Ankaralılar İçin Ucuz Alışveriş Seçenekleri

Malum havalar ısındı, soluğu tatilde alamayanlar ve alışveriş festivalinden umduğunu bulamayanlar için kocaman, iç bayıltan avmler dışında nereler varmış bir göz atalım istedim:

Gümüşsoy pasajı, Aynalı Çarşı, Tunalı Pasajı ve Çelikler Pasajı’nda, özellikle H&M, Topshop, Zara, Bershka gibi markaların ihraç fazlası ürünlerini bulabilirsiniz. Yine Tunalı Pasajı’nın altında Beyoğlu’ndaki butikleri andıran birkaç vintage ve tasarım mağaza mevcut. Karumun içinde ise abiye tarzda rakiplerine nazaran daha uygun fiyat aralıklarında bir çok elbise bulabilirsiniz.

Erzincanlılar Tekstil ise ayakkabı severler için adeta bir cennet. Aşağıayrancı’da Hoşdere ve Mesnevi’nin kesişiminde bulunan bu mağazada ünlü markalarının ürünleri çok komik fiyatlarla müşterilere sunuluyor. Mağazada özellikle kendi tarzınıza uygun çok şık topuklu ayakkabılar bulabilirsiniz.

Kızılay Zafer Çarşısı istakemetinden geçerken cıvıl cıvıl bir mağaza dikkatleri çekiyor, ismi Addax. Kendisini online alışveriş sitelerinden tanısak da mağazanın kendisini keşfetmek elbette daha iyi olur. Tunalı pasajlarındaki gibi ihraç fazlası ürünleri buradan cep yakmadan temin edebiliriz.

Pazar severler için ise başkentte perşembe günleri Sıhhiye’de kurulan Sosyete Pazarı,  vazgeçilmezdir. En düşük fiyatlarda çeşit çeşit ürün bulmak mümkün.

Takı ihtiyacımız için ise gözlerimizi Ulus’a çeviriyoruz. Pirinçhan ve çevresinde küçük dükkanlara, el yapımı şahane takılara rastlamak mümkün. Elbette Kızılay’daki pasajları atlamadan olmaz. Çoğumuz bir şeyler bulamayacağız düşüncesiyle girmekten çekiniyor zira bir bakıp çıksak hiçbir şey kaybetmeyiz. Farklı bu uygun seçenekler için değer.

Özellikle Ankara’ya yeni gelmiş arkadaşlara şimdiden iyi keşifler diliyorum.

 

Leave a Reply