1411645_6_4cd4_times-higher-education

Geçtiğimiz günlerde, dünyanın en prestijli yayınlarından kabul edilen Times Higher Education (THE), 2013-2014 yılı değerlendirmelerine göre dünyanın en iyi üniversitelerini yayınladı. Listede, hem genel değerlendirmede hem de Sanat ve İnsani Bilimler, Tıp, Mühendislik ve Teknoloji, Doğa Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında dünyanın en iyileri sıralandı. Yapılan değerlendirmelerde, geçtiğimiz yıllara göre Türk üniversitelerinin sıralamalarındaki artış göze çarptı.

Listeye göre genel sıralamada, ilk sırayı Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology) alırken; ikinci sırayı Harvard Üniversitesi (Harvard University) ve üçüncü sırayı ise Oxford Üniversitesi (University of Oxford) aldı. Genel sıralamada, Türkiye’den beş üniversite dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardı. Listede;

Boğaziçi Üniversitesi 199. sırada
İstanbul Teknik ve Ortadoğu Teknik Üniversiteleri 201-225 aralığında
Bilkent Üniversitesi 226-250 aralığında
Koç Üniversitesi 276-300 aralığında

yer aldı. Ayrıca 17 bin akademisyenin katılımıyla oluşturulan “Thomson Reuters’ 2012 Academic Reputation Survey” isimli anket baz alınarak yapılan “World Reputation Rankings” listesinde, dünyanın ilk 60 üniversitesi arasında yer alan ODTÜ, bu listede yer alan tek Türk üniversitesi oldu.

Mühendislik ve Teknoloji alanında, en iyi ilk yüze girerek 98.sırada alan Bilkent Üniversitesi ise yine bu alanda yer alan tek Türk üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Leave a Reply