Merhabalar, geçtiğimiz ay birincisini yazarak Nostalji konseptini başlatalım demiştik. Geçtiğimiz yazıda sizlere söz verdiğimiz gibi bu yazıda ”Filenin Sultanları’nın” geçmiş kaptanlarının içimizi ısıtacak nostaljik fotoğraflarını derledik. Kaynak ve bilgi eksikliğinden dolayı 2000 yılından önceki kaptanlara ulaşamadık. Affınıza sığınarak Nostalji: 2.Yazı‘ya başlayalım.

DEMİR LADY’SİZ YAZIYA BAŞLAMAK DOĞRU OLMAZ DEDİK VE:

Neslihan Demir ya da en bilinen adıyla ”Iron Lady” geçtiğimiz 24 yıl içinde uzunca bir süre Sultanlara kaptanlık eden isimlerden birisidir. Kariyerini 2017-2018 sezonunda ”Hayatımda ilk defa önümde ne olduğunu bilmiyorum. Çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin Geride bir omuz, iki diz, iki bilek bıraktım.” diyerek Galatasaray’da kaptan olarak kariyerini noktaladı. Daha sonrasında Vakıfbank Altyapısında menajer olarak kariyerine devam eden Neslihan Demir 2023 yılı itibariyle de işinden istifa etmiş bulunmaktadır. Şu an açtığı YouTube kanalında voleybol ile ilgili içerikler çeken Neslihan Demir ilerleyen zamanlarda aktif olarak bir takımda görev almayacağını belirtti. İşte, Neslihan’ın kaptanlık zamanından sizler için kareler:

Neslihan’ın 2012 Londra Olimpiyatlarının girişinde elinde bayrağımızı taşıdığı anları kim unutabilir.

Ya da hakeme ” Are You Watching the Game ? ” diye sorduğu anı …

Sırada ise hem Sultanların hem de Eczacıbaşı Vitra’nın unutulmaz kaptanı ESRA GÜMÜŞ var

Milli takımımıza uzun yıllar kaptanlık yapmış olan Esra Gümüş 2016-2017 sezonunda Sarıyer Belediyesinde voleybol kariyerini sonlandırdı. Kariyeri boyunca smaçör pozisyonunda oynamış olan Esra Gümüş şu an birtakım voleybol kanallarında maç sunucusu ve yorumcu olarak voleybolda devam etmektedir. İşte, Esra Gümüş sizler için derlediğimiz fotoğrafları:

ONUN YORUMLARI OLMADAN VOLEYBOL TAKİP ETMEK İMKANSIZ

Sırada A Milli Kadın Voleybol takımımızın eski kaptanı aynı zamanda da Eczacıbaşı Vitra için de unutulmaz voleybolculardan olan Özlem Özçelik. Bazılarımız onu sunduğu spor yorumu programlarından bazılarımız voleyboldan birkaçımız da Avlu dizisindeki rolünden tanıyor. İşte Özem Özçelik’in sizin için derlediğimiz fotoğrafları:

O GİTTİ AMA FORMASININ YERİ DOLMADI, MİLLİ TAKIM VE VAKIFBANK’IN 2 NUMARASI

Gözde Kırdar ya da Gözde Sonsırma. 2017-2018 sezonunda kariyerini sonlandırana kadar sadece Vakıfbank’ta forma giydi. Bir dönem MVP ve en iyi smaçör ödüllerinin yegane sahibiydi. Vakıfbank’ta ve milli takımdaki olağanüstü performansı ile tanıdı onu tüm Türkiye. İşte efsane kaptan Gözde Kırdar’ın sizin için derlediğimiz fotoğrafları:

HEYKELİ DİKİLESİ DEĞİL, HEYKELİ DİKİLECEK KAPTAN: EDA ERDEM

Ne kaptanlar geldi ne kaptanlar geçti. İnan hiçbirisi böyle sevilmedi, böyle sevilmedi …

Büyük Kaptan Eda Erdem 2016 yılında milli takım ilk defa sultanların kaptanı oldu. 2017 yılında milli takımın başına Giovanni Guidetti’nin gelmesiyle büyük bir yapılanmaya giden voleybol takımında geçmiş jenerasyondan kalan birkaç isimden birisi oldu. 2017,2019, 2021 Avrupa Şampiyonalarının en iyi orta oyuncu oldu Eda Erdem. Onlarca bireysel ödüle sahip olan büyük kaptanın 2024 Paris Olimpiyatlarından sonra voleybolu bırakacağı düşünülüyor. Eda Erdem ile ilgili ne dersek az. Fenerbahçe ve milli takımın annesi, en iyi orta oyuncu, büyük kaptan, tek ayakta dünyanın en iyisi, heykeli dikilecek kaptan, adına marş yazılan kaptan… En iyisi bizim sizler için derlediğimiz fotoğraflara geçelim. İşte, Büyük Kaptan’ın sizler için arşivin derinliklerinden bulduğumuz fotoğrafları:

Ve böylece Nostalji: 2.Yazı‘nın da sonuna geldik sevgili okurlar. Bizim hazırlarken zaman zaman hüzünlendiğimiz zaman zamansa güldüğümüz serimizin 2.yazını umarım beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazımızda da 2017 U23 Dünya Şampiyonasından derleyeceğimiz fotoğrafları sizlere sunacağız. Hepinize mutlu yıllar ve huzurlu bir pazar günü dileriz.

Nostalji serisinin bir önceki yazısına ulaşmak isterseniz:

GÖRSELLER: 4141 RESMİ İNSTAGRAM HESABI, VOLEYBOLUN SESİ, BİANET, TVF, WİKİPEDİA, YAŞAM ÖYKÜSÜ, TRT SPOR, VOLEYBOL EKSTRA, ALCHETRON, VOLLEYBOX, YALISPOR

KAYNAKÇA: VOLLEYBOX VE WİKİPEDİA

Leave a Reply