Android Geliştirici Günleri’ne Katılım 2000 ‘i Aştı!

Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden teknoloji gruplarının gönüllü olarak gerçekleştirdiği Android Geliştirici Günleri, 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Organizasyona 20 farklı ülkeden 2053+ katılım gerçekleşti. 32’si yabancı toplam 63 konuşmacı dört farklı salonda android, mobil teknolojiler ve yazılım geliştirme üzerine tecrübe ve bilgilerini paylaştılar. Konferansa katılamayanlar ise sunumları paylas.com üzerinden canlı izleme olanağına sahip oldular. Katılımcılar hangi oturuma gireceklerine zor karar verdiklerini belirttiler, oturum aralarını ise Google Gözlüğü deneyerek, teknolojik oyunlar oynayarak ve standları ziyaret ederek değerlendirdiler.

_DSC9158

ODTÜ KKM, Android Geliştirici Günleri (AGG) etkinliğine bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yaptı. 16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen organizasyona katılımcılar internet üzerinden ücretsiz kayıt yaptırdılar. İki gün süren organizasyon GDG (Google Developer Group) İstanbul, GDG Eskişehir, GDG Konya, GDG Ankara ve IEEE ODTÜ öncülüğünde 20 farklı ülkeden geliştirici gruplarının işbirliğiyle gerçekleşti.

_DSC9377

Açık konferans niteliği taşıyan AGG, dünyaya ve Türkiye’ye değer katmak amacıyla, teknolojiye ilgi duyan öğrenci ve farklı mesleklerden kişilerin birlikte düzenlediği bir organizasyon olarak geleneksel hale gelmeye başladı. Yoğun ilgi gören organizasyonda katılımcıların farklı ülke, meslek ve yaş gruplarından olması dikkat çekti. Konferansa katılamayanlar ise sunumları paylas.com üzerinden canlı izleme olanağına sahip oldular. Ayrıca ilerleyen günlerde tüm oturumlar paylas.com web sitesine yükleneceği için, isteyenler sunumlara paylas.com web sitesini takip ederek ulaşabilirler.

Etkinlik esnasında bir de Hackathon adı verilen bir mobil uygulama geliştirme yarışması gerçekleşti, 24 saat aralıksız süren yarışmaya yurt dışından da ekipler katıldı. Beş dilin konuşulduğu yarışmada 11 yaşında ortaokul öğrencisinden doktora mezunlarına kadar geniş bir yelpazede 47 kişiden oluşan 17 ekip yeteneklerini sergiledi. Yarışmada kazanan ekiplere ödülleri Turkcell, Alcatel OneTouch ve Nokia X tarafından verildi. Konferansta ayrıca İndir.com Mobil Uygulama Ödülleri yarışmasının ödül töreni ve Programlama Çocuk Oyuncağı etkinliği gerçekleşti. Sponsor firmalar açılış konuşmalarına katılanlar arasından seçtikleri kişilere hediyeler verirken, Mobilium ve Codemodeon da çekilişle hediyeler dağıttı. Konferansın resmi mobil uygulaması (AGG14) kullanıcıları da telefon ve tablet gibi ödüller kazanma şansına sahip oldular. Kazananlara ödülleri son gün konferans bitiminde dağıtıldı.

_DSC9358

Ayrıntılı Bilgi İçin:

GDG Ankara Organizatörü
Murat Salman
0 536 517 55 76
salman.murat@gmail.com
http://www.androidgelistiricigunleri.com/

Leave a Reply