Amazon Yeni Teslimat Drone’larını Tanıttı

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan Amazon, drone’lu taşımacılık ile bir ilki başlattığı Prime Air kapsamında yeni drone’unu tanıttı. Ekran Resmi 2015-12-01 18.31.50İki yıl önce Amazon kargo taşımacılığı konusunda bir devrim yaparak yeni drone’lu taşımacılık projesini tüm dünyaya duyurmuştu. Sonunda Prime Air adlı bu proje hayata geçiriliyor. Bu hizmetle birlikte Amazon ürünün 30 dakika gibi kısa bir sürede elinize ulaşmasını hedefliyor, bu da ürünü gidip kendiniz aldığınızda harcadığınız zamandan daha kısa bir süre.

Güvenli ve Hızlı Teslimat

Prime Air’in yeni reklam filminde prototiplerini gördüğümüz drone’lar, yarı helikopter yarı uçak özelliğinde. Diğer drone’lara göre daha büyük ebattaki bu hibrid drone’lar, çift pervane sistemine sahip. Bunlardan biri iniş ve kalkış sırasında dikey uçuşu, diğeri de yolculuk sırasında yatay uçuşu destekliyor. Bu da drone’ların verimli bir şekilde uzun mesafeli uçmasını ve iniş – kalkış sırasında daha güvenli çalışmasını sağlıyor. Ayrıca drone’lar “algıla ve sakın” adı verilen özellik sayesinde, uçuş sırasında etrafını algılayabiliyor ve önlerine çıkan bir engelden sakınabiliyorlar.

amazon-prime-air2

 122 metre yüksekliğe kadar çıkabilen drone, 24 kilometrelik bir menzile sahip. Drone’un en ilginç özelliklerinden biri ise iniş yapacağı yeri kargo teslimatı yapacak kişinin seçebilmesi.

Şöyle ki; kullanıcıda Amazon logosunun bulunduğu bir kart olacak. Drone varış adresine gelmeden bir süre önce kullanıcıya internet üzerinden bildirim gönderecek. Sonrasında da kullanıcı elindeki Amazon logolu kartı, drone’un iniş yapmasını istediği yere koyacak. Alıcılara sahip drone bu kartı ve logoyu algılayarak inişi gerçekleştirecek ve paketi güvenli bir şekilde bırakacak.

Ekran Resmi 2015-12-01 18.32.32

2020’ye kadar 33 Bin Yeni Drone

Amazon bu sefer kararlı görünüyor. 2020 yılına kadar kargo drone cihazlarının sayısını 33 bine çıkaracak ve dünyanın birçok ülkesinde,  teslimatların kısa sürede yapılmasını sağlayacak. Elbette Amazon gibi küresel bir alışveriş sitesi kargonun güvenliğini de düşündü. Prime Air sadece yüz tanıma ve neo kod güvenlik sistemlerini kullanan müşterilere teslimat gerçekleştirecek. Cihazın geliştirilmesiyle 30 dakikalık uçuş süresi uzatılacak.

Henüz test aşamasında olan Prime Air için yasal düzenlemelerin tamamlanmasıyla ilk olarak 2016 yılında ABD’de drone taşımacılığı hayata geçecek.

Aşağıdaki videoda Amazon’un resmi Youtube kanalından paylaştığı reklam filmini izleyebilirsiniz.

[box_light]Kaynak[/box_light]

Webrazzi

Silikon Vadisi

Webtekno

Leave a Reply