Merhabalar, bu yazıda farklı bir konsept deneyip voleybolun ciddi ve rekabetçi yüzünden az da olsa sıyrılalım dedik. Voleybol sadece bir spor değil mi, nasıl nostaljisi olur demeyin. Voleybolun da en iyisinden bir nostaljisi var. İşte biz de düşündük, bunu size nasıl aktarabiliriz diye tartıştık ve her ayın ikinci pazar günü sizlere nostalji yazısı sunma fikrini bulduk. Türk voleybolu ve yabancı voleybol ayrımı gözetmeden oluşturduğumuz ”NOSTALJİ” serimizin 1. yazısı sizlerle…

AÇILIŞI ”BÜYÜK KAPTAN”LA YAPSAK NASIL OLUR ACABA ?

Efsane kaptan Eda ERDEM’in Fenerbahçe’deki ilk yıllarını ve şu anını sizler için arşivden çıkardık.

HAZIR AVRUPA ŞAMPİYON’U OLMUŞKEN AVRUPA ŞAMPİYONALARININ DERİNİNE Mİ İNSEK ?

O sene Avrupa Şampiyonası 2. kez ülkemizde yapılıyordu. Ankara ve Antalya izleyicileri salonu doldurmuştu. Federasyon milli takımın yeni jenerasyonundan ümitliydi ve öyle de oldu. Milli takım o zamana kadarki en büyük başarısını kazanmıştı. Yarı finalde Hollanda’yı 3-0 gibi net bir skorla yenen Sultanlar finalde Polonya’ya 3-0 kaybetmiş ve kupayı kıl payı kaçırarak gümüş madalya kazanmıştı.

İşte 2003’teki başarının fotoğrafı:

OLİMPİYAT HİKAYESİNİN BAŞLADIĞI 11 YIL ÖNCESİNE DÖNELİM ŞİMDİ DE

2012 yılında bir mucize yaşandı. Sultanlar Avrupa kıta elemesini 1. tamamlayarak ilk defa Olimpiyat bileti alma hakkı kazanmıştı. Türk voleybolu günden güne dünya basınında adını duyurmaya başlıyordu. Sultanlar Sırbistan ve Güney Kore’yi mağlup etmişti ama gruptan çıkmaya puanı yetmediği için ilk Olimpiyat deneyiminde 9. olmuştu.

İşte 2012 Londra’ya gitme bileti kazandığımız maçın sonrasından ve Londra Olimpiyatlarından kareler:

BİRAZ DA YABANCILARA GEÇELİM DEDİK VE İŞTE:

Kelsey Robinson’un Fenerbahçe forması giydiği 2019-2021 yılları arasında çekilmiş bir fotoğrafı.

Sıradaysa Brezilya voleybolunun efsane ismi Shellia Castro ve voleybola veda etmeden önce onun için düzenlenen son maç.

Yazıyı bir zamanlara damgasını vurmuş Polonyalı smaçör Małgorzata Glinka ile bitirelim dedik.

Eczacıbaşı’nın efsane kadrosundan Gülden, Büşra ve Tijana’yı beraber görmeyeli çok olmuştu. İşte sizler için usta spor fotoğrafçısı Refik Keskin’in kamerasından o zamanlara ait bir kare:

Hepimiz Natalia Gonçarova’yı Olimpiyatlar’dan Mavi Şimşeğimizle olan rekabetinden tanır. Peki Natalia gençliğinde nasıldı ? İşte, Refik Keskin’nin perspektifinden bizleri o zamanlara götürecek bir kare:

Eczacıbaşı’nın efsane kadrosunu koymuşken Vakıfbank’ı koymamak olmazdı. Yine Refik Keskin tarafından yakalanan Vakıfbank’ın efsane ilk altısının fotoğrafı. Karede Vakıfbank’ın unutulmaz kaptanı Gözde Kırdar, milli yıldızımız Zehra Güneş, Çin’in efsanevi smaçörü ve dünyada açık ara bir numara olan Zhu Thing, Lonneke Sloetjes ve bir dönem hiçbir köşe oyuncusuna geçit vermeyen Sırbistan’ın efsanevi ortası Miena Rasıc. İşte, o kare:

KAPANIŞI NAZ AYDEMİR AKYOL’LA YAPALIM DEDİK VE ORTAYA BU GÖRÜNTÜLER ÇIKTI;

2020 Tokyo Olimpiyatlarından sonra milli takımı bırakan efsane pasör Naz Aydemir Akyol’a her şey için ne kadar teşekkür etsek azdır.

NOSTALJİ’NİN 1.YAZISININ SONU GELDİK. 2.YAZIMIZDA SİZLERE A MİLLİ KADIN VE A MİLLİ ERKEK TAKIMLARIMIZIN GEÇMİŞTEN BUGÜNE KAPTANLARININ FOTOĞRAFLARIYLA DEVAM EDECEĞİZ. SİZLERİ GEÇMİŞE DÖNDÜRÜP VOLEYBOLUN NOSTALJİK KEYFİNİ YAŞATABİLDİYSEK NE MUTLU BİZLERE. NOSTALJİ: 2.YAZI’DA GÖRÜŞMEK ÜZERE …

FOTOĞRAFLAR 4141’İN İNSTAGRAM VE YOUTUBE HESAPLARINDAN ALINMIŞTIR. USTA SPOR FOTOĞRAFÇISI REFİK KESKİN’E EMEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Leave a Reply