Verimliliği Artıracak Home Ofis Dekorasyon Fikirleri

Global pandemi nedeniyle düzenlerimiz değişti. Artık en az bir saat önce kalkarak işimize, okulumuza ya da herhangi diğer bir yere yetişmeye çalışmıyoruz. Bunun yerine pek çok şirket ve okul çevrimiçi yollarla yürütülmeye devam ediyor. Peki bu süreçte evden çalışanlar, staj yapanlar ya da yaz okuluna devam edenler özel hayatları ile iş hayatlarını nasıl birleştirebilir ve ev ortamında nasıl daha motive edici bir ortam yaratılabilir? Özellikle “Home Ofis” denilen evin içinde çalışmak için bir alan ya da köşe yaratma gayesi bu anlamda sizi en çok motive edecek yollardan biri olacaktır. Fakat bu alanı veya köşeyi yaratırken de dikkat edilmesi gerekenler ya da çalışma ortamınızı daha ilham verici ve motive edici yapmak konusundaki tavsiyeler çok önemli bir yere sahip.

Şimdi sizlere bu sıcak yaz günlerinde benim gibi hala çalışıyorsanız kendi fikirlerimden ve zevklerimden oluşan minik ipuçları vereceğim.

Çalışma alanına bitkiler yerleştirmek

İlk tavsiyem kesinlikle yeşil bir ortamda çalışmanız olacaktır. Özellikle masanızın çevresine çeşitli ev bitkileri koymanız ya da çalışma alanınızı eğer evinizin çevresinde çok ses yoksa balkona taşımanız sizi çok motive edecektir ve bitkilerin varlığı verimliliğinizi artıracaktır. Birçok araştırma, çalışma ortamında bitki olmasının öğrenilen bilgileri akılda tutmayı geliştirdiğini gösteriyor. Eğer büyük ev bitkilerine bakamayacağınızı ve düzenli olarak bakım yapamayacağınızı düşünüyorsanız, küçük ve bakımı kolay bitkilere öncelik verebilirsiniz. Sukulentler ve küçük kaktüsler işinizi görebilir. Üstelik odanıza da renk katmış olacaksınız. 

Mantar ya da metal panolar asmak

İkinci tavsiyem planlama ile ilgili ve planlarınızın takibini kolaylaştıracak bir tavsiye olacak: masanızın karşısına mantar ya da tel bir pano asmak ve önemli çevrimiçi görüşmelerinizin tarih ve saatlerini, günü gününe yapılacak görevler listenizi ve sevdiğiniz birkaç dekoratif eşyayı asmak. Özellikle planlarınızı daha kolay takip etmenizi sağlayacak bu panolar aynı zamanda çalışma alanınıza yine renk katacak bir faktör de olabilir. Bol bol pastel tonlarda renkli kağıtlar kullanmayı unutmayın.

Neden çalıştığınızı hatırlatan bir obje bulundurmak

Aslında bir önceki tavsiye ile uyumlu olan bir diğer tavsiyem ise panonuza sizi motive eden sözleri, fotoğrafları ya da resimleri asmanız olacaktır. Sevdiklerinizle fotoğraflarınızı asabilirsiniz ya da neden bu kadar sıkı çalıştığınızı size hatırlatacak amaçlarınızı içeren resimler asabilirsiniz. Hatta hedeflerinizi bile yazarak bu panoya asabilirsiniz. Bu panoya her baktığınızda hedeflerinizi görmek sizi motive edecektir.

Kabloları düzenli tutmak ve çeşitli klipslerden yararlanmak

Bir diğer tavsiyem ise kabloları görünmez kılmak olacak. Özellikle masanızın etrafında birbirine karışmış ve hoş görüntüsü olmayan bu kabloları saklayacak yollar bulabilir ya da onları düzenli tutmaya yarayacak klipslerden yararlanabilirsiniz.

Masa lambası bulundurmak

Diğer bir tavsiyem ise gözünüzü yormayacak ve estetik görünecek bir masa lambası bulundurmak. Özellikle çok uzun saatler masa başında olduğumuzu düşünürsek her ne kadar gündüzleri gün ışığı yeterli olsa da, gece geç saatlere kadar çalışmak isteyenler için ışığın rengi, yoğunluğu çok önemli ve bunları estetik bir görüntüyle tamamlamak sizi daha da motive edecektir.

Çok amaçlı düzenleyiciler kullanmak

Masada minik eşyalar ve kağıtlar ya da dosyalar için düzenleyiciler bulundurmak hem daha düzenli olmanızı sağlayacak hem de dağınık bir masayı toplamaktan sizi kurtararak zamandan tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

Masada su şişesi bulundurmak

Masanızda bir su şişesi ve bardağı bulundurmak hem sağlığınız için çok önemlidir hem de zihinsel performansınızı arttıracaktır. Araştırmalar yeteri kadar su içmemenin yorgunluğa ve negatif düşüncelere yol açabileceğini kanıtlamaktadır. Aynı zamanda su şişenizi göz zevkinize uygun ve mutlaka CAM seçmeyi unutmayın!

Bu tavsiyeler gibi pek çok farklı tavsiye de verilebilir ve hepsi motivasyonunuzu arttırmaya katkı sağlayabilir ama tüm bu dekorasyon fikirlerinde seçeceğiniz eşyaları kişiselleştirmek ve işlevselliklerine dikkat etmek ortak nokta olmalıdır. Umarım verimli bir yaz geçirmeye devam eder ve bu fikirlerden bazılarını çoktan uyguluyorken, kalanları da denemeye başlarsınız.

Leave a Reply