VOLEYBOL DÜNYASINI SALLAYAN TRANSFER İDDİALARI

2 ay önce başlayan Sultanlar Ligi’ni sallayan bazı gelişmeler oldu. Daha ligin ortasına bile gelmemişken bazı isimlerin transfer iddiaları yayılmaya başladı. Bu isimlerden en dikkat çekenlerini sizler için derledik. İşte o isimler: Marina Markova, Gabi Guimaraes, Jordan Thompson, Kelsey Robinson ve Alexandra Frantti.

‘’Marina Markova için iki kulüp hariç tüm kulüplerle masaya otururuz’’

“Marina Markova bizler için çok değerli bir sporcu. Sergilediği oyun da ortada. Birçok kulübün oyuncumuza talip olması doğal. Fakat talip olmanın da, transfer teklifinde bulunmanın da etik çerçeveler içerisinde olması gerekir. Sporcumuzu kadrosuna katmak isteyen iki kulüp hariç tüm kulüplerle masaya otururuz, talep ettiğimiz rakamı vermeleri durumunda sporcumuzun bonservisini kendisine veririz. Ancak cümlemin başında belirttiği iki kulüp Türk Hava Yolları ve VakıfBank’tır. Bu iki kulüple masaya oturmamız mümkün değil, sebepleri ise şöyle: VakıfBank’ın başantrenörü Giovanni Guidetti sporcumuzu direkt olarak aramış ve transfer teklif etmiştir. Bizce bu etik olmamakla beraber doğru bir yöntem değildir. Bunun haricinde Türk Hava Yolları ise kendileriyle oynayacağımız maçın hemen öncesinde sporcumuza transfer teklifinde bulundu. Bu durumu da etik bulmuyorum. Düşünsenize maç yapacağınız takım size transfer teklif ediyor. Ne kadar doğru. Bu durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Türkiye’de kaldı!

Fanatik’te yer alan habere göre; Rus voleybolcunun yeni sezon için şimdiden VakıfBank’la anlaşmaya vardığı iddia edildi.   

Ligin ilk yarısı bitmeden %52 hücum ortalaması yakalayan genç smaçör şimdiden birçok takımın merceğine girmeyi başardı. Türkiye’den 5, İtalya’dan 2 takımın teklif sunduğu ve VoleybolunSesi’nin haberine göre voleybol dünyasında hatrı sayılır bir ülkenin de devşirme için peşinde olduğu iddia ediliyor. Hürrem Sultan lakabıyla anılan Rus smaçörün daha önce menajeri tarafından transferinin yapılmayacağı 2 takımdan biri olarak belirtilen takımlardan biri olan Vakıfbank’la sezon sonunda anlaşma imzalayacağı voleybol camiasında ses buldu. Aynı zamanda Fenerbahçe’den de transfer için adımlar olduğu iddia edildi. Önümdeki 6 ay içerisinde neler olacağı, Markova’nın hangi takıma transfer olacağı merakla bekleniyor.

‘’VAKIFBANK’TA KAPTAN OLMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM’’

Diğer bir transfer iddiası ise Vakıfbank’tan geldi. Voleybol camiasında yayılan bir takım iddialar ve söylentilere göre Gabi İtalya devi Imoco Volley’in gelecek sezon transferleri için mercek altına aldığı oyunculardan. Gabi’nin Imoco Volley’le prensipte anlaştıkları ve sezonun bitmesiyle Imoco’ya transferinin gerçekleşeceği de söylentiler arasında.

   Gabi Guimaraes kısa süre önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Giovanni Guidetti ile çalışmak benim için çok önemli. VakıfBank’ta 5. sezonum olacak. VakıfBank ve Türkiye benim ikinci evim. 5. sezonumda da hayal ettiğim hedeflere ulaşacağıma inanıyorum. Yaşadığım her şey için VakıfBank’a minnettarım. Bu takıma kaptan olarak katkı sağlamaya devam etmek istiyorum.”

YENİ KAPTAN KİM OLACAK ? CANSU MU ZEHRA MI ?

Gabi’nin geçen sene aldığı Vakıfbank A takımı kaptanlığının da sonraki sezon kime geçeceği merak konusu.

   Kimilerince kaptan Gabi’nin sakatlığında kısa bir süreliğine takımın kaptanlığı üstlenen milli yıldız Zehra Güneş’in bu görevi üstleneceğini düşünürken kimileri de tecrübeli milli pasörümüz Cansu Özbay’ın kaptanlığı hak ettiği fikrini öne sürüyor. Yeni kaptan kim olacak tartışmaları sürerken Gabi’nin ise Imoco’ya gidip gitmeyeceği büyük merak konusu.

SPORCULARIN YENİ OPSİYONU: AMERİKA

Bu sene ilk defa profesyonel lige geçiş yapan Amerika da Amerikalı yıldız sporcuların yeni gözdesi olmaya başladı.Transfer haberlerinde aralarında isimlerini yakından bildiğimiz isimler de var. Bu sezon ülkemizde Vakıfbank’ta forma giymekte olan Jordan Thompson ve Alexandra Frantti, şu an Imoco Volley forması giyen ama geçmişte ülkemizde Fenerbahçe ve Vakıfbank takımlarında da forma giymiş olan Kelsey Robinson’un da gelecek sene Birleşik Devletler’de kariyerine devam edeceği iddia ediliyor.

KAYNAKÇA: https://www.voleybolmagazin.com/vakifbankta-gabi-guimaraesin-ardindan-yeni-takim-kaptani-kim-olur/ https://voleybolunsesi.com/conegliano-transfere-gabi-ile-basladi/ https://ajansspor.com/haber/voleybolun-hurrem-sultaninin-yeni-takimi-belli-oldu-marina-markova-650179

FOTOĞRAFLAR VAKIFBANK VE SİGORTASHOP’UN WEB SİTELERİNDEN ALINMIŞTIR.

Leave a Reply