Bilkent Turizm Öğrencilerinin ”Divan Otel” Çağrısı

Gezi Parkı Protestoları 20 gündür devam ederken, başta Üniversiteler olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarından göstericilere destek sürüyor. Yıllarca apolitik olmakla, ülke sorunlarına karşı duyarsız ve tepkisiz kalmakla suçlanan Bilkent öğrencileri de bu süreçte yaşanan olaylara karşı büyük duyarlılık göstererek takdir toplamaya devam ediyor. Son olarak 15 Haziran Cumartesi akşamı Taksim’de ki polis müdahalesi sonucu dramatik görüntüler ortaya çıkmış, yüzlerce insan yaralanmış ve büyük mağduriyetler yaşanmıştı. Yaşanan sert polis müdahalesi sonucunda bir çok vatandaş bölgede yer alan ” Divan Otele ” sığınmış ve Otel yöneticilerinin makul ve yardımsever tutumuyla yaralanan vatandaşlar otelde tedavi olma ve dinlenme imkanı bulmuştu. Divan Otelin bu tutumu pahalıya mal oldu. Başbakan; ertesi gün yaptığı konuşmada ” Göstericileri otele kabul ederek, sığınan insanları polise teslim etmeyen Divan Otel yönetimine adeta ateş püskürerek ” Hesabını soracağız ! ” dedi. Başbakan’ın bu sert tutumu karşısında Divan Otel’ine destek çığ gibi büyüyor. Bilkent Turizm öğrencileri de bu duruma sessiz kalmayarak

Bilkent Turizm Öğrencileri Divan Otel'in yanında olduğunu ifade ediyor.

Bilkent Turizm Öğrencileri Divan Otel’in yanında olduğunu ifade ediyor.

Gazetemiz aracılığıyla Divan Otel Yönetim kuruluna desteğini ifade etti. İşte çok büyük bir çoğunluğu Bilkent Turizm İşletmeciliği bölümünde okuyan öğrencilerin Dİvan Otel’ine yaptığı çağrı:

 

Divan Otel Yönetim Kurulu’na;

Sosyal medyadan takip ettiğimiz ve ekranlarda gördüğümüz kadarıyla;

Bilkent Turizm öğrencileri Divan Otele sahip çıkıyor.

Bilkent Turizm öğrencileri Divan Otele sahip çıkıyor.

” 15 Haziran Cumartesi akşamı polis güçlerinin göstericilere yaptığı sert müdahale sonrası otelinize sığınan, fiziksel ya da psikolojik olarak orantısız polis şiddetinden zarar görmüş vatandaşlara gösterdiğiniz yakınlık tüm kamuoyunun malumudur.  Vatandaşların sadece çevresel faktörlerden korunma amaçlı taktığı kask, gözlük ve gaz maskelerinin polis tarafından toplanması ve yine polisin bu orantısız şiddeti otelin içinde de devam ettirmesi üzerine otelinizin polis şiddetine açık bir hale geldiği düşüncesi içerisindeyiz. Hatta belki de haddimizi aşarak Ali Koç’un kısa bir süredir sosyal medya aracılığı ile ” Eğer Divan Otel’in kapısı kapanır, otele polis alınır ve otel de yardımlar kesilirse oradaki herkesi işten çıkaracağım” şeklinde ifade edildiği iddia edilen, daha sonra çeşitli kaynaklarca yalanlanan cümlesinin belki de gerçekten de kurulması gerektiğini düşünmekteyiz. Bizler aşağıda isimleri yazılı,çok büyük bir çoğunluğu Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde öğrenimlerini sürdüren bireyler olarak, öğrenim gördüğümüz kurumların haberi olmaksızın kendi irademiz ve bütün iyi niyetimizle, Divan Otel’in yanında olduğumuzu belirtmek istiyor, sadece kendini masumca ve barışçıl yollarla ifade etmeye çalışırken orantısız polis şiddetine uğramış dolayısıyla bundan fiziksel ve psikolojik olarak zarar görmüş vatandaşlarımıza karşı Divan Otel’in tutumunu destekliyor herhangi bir olağanüstü durumda en azından işlerinizi yoluna koyuna kadar seve seve, gerekirse gönüllü olarak otelinizde belirli bir süre profesyonel anlamda çalışabileceğimizi bildirmek istiyoruz.

Saygılarımızla.

Fikret Demirağ, İpek Turaçlı, Yağız Sayıner, Dora Karabul, İlkin Cevahir Erdoğan,  Can Büçkün , Dilay Darıcalı, Alican Paylaşan, Mehmet Can Mete, Ceren Akgül, Ozan Vanlı, Mehmet Görkem Boyraz, Haruka Kurechi, Sedef Sedef, Şeyhmus Algan, Güven Üner, Derya Özdoğan, Çağrı Özbek, Övgü Üner, Yağmur Kara, Damla Tuncer, İdil Özbayram, Mehmet Uluocak, Ilgar Horasanlı, Metin Dinler, Günal Tarhan, Turhan Dönmez, Sinan Ercingöz, ,Efe Gürol,  Taha Yener, Emre Mahmut Keskinkaya, Seray Şahin, Yasemin Zengin, Baran Yavuz, Anı Hun, Doruk Eroncel, Ezgi Yeter, Baran Elturan, Benay Anadol, Tuğçe Özmen, Selay Yurtseven, Çağkan Karagüler,  Oğuz Benice, Onur Özbay,  Mertcan Turgut, Doğu Duyuran, Burak Gür, Emre Kavrak, Meltem Hoşkan,  Birsen Ecem Eren, Erman Eriş, Berkay Okumuş, Tuğçe Savaş, Şeyma Dalkıran, Beril Yalçın, Nihan Gürhan, Özgür Yücesan, Tunca Özeren, Mehmet Uğuz, Elif Ergül, Yağmur Yalçıner, Özge Erdemli, Naz Balek. ”

GazeteBilkent ailesi olarak Turizm İşletmeciliği Bölümünde Öğrenim hayatlarını sürdüren arkadaşlarımızı sorumluluk bilinci yüksek, duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz. Baskı ve şiddetle insanları sindirmeye çalışanların halkın dayanışması ve kararlılığı karşısında çaresiz kalacağına olan inancımızı tekrarlıyoruz.

 

Leave a Reply