Nostalji serisi 2 ay önce yerli ve yabancı sporcuların eski fotoğraflarını toparladığımız yazı ile başlamıştı. Her ayın ikinci pazar günü yayınladığımız yeni yazılarla bugün 3. yazıya geldik. Geçtiğimiz ay sizler için Filenin Sultanları’na 2000 yılından 2024 yılına kadar kaptanlık etmiş isimleri derlemiştik. Yazının sonunda söz verdiğimiz gibi bu ay ise 2017 U23 Dünya Şampiyonasından birincilikle beraber geriye kalan fotoğrafları sizlere sunacağız.

Yazıya başlamadan önce bütün GazeteBilkent okurlarına sevdikleriyle beraber olduğu mutlu ve huzurlu bir pazar günü dileriz.

FOTOĞRAFLARA GEÇMEDEN ÖNCE TURNUVA HAKKINDA GENEL BİR BİLGİLENDİRME YAPALIM DEDİK:

2017 FIVB Voleybol Kadınlar U23 Dünya Şampiyonası, voleybolda FIVB tarafından düzenlenen uluslararası voleybol turnuvasının üçüncü ve 23 yaş altı kadın milli takımları için son kez düzenlenen dünya şampiyonası oldu. Turnuva 10-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Slovenya’nın Ljubljana şehrinde oynandı. Turnuvada 5 konfederasyondan 12 takım mücadele etti. Bu turnuvadan sonra FIVB, “Mayıs 2019 FIVB Yönetim Kurulu kararına göre U23 Dünya şampiyonasının kaldırıldığını” açıkladı.

FIVB daha önce Hollanda Liginde ilk denemeleri yapılmış olan yeni set düzenini 2017 yılında bu turnuvada resmi olarak denedi. Yapılan yeni düzenlemelere göre artık maçlar 15 sayılık 7 set üzerinden oynanacaktı (güncel düzenlemeye göre ilk dördü 25 sayı üzerinden sonuncusu ise 15 sayı olmak üzere 5 set oynanıyor) ayrıca zıplayarak servis atan oyuncuların saha içine girmesi yasaklanmış, setler arası molalar 2 dakikaya düşürülmüştü. (yine, güncel düzenlemeye göre iki set arası mola süresi 3 dakikadır tie-break setine başlanmadan önce de 5 dakikadır)

Yapılan bu yeni düzenlemeler voleybol camiası tarafından olumlu tepkiler almadığı için yürürlükten kaldırıldı ve tekrar eski yönetmeliğe geri dönüldü.

Grup aşamalarında B Grubu 1.si olarak yarı finallere yükselen ülkemiz yarı finallerde Dominik Cumhuriyeti ile karşılaştı, çekişmeli ve uzunca bir maçın ardından sahadan 4-3 galip gelmeyi başardı ve tarihinde ilk defa adını finallere yazdırdı. Karşı tarafta Bulgaristan ile oynayan Slovenya da maçı 4-1 kazanarak adını finallere yazdıran ikinci takım oldu.

17 Eylül günü oynanan final karşılaşmasında millilerimiz Slovenya’ya karşı rahat bir maç oynayarak 4-0 net bir skorla sahadan galip ayrılmayı ve kupanın yegane sahibi olmayı başardı.

Rüya takımda Beyza Arıcı en iyi orta oyuncu olarak seçilirken Hande Baladın turnuvanın en iyi smaçörü ve MVP’si seçildi.

ARTIK DAHA DA BEKLETMEDEN FOTOĞRAFLARA GEÇELİM

Ve MVP HANDE BALADIN …

Son fotoğrafımızla birlikte NOSTALJİ:3.YAZI‘nın sonuna gelmiş bulunduk. Umarız severek okuduğunuz bir yazı olmuştur. Nostalji’nin bir sonraki yazısında ise sizler için Filenin Atatürk Kızları’nın 2012’de başlayan Olimpiyat macerasını sunacağız. Başta da yazdığımız gibi tüm okurlarımıza sevdikleriyle beraber oldukları mutlu ve huzurlu bir pazar günü diliyoruz.

Nostalji serisinin diğer yazılarını da okumak isterseniz aşağıdaki linklere tıklayarak voleybol tarihinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/2017_FIVB_U23_Kad%C4%B1nlar_D%C3%BCnya_%C5%9Eampiyonas%C4%B1

FOTOĞRAFLAR: 4bir4bir resmi instagram hesabından ve TVF sitesinden alınmıştır.

Leave a Reply