Zomato 15 ülkede 260.000’in üzerinde restoranın detaylı bilgilerini sağlayan online ve mobil bir restoran keşif platformudur. Zomato, içeriğinde restoranların güncel menü, fotoğraf, coğrafi koordinatlarını bulundurur ve kullanıcılara kendi foodie ağlarını oluşturma ve restoranları değerlendirip yorumlama olanağı sağlar.

Zomato aylık olarak, bulunduğu tüm ülkelerde web ve mobil üzerinden dışarıda yeme, kafe, paket servis ve gece hayatı opsiyonlarını araştıran toplam 25 milyonun üzerinde ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.  Aynı zamanda restoranların dışarıda yeme-içme opsiyonları arayan müşteriler ile restoranları bir araya getirerek, restoranlara hedeflenmiş kitleden oluşan bir platform sağlar.

Zomato 2008 yılında Deepinder Goyal ve Pankaj Chaddah tarafından kurulmuş ve o günden bu yana hizmetlerini Hindistan, Birleşik Krallık, BAE, Güney Afrika, Yeni Zelanda, Filipinler, Brezilya, Portekiz, Türkiye, Endonezya, Sri Lanka, Şili, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Katar’da 100’ün üzerindeki şehre genişletmiştir.

Zomato Logo

Zomato, iPhone uygulamasının iOS8 özelliğini destekleyen ve restoran deneyiminin kuvvetlendirildiği ürün güncellemesini tanıtıyor.

Zomato-Deepinder_Goyal

Zomato kurucu ve CEO’su Deepinder Goyal’a göre, “İnsanların artık hareket halinde bilgiye ulaşma ihtiyaçlarının giderek arttığını göz önüne alırsak, mobil kullanım odak noktası olmaya başladı. iOS8 özelliklerini desteleyecek şekilde tasarlanan iPhone uygulamamız kullanıcılarımıza nerede ve ne yiyecekleri ile ilgili tamamen yeni ve kullanışlı bir deneyim sunuyor.”

Güncelleme ile gelen yeni özellikler ile birlikte artık restoranda check-in yapma, yorum, fotoğraf ve değerlendirmede arkadaş etiketleme ve en sevilen, sık ziyaret edilen restoranları yer işareti (bookmark) olarak işaretleyebilme seçenekleri sunuluyor. Böylece Zomato, yeni sosyal güncellemeleri ile kullanıcılarını doğrudan etkileyip, her birinin ayrıntılı yemek yolculukları yaratmalarına ve paylaşmalarına yardımcı oluyor.

Food JourneyKısaca yeni güncelleme ile birlikte neler göreceksiniz:

  • iOS8 uyumu: Zomato artık iOS8 uyumlu çok yönlü güçlü performansı ile yeme-içmeye odaklanmaya açık yeni alanlar sağlıyor. iOS8 için tasarlanan bu güncelleme, “kişiye özel bildirim” ve bunun gibi birçok yerel özellikleri kapsıyor.
  • Check–in: Check-in özelliği, bir yeme-içme deneyimini fotoğraf ve yorum ile paylaşmanın yanı sıra restoranlar ile seri etkileşim kolaylığı, kullanıcının ağındaki güvenilir arkadaşlarından pratik öneri ve restoran bilgileri almasını sağlıyor.
  • Yemek Yolculuğu: Her bir kullanıcının Zomato’daki kişisel aktivitesi, Yemek Yolculuğu’nda Zomato’ya katıldığı ilk andan son paylaştığı öğüne kadarki yemek anları ile kronolojik olarak sıralanıyor.
  • Kullanıcı Deneyimi Geliştirmesi: Son güncelleme, ürünün kullanımını basitleştirmeye yönelik birçok tasarım iyileştirmesi bulunduruyor. Arama kutucuğu ve arama sonuçları farklı konumlar arasında bile restoran bulmayı daha hızlı hale getirmek üzere düzenlendi.
  • Yer işaretleri (Bookmark): Yer İşaretleri seçeneği ile kullanıcılarımız artık sık ziyaret ettikleri, vazgeçemedikleri veya denemek istedikleri restoranları işaretleyebilirler. Hızlı Arama ve Bi’ Gitsem özelliklerinin bünyesine aktarıldığı Yer İşaretleri özelliği sayesinde, mobil uygulamada cihaz internete bağlı olmadığında da restoranların bilgilerine ulaşılıp hızlıca arama yapılabiliyor.

Check in

Zomato’nun kurucusu ve CEO’su Deepinder Goyal, “Biz kullanıcılarımızın etrafında yemek yiyebilecekleri harika yerleri keşfetme, yemek sırasında arkadaşları ile check-in yapabilme ve keşfettikleri restoran hakkında diğer kullanıcıların da en doğru seçenekleri bulmalarına yardımcı olacak yorumları paylaşmalarını sağlayacak çok kapsamlı bir yemek deneyimi sunmak için çözümler üretiyoruz.” diye ekledi.

Yeni güncellemeler şu anda websitesi, Android, Windows Phone ve iOS’de mevcut. Check-in özelliği ise bütün mobil uygulamalarda güncelleme ile birlikte kullanılıyor durumda olacak.

Daha fazla bilgi için http://www.zomato.com/ adresini ziyaret edebilir, ya da

pr@zomato.com ‘a yazabilirsiniz.

Leave a Reply