FIFA 18 Dünya Kupası Eklentisi

EA Sports, 14 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 2018 Dünya Kupası için FIFA 18’e ücretsiz bir güncelleme geleceğini açıkladı.

EA Sports, ilk Dünya Kupası oyununu 1998 yılında çıkarmıştı. 2018 versiyonu gibi güncelleme olarak sunulmayan oyun, ayrıca satın alınılabiliyordu. Daha sonra aynı satış stratejisiyle 2002 yılında tekrar bir Dünya Kupası oyunu çıkaran EA, bu oyunla büyük beğeni toplamıştı. Fakat bu oyun yüzünden Almanya milli takımı kalecisi Oliver Kahn tarafından dava edilen EA Sports, oyuncuyu oyununda, oyuncunun bilgisi dışında kullandığı için para cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra oyunun satışı Almanya’da yasaklandı.

2006 yılında tekrar bir Dünya Kupası oyunu çıkaran EA, bu oyunla yeni kamera seçenekleri tanıtırken, turnuvada yer alan tüm milli takımları oyununa dahil ederek yeniden beğeni toplamıştı. Fakat asıl yenilikler 2010 yılında çıkan versiyonla geldi. Elemelerde yer alan 204

 

File:2006 FIFA World Cup.jpg

milli takımının 199’una yer veren EA, Dünya Kupası’nın oynandığı 10 resmi stada da oyunda yer vererek bir ilke imza atmış oldu. Bu başarıların yanı sıra, oyuncuların yorgunluk seviyelerindeki düzenlemeler, penaltı atışlarında oyuncuların duruşlarındaki geliştirmeler ve 55 adet oynanabilir 2006 Dünya Kupası senaryosuyla, oyun büyük beğeni topladı.

 

2014 yılında elemelerde yer alan 203 takımın tamamının yer aldığı yeni bir oyun çıkaran EA, bu oyunu belirli konsollara çıkardığı için büyük eleştiri topladı. Sadece PS3 ve Xbox 360 platformları için oynanabilir olan oyun, PC, Nintendo, PS4 ve Xbox One gibi önemli platformları ıska geçti. Bu eleştirilerin yanı sıra yine oyunun normal versiyonuna nazaran yapılan değişiklikler fazlasıyla beğenildi.

Günümüze geldiğimizde ise FIFA bu sene oyunu ücretsiz olarak, orijinal oyuna bir eklenti biçiminde 29 Mayıs tarihinde çıkaracağını açıkladı. PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformları için duyurulan oyun, son yıllarda en kötü serisini yaşayan FIFA için yeniden canlanma umudu doğurdu. 12 stadyumun tamamının yer alacağı oyun, çevrimiçi ve çevrimdışı modlarla oyunculara Dünya Kupası deneyimini ve heyecanını yaşatmayı hedefliyor. Bu sene Dünya Kupası şansını kaçıran İtalya ve Şili gibi ülkelerinde yer alacağı eklentide, yeni ve orijinalinden bağımsız bir Ultimate Team modu da geliyor. FIFA’nın en çok tercih edilen oyun modu olan Ultimate Team, orijinal oyundan ayrılarak yeni bir kimya sistemi ve transfer pazarı olmayan bir sistemle geliyor. Buna göre sadece paket açarak oyuncu alabileceğiniz bu mod, canlı öğeler ve yeni ikon kartlarıyla, bu sene ilk defa Şubat ayında oyuncu kitlesini kaybeden oyuna yardımcı olmayı hedefliyor.File:2014 FIFA World Cup Brazil game.jpg

Umarız bu sene başarısız bir sezon geçiren FIFA yeni gelen ücretsiz modla kendini toparlar. Oyunun tanıtım videosuna buradan erişebilirsiniz.

Leave a Reply