7 Şubat Cumartesi günü İtalyan besteciler Verdi ve Mercadante ile Mendelsshon‘un eserlerini seslendirecek olan Bilkent Senfoni Orkestrası, konserinde uluslararası alanda büyük başarılar kazanmış Fransız müzisyen Patrick Gallois‘i şef ve solist olarak ağırlamaya hazırlanıyor.

Verdi’nin “I Vespri Siciliani Uvertürü” ile başlayacak konser Mercadante’nin “Op.57, Mi minör Flüt Konçertosu” ile sürerken, ikinci yarıda müzikseverleri Mendelssohn’un “İtalyan” başlıklı “Op.90, La majör 4. Senfoni”si bekliyor olacak.

Konsere hem şef hem solist olarak katılacağı bilinen Patrick Gallois’in 17 yaşında başlayan müzik kariyerine yakından bakmak gerekirse:

Gallois + fluteParis Konservatuvarı’nda Jean-Pierre Rampal ile müzik eğitimine 17 yaşında başlayan Gallois, 21 yaşında Fransa Ulusal Orkestrası birinci flütçüsü olarak atandı. Bunun yanında Leonard Bernstein, Seiji Ozawa, Pierre Boulez, Karl Boehm, Eugen Jochum, Sergiu Celibidache gibi dünyaca ünlü şeflerin yönetiminde çalıştı. 1984 yılına kadar başarıyla sürdürdüğü orkestradaki görevinden, sanatçı solist kariyerine odaklanmak üzere ayrılmasının ardından Sir Neville Marriner, Lorin Maazel, Antal Dorati, Leif Segerstam gibi şeflerle düzenli olarak konserler ve kayıtlar gerçekleştirdi. Oda müziği çalışmalarını ise Yuri Bashmet, Natalia Gutman, Peter Schreier, Jorg Demus, Linsday Quartet, Jean Pierre Rampal ve Lily Laskine ile sürdürmektedir. Avrupa ve Asya’da önemli orkestralarla sahneye çıkmanın yanı sıra, The Proms (Londra), Pollenca Festival, Monte Carlo Printemps des Arts, Theatre des Champs-Elysees (Paris), City of London Festival gibi uluslararası müzik festivallerine katılması için sık sık davetler almaktadır.

Geniş repertuvarında özellikle çağdaş müziğin etkisi görülen Gallois, aralarında  Eric Tanguy’un 2 numaralı Flüt Konçertosu  ve Sallinen’in Konçertosu bulunan pek çok çağdaş eserin dünya prömiyerini gerçekleştirmiştir. Kendisine ithaf edilen ve prömiyerini gerçekleştirdiği eserler arasında, Kristof Maratka’nın Konçertosu (1997), Marcel Landowski’nin 2 numaralı Flüt Konçertosu (1998), Renaus Cagneux’un Flüt ve Arp Konçertosu (1998), Jacques Desbiere ve Kristos Hartzis’in konçertoları ile Kai Nieminen’in “Palomar” Konçertosu yer almaktadır.

Patrick Gallois, Paris’te “l’Academie de Paris” orkestrasını kurduktan sonra orkestra şefliği kariyerine başlamasının ardından 12 yıl boyunca Japonya (Tokyo Oda Orkestrası),  Finlandiya (Oulu, Kuopio ve Jyväskylä Orkestraları), İsveç (Musica Vitae ve İsveç Oda Orkestrası),  İtalya (Padova Orkestrası, I Pomeriggi Musicale, Roma Lazio Orkestrası), Kaliforniya (Monterey Senfoni), Portekiz, İsrail (Israel Oda Orkestrası), Romanya (Cluj), Bulgaristan (Sofia) ve Fransa’da sayısız konser vermiştir. Gallois, bu orkestraları yönetmek için pek çok kez yeniden davet edilmiştir.

Siz de Bilkent Senfoni Orkestrası’nın bu değerli isimlerle buluşmasına tanıklık etmek istiyorsanız 7 Şubat Cumartesi günü saat 20.00‘de Bilkent Konser Salonu’nda yerinizi ayırtmayı unutmayın. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler sizleri konser mekanına ulaştıracaktır.

Biletler için: www.mybilet.com

Detaylı bilgi için: www.bso.bilkent.edu.tr / 290 1775

Leave a Reply