NEDEN GİYECEK HİÇBİR ŞEYİNİZ YOK?

Dolap dolusu kıyafetiniz var ve evden de hemen çıkmanız gerekiyor ama dolabınızdaki hiçbir şeyi uygun göremiyorsanız bu yazı tam size göre! Hepimizin tüm dolabımızı deneyip yine de hiçbir şeye karar veremediğimiz hatta sadece göz gezdirmeyle bile uygun bir şey bulamadığımız ve bu sebeple tüm keyfimizin kaçtığı anlar oluyor. Güzel haber şu ki aslında bunu engellemenin bir yolu elbet var. Gelin birlikte bunun 7 muhtemel sebebini inceleyelim.

1- Sadece abartılı kıyafetler alıyorsanız:

Mağazada beğendiğiniz pullu bir elbise veya aşırı yüksek topuklu şık bir ayakkabıyı almak hepimize çekici gelir. Fakat bu tip parçalardan özellikle günlük hayatta kombin yapması zordur. Eğer sürekli “statement piece” dediğimiz bu tip kendini gösteren kıyafetlerden alıyorsanız. Tabi ki günlük hayatınızda bunları kombin yapamazsınız. Ve çoğu zaman giyecek bir şey bulamayabilirsiniz. Bunun yerine, Kapsül Gardırop Dolabı yazımda bahsettiğim gibi, dolabınızda öncelikle temel parçalar olmalı.

2-Bulunduğunuz çevreye göre alışveriş yapmıyor olabilirsiniz.

Hepimizin yaşadığı yerler iklim ve kültür bakımından çok farklı. Bu yüzden, dolaplarımız da farklılık gösteriyor. Ancak her zaman kendi çevremize uygun kıyafetler alamayabiliyoruz. Bazen çok beğenip aldığımız kıyafetler çevremize uygun olmayabiliyor. Örneğin, soğuk bir yerde yaşadığınız halde daha yazlık kıyafetler almayı seviyorsanız bu muhtemelen bir yere gideceğinizde giyecek bir şey bulamamanızın sebebi olabilir. Aynı şekilde daha muhafazakar bir toplumda yaşıyorsanız, yine beğenip de aldığınız her şeyi giyemeyebilirsiniz. Bu yüzden yaşadığınız topluma göre alışveriş yaparsanız bu sorunu çok da fazla yaşamadığınızı fark edersiniz.

3- Hayat tarzınıza göre kıyafetler almıyor olabilirsiniz.

Nasıl bir hayat tarzınız var? Nasıl giyinmeniz gereken bir işe gidiyorsunuz? Bunları gözden geçirin ve giysilerinizin hayat tarzınıza uyup uymadığını kontrol edin. Formal giyinilen bir işe gidiyorsanız ve dolabınız günlük giyim ağırlıklıysa, işe giderken giyecek kıyafet bulamıyor olabilirsiniz. Veya daha rahat bir işiniz varsa ve siz sırf beğendiğiniz için dolabınızı formal kıyafetlerle doldurduysanız, yine işe giderken giyecek bir şeyiniz olmayabilir. Bunu engellemek için hayat tarzınızı gözden geçirin ve çoğunlukla mesleğinize ve günlük rutinlerinize göre kıyafet alın.

4- Sadece trend parçalar alıyor olabilirsiniz.

Hepimiz trendleri takip ediyoruz ve yeni çıkan kıyafetleri alıyoruz. Fakat sadece ne modaysa onları almak uzun vadede size giyecek bir şey bulabilmekte fayda sağlamayacaktır. Trendler gelip geçicidir ve geçtiğinde ise, o kıyafeti muhtemelen siz de giymek istemeyeceksiniz ve giyecek hiçbir şey olmadığını düşüneceksiniz. Bu yüzden zamansız temel parçalara yatırım yapmak, bunların yanında trend kıyafetleri almak daha sürdürülebilir olabilir. Hatta trendleri takip ederken de daha çok zamansız parçalar alabilirsiniz. Örneğin son zamanlarda korse çok popüler oldu. Korse trendini takip ederken, ilk resimdeki gibi bir korse alırsanız muhtemelen en fazla 1 kere giyebileceksiniz. Onun yerine 2. resimdeki gibi daha sade bir korse alırsanız, farklı kombinlerde birçok kez kullanabilirsiniz.

5- Dolabınızın iyi bir düzenlenmeye ihtiyacı olabilir.

Eğer çok fazla kıyafetiniz varsa, birçoğu dolabın derinliklerinde kaybolmuş olabilir ve bu yüzden giyecek bir şey bulamıyor olabilirsiniz. Dolabınızın tamamını boşaltıp tekrar düzenlemeyi ve bu düzenlemeyi kıyafetlerinizin hepsini göreceğiniz şekilde yapmayı ihmal etmemelisiniz. Böylece hem modası geçmiş kalabalık yapan kıyafetlerinizden kurtulursunuz hem de aslında çok güzel olan ama dolabınızda unutulmuş kıyafetlerinize ikinci bir şans verebilirsiniz.

carousel image 0

6- Bedeninize uygun olmayan kıyafetler alıyor olabilirsiniz.

Bazen bir kıyafeti çok beğeniriz ama bedeni kalmamıştır fakat biz yine de “zayıflarım” diye veya bolsa “terzide tadilat ettiririm” niyetiyle alırız fakat çoğu zaman bunların hiçbiri gerçekleşmez ve kıyafet dolabınızda süs gibi kalır. O yüzden kesinlikle size yakıştığından emin olmadığınız, dar gelen veya bol gelen kıyafetleri ne kadar beğenirseniz beğenin almamalısınız. Onun yerine üstünüze oturan, bedeninize uygun ve güzel kalıplı kıyafetler tercih edin. Hatta vücut tipinizi öğrenip buna uygun kıyafetler alırsanız da bu sorunu yaşamazsınız.

4 Unforgivable Style Mistakes | Lauren Messiah

7- Kalitesiz kumaştan olan kıyafetler alıyor olabilirsiniz.

Milyonlarca çeşit marka ve kıyafet var ve kaliteli kumaş bulmak bir hayli zorlaştı. Bu yüzden bu da özellikle dikkat etmemiz gereken bir konu. Naylon ve polyesterden yapılmış kıyafetler sizi hem gün içinde rahatsız eder hem de üzerinizde kaliteli ve ağır durmaz. Bu da onları alıp sonradan bir daha giymemenize sebep olabilir. Ayrıca sağlık açısından da oldukça zararlı olabilir. Fiyatları ne kadar uygun olsa da giydiklerimizin içimize sinmesi ve gün içinde de bizi rahat ettirmesi için belirli kumaş tiplerine dikkat edip bunlardan kaçınmamız gerekiyor. Naylon ve polyesterden kaçınıp; pamuk, ipek veya yün tercih edebilirsiniz. On tane kalitesiz kumaştan tişört almak yerine iki tane kaliteli kumaştan tişört alırsanız siz de farkı göreceksiniz ve giydikleriniz içinize sinecek. Böylece saatlerce dolap karşısında vakit harcamayacaksınız.

The Daily Apple: Apple #435: Sweater Pills

Kaynaklar

http://dailyapple.blogspot.com/2010/01/apple-435-sweater-pills.html

Leave a Reply