Kim, Nerede, Ne Yapıyor? // Kampüs Bahar Dönemi Rehberi

Finaller, midtermler, quizler, raporlar, ödevler derken koca bir dönem yine geride kaldı. Stresten ve özellikle de bitmek bilmeyen yoğunluktan da kampüste yapılan etkinliklerden ne çoğumuzun haberi oldu ne de haberimiz olsa da katılabildik. Ancak Instagram hikâyelerinden takip edebildiğimiz kampüs etkinlikleri için hemen üzülmeyin çünkü pek de kaçırmış sayılmazsınız!

Sömestr tatili boyunca kampüste kalmaya devam edecek ya da bu bitmek bilmeyen dönemin yorgunluğunu Ankara’da televizyon karşısında geçirecekler için Bilkent’te inanın etkinlikler sömestr boyunca da devam ediyor. Hatta sadece sömestr tatilinde değil, ikinci dönemde de aralıksız devam edecek! Kaçırdığınız etkinliklerin “make- up”ı için yapmanız gereken tek şey ise kampüse bir uğramak! Pişman olmayacaksınız bizden söylemesi…

Bilkent Senfoni Orkestrası

Her ay kampüs içerisindeki Bilkent Konser Salonu’nda düzenlenen çeşitli konserler kulaklarınız pasını silmek ve derslere ara verip kafa dağıtmak için yapılabilecek en güzel etkinliklerin başında geliyor. Özellikle, bu karlı kış aylarında ruhumuzu dinlendirmek adına güzel bir seçenek Senfoni Orkestrası Konserleri. Çeşitli fiyatlara bilet almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bilet Satışı

 

 

Yaklaşan Konserler: Nostaljik Konser: BSO 25 Yaşında ( 30 Ocak)

                                 Sevgililer Günü Konseri ( 14 Şubat)

                                 19. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Yolculuk ( 20 Şubat)

 

 

 

Bilkent Tiyatrosu

PictureBilkent Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri, öğrencileri ve konuk yönetmenlerin sahnelediği öğrenci oyunları, geçen dönem olduğu gibi bahar döneminde de tiyatroseverler ile buluşuyor! Dönem boyunca MSSF Ana Sahne ve Oda Tiyatrosunda sahnelenecek oyunları izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu dönemin programı henüz belli olmasa da geçen dönemlerdeki gibi iddialı oyunların sergileneceğine şüphem yok. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilir ya da kampüs içerisindeki MSSF binasına uğrayabilirsiniz.

 

 

** Ayrıca her yıl haziran ayında yapılan Tiyatro Festivali kapsamındaki Bilkent Tiyatro Günlerini de takviminize bir not edin!

 

Le Piment Rouge 

1993’ten bu yana Doğu Kampüste bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği Uygulama Restoranına hala gitmediyseniz, bahar döneminde ilk iş olarak burada bir öğle yemeği yemelisiniz! Eğer farklı mutfaklara ilginiz varsa, her hafta başka bir Dünya Mutfağını sadece 35 TL’ye kampüs içerisinde keşfedebilirsiniz. Sınırlı sayıda kapasitesi olduğu için rezervasyon yapmanızda yarar var fakat restoranın sömestr tatili boyunca hizmet vermeyeceği de aklınızda bulunsun.

 

    

Adres: Doğu Kampüs R Binası

Rezervasyon için  0312 290 50 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Kütüphane Sanat Galerisi ve Konserler

Her ay yenilenen içeriğiyle Bilkent Merkez Kütüphanesi zemin katta bulunan Sanat Galerisindeki sergiler sanatseverleri bekliyor. Bu ay sergilenen Kerem Durukan Sergisini kaçırdıysanız üzülmenize hiç gerek yok çünkü başka bir sanatçının sergisinin başlaması an meselesi. Ayrıca yeni başlayan her serginin açılışında bir mini konser verildiğini de hatırlatayım.

   

 

Upuzun bir sömestr tatili ve stressiz bir bahar dönemi dileğiyle…

 

Kaynakça ve Görseller:

ir.bilkent.edu.tr/

bilet.bilkent.edu.tr

www.bilkenttiyatro.com/

thm.bilkent.edu.tr/practice/

library.bilkent.edu.tr/tr/sergiler-ve-konserler/

www.tamsanat.net/galeriler/galeri.php?post=99

 

 

Leave a Reply