Galatea Art Gallery, önümüzdeki hafta 5-27 Şubat tarihleri arasında, Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun “Retro” isimli resim sergisine ev sahipliği yapacak.

İngilizce’de “geçmiş, geçmişe doğru, geçmişin izini taşıyan” gibi anlamlarıyla Retro terimi sanatçının sergisinde yer alan İstanbul’a ait eski tarihi yapılar, bu yapıların efsaneleri ya da hikâyelerinden yola çıkışlı panoramik bir sunumun dışında görsel algının da sınırlarını zorlayan bir tavrı içinde barındırıyor.

Seyit Mehmet Buçukoğlu, “Retro” kelimesine yeni anlamlar kazandırdığı bu sergide, kültürel anlamda unutulmuş, eskiyen ya da bilinmeyen yönleriyle İstanbul’un tarihi yapıları ya da kalıntılarını yeniden benimsetmek ve farkındalık yaratmak amacı taşıyor.

 

Sergi, 5-27 Şubat tarihleri arasında Galatea Art Gallery Asmalımescit’de gezilebilecek.

İlgilenenler için iletişim bilgileri:

Adres: Asmalımescit Mahallesi Sofyalı Sokak No: 12/3 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 80 38

mail: galateaartgallery@gmail.com

I_ncili Ko_s_k - Demiryolu, 2010, Tuval u_zerine Karıs_ık Teknik, 70 x 100 cm

Seyit Mehmet Buçukoğlu Hakkında:

 1982 yılında İstanbul’da doğan Seyit Mehmet Buçukoğlu, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden, 2010 yılında aynı fakültenin Resim Bölümü’nden mezun oldu.

 2011 yılında İstanbul Rotary Kulübü Sanat Yarışması’nda “Sanat Büyük Ödülü” ve aynı yıl RH+ArtMagazine Dergisi’nin düzenlediği yarışmada “Yılın Genç Ressamı Ödülü”nü alan Seyit Mehmet Buçukoğlu’nun ulusal ve uluslar arası sanat ve tasarım yarışmalarında 55 ödülü bulunmaktadır.

 Yurtiçinde 13 kişisel sergi açan sanatçı, aralarında yarışmalı sergilerin de bulunduğu ve 7 tanesi yurtdışında olmak üzere birçok karma sergiye katılmıştır.

 Şu anda Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta, aynı zamanda Plastik Sanatlar Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Leave a Reply