da, performans olarak Köhn’e veya Vinicius’a yaklaştığını söylemek yanlış olur. Yine de, kendisinden beklenen görevi az ya da çok oranda yerine getiren bir joker oyuncusu olarak Beşiktaş’taki Necip Uysal’a benzer bir görevi üstlenen Berkan’ın vasatın üstünde bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Ancak tekrar söylemem gerek, bu oyuncu stoper değil ve Galatasaray’ın son maçlarda çok gol yemesinin sebeplerinden biri de bu durum. Dolayısıyla kendisi için geçer not versem de transferin çok başarılı olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak diğer bir ön libero oyuncusu Baran Aksaka ve stoper Kaan Arslan’ın kiralıktan dönerek takıma katıldığını belirtmem gerek, ancak onlar yerine Emin Bayram takıma dönseydi daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum, özellikle kısa vadeli olarak. Yine de sonuç olarak Galatasaray’ın bu transfer dönemini genel olarak başarılı geçirdi diyebiliriz, hala sakatlıktan dönemeyen Serge Aurier haricinde elbette. Bakalım yeni transferler sezonun geri kalanında nasıl bir performans ortaya koyacak.

*Kapak resmi ntvspor.net adresinden, diğer resimler sırasıyla twitter.com/PesindeyizApp ve aspor.com.tr sitelerinden alınmıştır.

Leave a Reply