KÜÇÜK EVLER İÇİN DEKORASYON FİKİRLERİ

Özellikle pandemiden sonra home-office çalışma şekline geçilmesi ile tek başına yaşayanların oranı büyük ölçüde arttı. Aynı evin içerisinde birden fazla çalışan kişi var ise durum daha da zorlaşıyor çünkü iş ortamını eve taşımak göründüğü kadar kolay olmuyor. Bundan ötürü, birçok kişinin de hayali olan stüdyo evlerde yaşama fikri insanlara daha sıcak gelmeye başladı. Her ne kadar küçük evler daha sevimli, yaşaması kolay gibi görünse de yanlış dekorasyon seçimleri ile pek de istenmeyen bir karmaşa yaratabilir ve yaşam alanını daraltabilir. Bu da home-office döneminde eminim ki kimsenin tercih etmediği bir durumdur; ne de olsa artık evlerimiz hem ofisimiz hem tüm aktivitelerimizi yapmamıza olanak sağlayan yaşam alanımız. Sizlere küçük evleri daha efektif dekore edebilmek için birkaç öneride bulunacağım. Umarım hoşunuza gider ve yaşam alanınızı değiştirmekte fayda sağlar.

Açık renkler tercih edin

Küçük evlerde alanın dar olmasından ve ışığın yetersiz olmasından dolayı daha ferah bir atmosfer yaratabilmek için evinizin her köşesinde bej tonları gibi açık ve daha aydınlık renkleri seçmenizi öneririm. Böylece, hem alanı daha geniş göstermiş olacak hem de sıcak bir ortam yaratmış olacaksınız.

Odalarınızda aynalar kullanın

Var olan alanı daha geniş ve havadar göstermek için salon, oturma odası ve yatak odanızda aynalara yer vermenizi tavsiye ederim. Bu şekilde, illüzyon yaratarak odayı daha büyük ve ferah gösterme imkanınız olacak. Ayrıca, aynaları pencerelerin tam karşısına yerleştirirseniz, aynalar daha fazla ışık yansıtacak ve bu da daha aydınlık bir mekana sahip olmanızı sağlayacak.

Gömülü dolaplar ile yer kazanın

Alışveriş ihtiyaçlarımız arttıkça dolaplarımızın kapasitesi yetmemeye başladı. Bu sebeple de birçok kişi zorunlu olarak kıyafetlerini açık askılara asarak dolap ihtiyacını bu şekilde karşılamaya çalışıyor. Ancak konu küçük bir yaşam alanı olunca askılıklar da haliyle göz yoruyor ve odada küçük bir kullanım alanı bırakıyor. Son zamanlarda oldukça popülerleşen gömülü dolaplar sayesinde eşyalarınızı daha düzenli ve alandan tasarruf ederek saklama imkanınız olabiliyor.

Mutfak düzeninizi değiştirin

Alışık olduğumuz mutfak düzeni değişeli uzun zaman oldu. Sanki artık eskiden büyük masaların olduğu, kalabalık şekilde yemeklerin yendiği ortamdan biraz uzaklaştı mutfaklar. Hala birçok insanın epeyce vakit geçirdiği bir alan olmasını kabul etsek de, “Amerikan Mutfak” şeklinde adlandırılan yeni düzen daha çok karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle de küçük evlerde alanı daha efektif kullanabilmeyi sağlamanın yanı sıra aynı anda hem mutfakta hem de salonda vakit geçirmenize olanak sağlıyor. Bazen tamamen avantajlarla dolu bir mutfak şekli olarak karşımıza çıkmasa da dezavantajlarından bahsetmek yerine bu düzeni nasıl avantajlı şekilde kullanabileceğinizden bahsetmek istiyorum. Bar sandalyeleri ile mutfağınıza hem şıklık katabilir hem de küçük alanı masa ile doldurmak yerine isteğinize göre çiçeklerle süsleyerek yaşam alanınıza farklılık katabilirsiniz.

Umarım hayatınızın yeni döneminde, yepyeni bir evde anılar biriktirmeden önce dekorasyon konusunda verdiğim tavsiyeler işinize yarar. Tabii şu anda küçük bir evde yaşayıp dekorasyonda değişikliğe gitmek isteyenler için de bambaşka bir fırsat… Değişim her zaman mümkün!

Görsel Kaynakça:

https://tr.pinterest.com/pin/388998486572496210/

https://tr.pinterest.com/pin/443112050840796896/

https://tr.pinterest.com/pin/322640760806520919/

https://tr.pinterest.com/pin/453104412518167891/

https://tr.pinterest.com/pin/173036810672855258/

Leave a Reply