Dünya’nın Eserleri Ankara’da

Viyana Çocuk Korosu

Viyana Çocuk Korosu

Dünyaca tanınan sanatçıların müziğini, kendi şehrimizde, canlı canlı dinlemeyi ya da harika dansçıları seyretmeyi kim istemez? İşte, Nisan ya da Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek, bu alanlarda harika etkinlikler ve sanatçılardan size güzel bir demet.

Viyana Çocuk Korosu’yla başlayalım. 500 yıllık geçmişe sahip, dünyanın en ünlü ve etkileyici erkek çocuk korolarından biri olan Viyana Çocuk Korosu, uzun bir aradan sonra Ankara Müzik Festivali kapsamında Ankara’ya geliyor. 21 Nisan’da Meb Şura Salonu’nda olacak ekibin konseri 20.00’da başlayacak.  Tamamı çocuklardan oluşan koro, dünyanın en önemli korolarından biri olarak kabul ediliyor. Bu özelliğiyle fazlasıyla dikkat çeken konsere gitmek, güzel bir tercih olacaktır. Etkinlik öğrenci ve tam bilet seçeneklerine sahip.

Ulusal akademik Folk  Dans Topluluğu(JOC)

Ulusal akademik Folk Dans Topluluğu (JOC)

Moldova’nın oldukça prestijli müzik ve dans topluluğu olan Ulusal Akademik Folk Dans Topluluğu (JOC) Ankaralılarla buluşmaya hazırlanıyor. 1945 yılında kurulan ve o zamandan bu zamana dek varlığını sürdürerek adını tüm dünyaya duyuran JOC, Moldova’nın geleneksel yapısından besleniyor. Bu geleneksel yapıyı müzik ve dansla birleştirip, kültür topu haline gelen topluluk; sahneledikleri folklorik dansları, Balkan müziklerinin neşeli tınılarıyla birleştiriyor. Aynı zamanda topluluğun adı da neşe ve oyun manasına geliyor. 27 Nisan’da Meb Şura’da sahne alacak ekibin gösterisi 20.00’da başlıyor. Öğrenci ve tam bilet seçenekleri mevcut.

Goran Bregovic

Goran Bregovic

Balkan müziğinin yıldız ismi Goran Bregovic, Ankara’ya bir kez daha konuk oluyor. Emir Kustarica filmlerinin müzikleriyle özdeşleşen, bu zamana kadar İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara gibi illerde sayısız konser veren, sahnedeki enerjik ve sempatik tavırları, geniş repertuarı ile seyirciye oldukça keyifli zamanlar geçirten Bregovic’in bu konseri de merakla bekleniyor. 6 Mayıs’ta Congesium’da olacak konserin biletleri dört ayrı kategoride satışta.

Kremlin Balesi

Kremlin Balesi

“Gerçek Aşk Büyüyü Bozar”

Dünya genelinde balenin vazgeçilmez klasiği, Pyotr İlyiç Çaykovski’nin bu zamana dek binlerce kez sergilenmiş Kuğu Gölü Balesi, Rusya’nın genç bale topluluğu Kremlin Balesi’nin performansıyla Türkiye’ye konuk oluyor.  Şeytani bir büyücünün lanetiyle kuğuya dönüşen Prenses Odette’nin hikayesini anlatan Kuğu Gölü Balesi; ışığın, dansın ve müziğin büyüsüyle harmanlanarak sergileniyor. 23 Mayıs’ta İstanbul’da sahnelecek oyun 25 Mayıs’ta Ankaralılarla Congresium’da buluşacak. Etkinliğin biletleri üç ayrı kategoride satışta.

Dünyadan eserlerin Ankaralılarla buluşacağı bu etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ederim. Zira biletler hızla tükenmekte. Tüm etkinliklerin biletlerine Biletix’den ulaşabilirsiniz.

Sanatla kalın, iyi seyirler.

Leave a Reply