Geçtiğimiz senenin Euroleague şampiyonu, bu sezon da finale çıkmasına kesin gözle bakılan  Fenerbahçe Doğuş adım adım şampiyonluğa yürümeye devam ediyor. Normal sezonun bitimine 6 hafta kala, sarı lacivertliler son maçını Real Madrid’e karşı yaptı. Deplasmanda oynayan ve kritik bir maça çıkan Fenerbahçe, evine galibiyetle döndü. Geçen sene şampiyonlukta büyük rol oynayan Bogdanovic ve Ekpe’nin NBA’e, Antic’in de Kızılyıldız’a gitmesiyle kan kaybeden,  Nicolo Melli, Marco Guduric, Brad Wanamaker, Jason Thompson ve Sinan Güler’i kadrosuna dahil eden sarı lacivertliler yepyeni bir kadroyla sezona başlangıç yapmıştı. İlk haftalarda yeni isimlerden istediği verimi alamayan, uyumu bir türlü

http://img.fotospor.com/images/content/270000/269049/6_fenerbahce-dogus–valencia-basket-mac-sonucu-79-66_150965211513.jpg

sahaya yansıtamayan  takım soru işaretleriyle yoluna devam etti. Kuşkusuz, kadrosuna yeni isimler dahil etmiş takımlarda bu tarz alışma süreçleri yaşanır. Ve şu anda da ne kadar doğru tercihler yapıldığını görebiliyoruz. Özellikle Jason Thompson’a ilk haftalarda çok eleştiri geliyordu. Fakat, son bir ayda yakaladığı çıkışla kendini kanıtlamayı başardı. Obradovic’in önderliğinde zamanla daha da iyi olacağına inancım sonsuz. Bir diğer isim Brose Bamberg’den transfer edilen Nicolo Melli. İtalyan basketbolcu, 4-5 numarada oynaması, aynı zamanda da dış şut tehdidiyle takımın uzun rotasyonuna önemli bir güç oldu. İnanılmaz oyun görüşüyle ve dış şut yeteneğiyle Avrupa’nın en iyi 4 numaralarından biri olduğunu düşünüyorum. Obra’nın da sihirli değneğiyle, önümüzdeki senelerde Fenerbahçe’nin en büyük kozlarından olması çok yüksek ihtimal.

Yürek Burkan Yenilgiler

Olympiacos’la aynı galibiyet sayısına sahip sarı lacivertliler, 17 galibiyet  7 mağlubiyetle 3. sırada bulunuyor. Fakat asıl üzücü kısım, bu 7 mağlubiyetin dördünün son toplarda gelmiş olması. Son topların 2 tanesi başarılı olsaydı, Fenerbahçe Doğuş şu anda lider konumunda olacaktı. Geçen sezon maçın en kritik anlarında tercih edilen isim hep aynıydı: Bogdan Bogdanovic. Soğuk kanlılığıyla son toplarda sorumluluk üstlenen isim NBA yolunu tutunca, koltuğun yeni sahibi aranmaya başladı.

Sniper Geri Döndü

Yaklaşık bir ay önce ciddi bir sakatlık geçirip, hepimizin yüreğini ağzına getiren isim James Nunnally sahalara bütün enerjisi ve isteğiyle geri döndü. Geçtiğimiz sezon rotasyon oyuncusuyken, bu sezon çok daha büyük sorumluluklar almaya hazır namıdiğer Sniper. Öyle ki istatistiklerde de %59’la üç sayı lideri konumunda.

http://trendbasket.net/wp-content/uploads/james-nunnally-2.jpgyle ki istatistiklerde de %59’la üç sayı lideri konumunda.

 

Hikaye Yeniden Yazılıyor, Herkes Hazır!

Sezonun ilk haftalarında yaşanan en büyük problemlerden biri de takımın liderinin olmamasıydı. Topa yön veren kesin bir isim yoktu. O zamanlarda sakat olan Dixon ve Kalinic, eski formunu yakalayamamış Sloukas, birbirine alışmaya çalışan bir takım… Hikayenin yeniden yazılması şart olmuştu. Öyle ki Obradovic de, teknik ekip de, Obradovic’in askerleri de her türlü sorumluluğu almaya, kimyayı yeniden yaratmaya hazırdı. Şampiyonun kolay kolay yıkılmayacağını, en son oynanan Real Madrid maçında herkese tekrar gösterdiler. Uzun bir sakatlıktan dönen Kalinic, hem hücumda hem savunmada getirdiği azim, istek ve oyun zekasıyla, Vesely hem takıma hem seyirciye getirdiği inanılmaz enerjiyle, Nunnally her an sorumluluk almaya ve bitirici darbeyi vurmaya hazır oyunuyla, Guduric öğrenmeye hazır duruşuyla, Gigi’den Ahmet’e, Thompson’dan Bobby’e, Sloukas’tan Melli’ye, Melih’ten Wanamaker’a, Barış’ıyla Sinan’ıyla Egehan’ıyla kupayı tekrar getirmeyi kafasına koymuş bir takım karşımızda. Slogan da her şeyi açıklıyor: NEVER ENOUGH!

 

http://www.euroleague.net/main/statistics

Leave a Reply