Prynt ile Anında Fotoğraf Yazdırın !

Eski nesil çek-bas türü Polaroid fotoğraf makinelerini hatırlarsınız. Fotoğraf çekilirdi ve anında makinedeki sistem sayesinde basılırdı. Bu teknolojiyi akıllı telefonlarda kullanmak artık hayal değil.
SilikonVadisi-Haber-Prynt_Telefon_Polaroid_Kamera_fotograf_2
Yeni bir Fransız firması olan “Prynt”  modern akıllı telefonlar ile eski Polaroid fotoğraf makinelerini birleştiren telefon kılıfı şeklinde bir fotoğraf yazdırma aracı tasarlamış.  Bu kılıf sayesinde fotoğraflarınızı nerde olursanız olun, ne zaman isterseniz isteyin yazdırabileceksiniz. Günümüzde her şeyin dijital ortamda olduğu ve basılı belgelere pek önem verilmediği düşünülebilir. Ama bu araç sayesinde kalıcı hatıralar bırakabileceksiniz. Mesela bir misafirliğe gittiniz ve toplu fotoğraf çekildiniz. O fotoğrafı hemen o anda yazdırıp ev sahibine hediye edebilirsiniz. Veya acilen bir vesikalık fotoğrafa ihtiyacınız oldu, hemen o anda fotoğrafınızı çekip aynı zamanda yazdırabilirsiniz.

Prynt çok basitçe bir fotoğraf yazıcı olsa da bence işlevi büyük. Cihaz telefonunuza şarj girişi ile bağlanıyor –tıpkı şarjlı kılıflardaki gibi- ve istediğiniz fotoğrafı anında basıyor. Kılıfın içindeki yazıcı ise termal yazıcı. Diğer bir deyişle mürekkepli bir kağıt üzerine ısı ile görüntü işleniyor. Ortaya çok güzel bir sonuç çıkıyor.
SilikonVadisi-Haber-Prynt_Telefon_Polaroid_Kamera_fotograf_3
Cihaz daha prototip olarak tasarlandı. İlk prototiplerin baskı süresi  50 saniye ve kağıt kapasitesi sadece  1 kağıtken,  seri üretim ürünler 10-30 arası kağıt kapasitesi ve 30 saniye yazdırma süreli olacak. Cihazın final tasarımı ise 4 inç ve üstü telefonlarla uyumlu olacak. Bununla birlikte Galaxy Note ve iPhone 6 Plus gibi phablet modeller için ayrı versiyonları olacak.

Çok yakında seri üretime geçmek için 2015 başında Kickstarter’da bir proje başlatacak olan Prynt’in fiyatının ise 99 dolar olması bekleniyor. Ne diyelim, bu güzel ürünü merakla bekliyoruz. Ürün çıktığında ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız ürün sitesine girip mailinizi ekleyebilirsiniz. Prynt Case

[box_light]Kaynak[/box_light]
Silikon Vadisi

Leave a Reply