Fazla Kilolarımız mı Mayolarımız mı?

Yazın kumsallarda boy gösteren bayanların sadece uzun bacaklı ve ince belli olmadığını hepimiz biliyoruz. Trendler sadece bikiniler için de geçerli değil elbette. Bikinilerin yanı sıra mayolar da, son dönemlerde aralarında bir çok stil sahibi ünlünün de tercihleri arasında yerini aldı. Lakin mayo, halen Türk kadını için kilo problemi olanların vazgeçilmezi dışına çıkamadı. Ben de bu hafta bu iki durumu birleştirip mayo tercih eden özellikle kilo problemi olan kadınların yapacakları doğru seçimlerle kendilerini sahillerde de imtiyazlı hissedebileceğini düşündüm. O zaman iyi görünmek herkesin hakkı diyoruz ve başlıyoruz.

Denemeden mayo almamamız gerektiğini tekrar hatırlatalım, her  markanın kalıpları aynı değil! Satın almaya ise elbette Nisan-Mayıs aylarında başlamakta yarar var. Model sayısı ve renk çeşitleri yazın ilk zamanları oldukça fazla. Öncelikle boy aynasının karşısına geçip kendimize koca bir gülümseme verdikten sonra, o problemli bölgeleri özgüvenimizle perçinleyerek tespit edelim ve alışverişimize öyle başlayalım. Bu teknik biz cesaretli kadınları sadece mayo değil, günlük alışverişlerimizde de başarıyla götürecektir.

buyuk-beden-etekli-mayolar

Birinci sırada astar mevzusu var . Kilosundan yakınan kadınlar asla ve asla ince astarlı mayoları tercih etmemeli. Neden mi? Sarkma, yapışma, iz yapma problemlerinden kaçınmak için. İnce astarlarda esneme payı da oldukça fazla.

Kumaş kalitesinin yanı sıra sevdiğimiz renk ve desenleri özgürce kullanmak tabi ki de çok hoş, lakin siyahın ve lacivertin kurtarıcımız olduğunu unutmamakda yarar var. Özellikle birden fazla bölgesinden şikayetçi bayanlar için koyu renk, giysilerde olduğu gibi mayolarda da bizim için biçilmiş kaftan. Bu demek değil ki tüm mayomuz baştan aşağıya karalara bürünecek. Neremizden şikayetçiysek özellikle o bölgelerde koyu renk tercihi, kalan yerlerde bizi desenlerden mahrum etmeyecek elbette.

Görüldüğü üzere 2013 mayo modelleri cıvıl cıvıl geliyor!

Görüldüğü üzere 2013 mayo modelleri cıvıl cıvıl geliyor!

Bel ve göbek kısmından şikayetçiysek, giysilerimizde olduğu gibi enine çizgili mayolardan koşarak uzaklaşıyoruz. Kemerli, dikey çizgili, ya da belden drapeli ürünlere kol kanat açıyoruz.

Büyük göğüslü bayanlar için üçgen şeklindeki bikiniler maalesef çok uzak. Zaten kullanım açısından da rahat olduğu söylenemez değil mi ? Boşverelim gitsin. Derin  yakalı ve kalın askılı sporcu mayosu diye tabir ettiğimiz mayolar ne güne duruyor.

Gelelim küçük göğüslü bayanlara onlar göğüs kısmında detay bulunan her mayoyu gönül rahatlığıyla tercih edebilirler çünkü bu detaylar göğüsleri olduğundan daha iri gösterecektir.

Mayoyla rahat edemiyorum ben iki parçacıyım diyorsanız, Tankiniler tam size göre!

Mayoyla rahat edemiyorum ben iki parçacıyım diyorsanız, Tankiniler tam size göre!

Basen bölgemizden şikayetçi isek elbette herkesin bildiği üzere etekli modeller imdadımıza yetişecek. Burada da esas husus, dar model etekleri tercih etmek olacaktır.

Bacaklarımız kısa ise, kenarları yüksekçe kesilmiş modeller üst bacağınızın boyunu uzatacaktır.

Vintage rüzgarı sadece kıyafetlerde değil sıcak sahillerde mayo severler için esecek. Eski yılların şortlu, etekli, boyundan bağlamalı bütün modelleri hem kusurlarımızı kapatacak hem de bize trend bir görüntü yaratmada yardım edecek. Son olarak desenlere gelince, sezonun modacıları büyük beden için oldukça alternatif seçenekler sunmuş, yaz döneminin en popüler desenlerini mayolara da yansıtmayı başarmışlar. Çiçekler, neon renkleri, puantiyeler, leoparlar bu yazın trendleri arasında.

imagesbuyuk-beden-mayolar1-327

 

Leave a Reply