5 yılda 4 şampiyonluk kazanarak kısa sürede Ptt 1. Lig’e yükselen Afjet Afyonspor başkanı Salih Sel ve futbolcuları ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ikinci kısmı:

Transferdeki durumunuz nedir?

Transferlerimizi büyük bir titizlikle yaptık, aile ortamına uyum sağlayabilecek oyuncular almaya çalıştık. Yabancı futbolcuları alırken de daha önce Türk liglerinde oynamış Türk futbolunu bilen oyuncular olmalarına dikkat ettik. Ayrıca alt yapıdan 4 oyuncumuz kampı A takımla birlikte geçiriyor, genç futbolcularımızı da kamp döneminde takıma monte etmeye çalışıyoruz. Gençleri oynatarak kazanmaya çalışıyoruz. Sadece bir transfer yapıp transfer sezonunu kapatacağız bu yerli de olabilir yabancı da. Daha sonra mevki konusunda sıkıntı olursa sorunu içerdeki oyuncularımızdan yararlanarak çözeceğiz.

Afyonkarahisar, sportif başarılarıyla ve üst düzey kulüplerin tercih ettiği kamp yeri olarak spor şehri olma yolunda ilerliyor bu durumda ne düşünüyorsunuz?

Afyonkarahisar şehrini futbolda, basketbolda ve voleybolda temsil eden kulüpler son yıllarda büyük yükseliş içerisinde. Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar Afyon’daki spor kompleksi başka bir yerde yok. Ayrıca plan bütçe komisyonu başkanı Prof. Dr. Said Açman’ın da spor kompleksinin yapımında çok büyük bir emeği var. Böyle bir spor kompleksi olmadan önce her ne kadar Afyon iklimsel olarak güzel olsa da hiçbir spor takımı kamp yapmaya gelmiyordu. Şu anda sezon öncesi kampları için iklim olarak, rakım olarak, otelleriyle, spor kompleksiyle takımlar için çok uygun ortama sahip. Altyapıyı birkaç yılda halledebilirsek burayı futbolcu fabrikasına dönüştüreceğiz. Hedeflerimizi hızla gerçekleştirdik, gerçekleştireceğimize de inancım tam. Afyon geçen sene 48 civarında takım gelmişti bu sene de 1. Lig’den ve Süperlig’den pek çok üst düzey takımı ağırlıyoruz. Otellerimizde kendilerine antrenman sahaları yaparlarsa bu sayı çok daha fazla artar.

Takım kaptanı Türker Toptaş: 15 yıldır profesyonel liglerde oynuyorum. Afyonspor’da üçüncü sezonumu geçiriyorum. Kulübe geldiğimde zaman 3. Ligdeydik. 2 senedir şampiyonluk yaşıyorum. Daha önceki senelerde Alanyaspor’la Ptt 1. Lig tecrübesi yaşamıştım bu sefer Afyonspor’la bir kez daha mücadele edeceğim. Antrenmanlar ve maçlar haricinde de takımla birlikte vakit geçiriyoruz. Takımdaki aile havası ve samimiyet üst seviyede. Sportif direktörümüz ve başkanımız yeni arkadaşlarımızı seçerken bize uyum sağlayabilecek arkadaşlar seçiyorlar, yeni gelen arkadaşlarımızı da aramıza almakta sıkıntı çekmedik. Benim başka takımlarda oynayan pek çok arkadaşım var, Afyon şehrinin ve Afyonspor’un dışardan görünümü; burada çok iyi bir aile ortamı olduğu birlik beraberliğin sevginin saygının olduğu paradan önce böyle değerlerin ön plana çıkan bir yapının olduğu dış piyasada biliniyor.  Bu seneki hedefimiz ilk 6 arasına girebilmek.

Yeni transfer Renato Arapi: Otelde kaldığım için şehir hakkında çok fazla söyleyecek bir şeyim yok. Takıma yeni katıldım ve bir defa şehir merkezine gittim. Şehirdeki insanlar duygusal olarak takımlarına çok bağlılar. Bizi her zaman destekleyeceklerini hissettim. Umarım bu sezon güzel şeyler yaparız. Takım arkadaşlarım gayet sıcakkanlı insanlar, devamlı destek oluyorlar ve konuşuyorlar bundan dolayı kendimi takım ortamında iyi hissediyorum. Afyonspor’a gelmeden önce 2 sezon Boluspor’da oynadım. Boluspor Süperlig’i hedefleyen bir takımdı, 2 sezonda da ilk altıya kalarak play-off’ta mücadele ettik fakat Süperlig’e çıkamadık. Afyonspor olarak bu ligde yeniyiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Ancak takımın arzusunu gördüm, birlikte uzun zamandır oynayan ve nasıl oynayacağını bilen bir oyuncu topluluğu var. Bundan dolayı iyimserim, bu ligde imkânsız diye bir şey yok. Bu sezon Süperlig’e çıkabileceğimizi düşünüyorum, neden olmasın? Hazırlık maçlarında oyun olarak neler yapabileceğimizi gösterdik ama bazı maçlarda sonuca gidemedik, söylediğim gibi sorunları çözmek ve tecrübe kazanmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var.

BAL (Bölgesel Amatör Lig)’den beri takımda oynayan Nazmi Candoğan: Kamp dönemi yorucu ve güzel geçti. Takım olarak çok çalışıyoruz, yönetimimiz ve taraftarlarımız bizi sahiplendi ve çok destek oluyorlar, biz de sahada elimizden geleni yapıyoruz. Çok şükür bu zamana kadar desteklerin hakkını verdiğimizi düşünüyorum. 3 senedir güzel bir aile ortamı var yeni gelenlerle kaynaşıp keyif alıp keyif vermek istiyoruz. Sahaya her zaman güzel futbol sergilemek için çıkıyoruz. Zaten güzel bir takımımız var üzerine de iyi takviyeler yapıldı. Aramıza katılan yabancı oyuncular neşeli insanlar, onları aramıza alma işi bizde bitiyor; bu konuda da sıkıntı yaşamıyoruz. Öyle ya da böyle bir uyum süreci, bir geçiş süreci olacak bu süreci en iyi şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. Lige güzel başlayıp iyi bir hava yakalarsak ligi ilk altı içerisinde bitireceğimizi düşünüyorum. Afyon şehri yeni yeni gelişiyor, bunu görüyorum. Gidilecek güzel yerler, üniversite, alışveriş merkezleri gibi istediğiniz her şey var. 3 senedir Afyon’dayım şehir olarak Afyon’u seviyorum güzel şehir. Burada futbol kalkınıyor, basketbol ve voleybol olarak Afyon şehri takımları en üst ligde, biz de en üst ligin bir altındayız.

Afjet Afyonspor Başkanı Salih Sel’e ve Sportif Direktörü İbrahim Çelik’e samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Röportajın İlk Kısmı İçin Tıklayınız

Leave a Reply